Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to mi się podoba

blogi z modą dziecięcą - fajne?

Polecane posty

Gość gość
Ja polecam blog www.naziarnkugrochu.pl można tam znaleźć też naturalne metody leczenia dziecka,przepisy na syropki itd i dużo innych tematów a nie tylko cały czas modę :)

Gość Kasia334343
Mi się podoba ten coollbis.com uwielbiam pomysłowe mamy trochę inne

Gość Kasia334343
coollbis.blogspot.

Gość gość
Śmieszą mnie prymitywne baby, które ubierają dzieciaki w cekiny kiczowate i nazywają kobiety, które chcą elegancko ubrać dzieciaki "ciemnotą"...

Gość gość
Ty o którymś konkretnie ?

Gość gość
Śmieszą mnie prymitywne baby, które ubierają dzieciaki w cekiny kiczowate i nazywają kobiety, które chcą elegancko ubrać dzieciaki "ciemnotą".. x akurat cekiny, brokaty, tiule mi sie też nie podobaja i raczej nie są modne i eleganckie a ja nienawidze rodziców którzy ubierają dzieci byle jak, byle nie dziurawe. W przedszkolu 70% dzieci chodzi w przypadkowo dobranych ubraniach, koszulka w kwiatki, spodnie w kratkę itp nie podobaja mi się też dziewczynki chodzące w spodniach dresowych.... masakra, dresy są dla chłopców. Dziewczynki o wiele lepiej wyglądają w legginsach, spódnicach, jeansach. Dzieci chodzą w zmechaconych ubraniach, spodniach często za długich lub za krótkich. śmieszy mnie i dziwi argumentacja mamusiek które twierdzą ze dziecko nie warto nic kupić, nic ubrać ładnego bo... i tak wyrośnie, ubrudzi itp ja wolę dziecku kupić np spodnie wiedząc ze pochodzi w nich pół roku niż spodnie dla mnie nawet gdybym miała ich używać 3 lata.

Gość gość
Bo do przedszkola nie warto zakładać markowych ubrań bo po co?! W przedszkolu ma być luźno wygodnie a jak się dziecko pobrudzi i się nie spierze wyrzucasz i tyle bo ubrania za 60zl żałować nie będziesz a jednak sweter za 199zł to inna sparawa

Gość gość
owszem ma być luźno, wygodnie ale też ładnie i modnie. W dzisiejszych czasach, gdzie półki uginają sie od świetnych proszków do prania, odplamiaczy sprać mozna wszystko> czym to dziecko sie moze ubrudzić w przedszkolu? farbą, pisakiem, zupę, buraczkami... takie plany spierają się bez problemu. Mam dwoje dzieci, chodzą ubrane na co dzień ładnie i wygodnie, nawet w domu i jak dotąd raz zdarzyła się plama nie do sprania, kiedy mąż malował deskę na balkonie, dotknęła rękawem farby olejnej. wyrzuciłam nie robiąc afery... zdarza się.

Gość gość
a poza tym aż atkich drogich ubrań jak sweter za 200 zł nie kupuje. dzieciaki mają zwykłe ubrania z sieciówek, H&M, C&A, Kapphal, czyli spodnie po 50 zł, bluzki, tuniki 30-50 zł.

Gość gość
No ale co ty chcesz wiadomo że do przedszkola to prawie 95% dzieci chodzi w sieciówkach bo to tanie, chyba nie liczysz na to że przeciętny Kowalski będzie posyłać dziecko w koszulkach od R.Lauren'a :classic_cool:

Gość gość
O matko ja myslać brzydkie i tanie mam na myśli właśnie sieciówkowe ciuszki- a ty twierdzisz że ubierasz modnie ładnie i drogo? :) bez jaj bez jaj chyba coś ci się pomyliło

Gość Doświadczona1
Hobby matki i tyle. W mojej okolicy nawet mieszka jedna taka blogująca matka (popularna dość dziecięca szafiarka), ale to naprawdę jej sprawa co robi, byle tych dzieci nie zmuszała do sesji i nie stawiała ich wyglądu ponad zwykłą wygodę. Ja tam lubię dzieci dobrze ubrane, ale nie przebrane. Nie lubię masówki i tandety, ale nie lubię też przekombibnowanych wątpliwie komfortowych zestawów utrudniających dziecku poruszanie się i zabawę, ani imitacji dorosłych ciuchów. Stawiam na prostotę i wygodę, ale nie oklepaną.

Gość Doświadczona1
A sieciówkowe ciuchy wcale nie są tandetne, jeśli się je potrafi dobrze wybrać i skomponować z innymi (też sieciowymi, albo butikowymi, albo jakimiś niszowymi). Nie każdy ma jednak do tego rękę, głowę (no bo halo? to nie jest najważniejsza ani najpotrzebniejsza rzecz na świecie przy tylu innych problemach dominującej większości dzisiejszych Polek!), czas i zasoby portfelowe, dlatego nie wolno się śmiać z tego jak kto wygląda i ile wydaje na garderobę, ani gdzie się w nią zaopatruje.

Gość gość
Śmiać się nie wolno, jednak trudno się nie śmiać z zarozumialstwa osób piszących tu, ubiera dziecko w sieciówce gdzie wcale nie ma naprawdę ładnych ciuszków a do tego jakośc wprost z BADGLADESZU to uważa się za niewiadomo ci, chore i az trudno w to uwierzyć.

Gość Doświadczona1
Butikowe też są szyte w Bangladeszu, Indiach, Pakistanie, Wietnamie i gdzie taniej. Jak chcesz kupować szyte w Polsce lub UE to są to przeważnie tylko niszowe rzeczy hand made. Poza tym zauważ, że nie żyjemy w zamożnym kraju, dlatego sieciowe ubrania są u nas dla wielu ludzi w pewnym sensie jakimś wyznacznikiem dobrobytu i nie powinnaś z tego szydzić, bo takie mamy realia i nie jest to winą tych ludzi tylko ustroju gospodarczego, w jakim - pisząc dosłownie - przyszło im egzystować.

Gość Doświadczona1
Dopiszę jeszcze, że to absolutnie nie prawda, że w sieciach nie ma ładnych ciuchów. Być może po prostu nie umiesz szukać. Owszem, czasem zdarzają się gdzieś kolekcje, w których nie ma nic ciekawego, ale w kolejnych już zawsze coś się znajdzie. Więcej optymizmu koleżanko. No i przede wszystkim zrozumienia dla rodaków.

Gość OlaMamaKaziaiMisi
ja uważam, ze do przedszkola czy po prostu na codzień świetnie się sprawdzają zwykłe, gładkie t-shirty, ewentualnie z jakimś fajnym napisem czy wzorkiem, do tego jakies portki czy legginsy i spódniczka i dziecko jest ogarnięte i wygląda fajnie i ma wygodnie. Zwykle co jakiś czas po prostu dokupuję t-shirty i już. Szczerze, nie przepadam za stylizowaniem dzieci. Wolę je po prostu ubierać. Ostatnio przed powrotem do przedszkola wygrzebałam pięciopaki koszulek dla bliźniaków, dla córki wzięłam różowe i fioletowe, dla syna zielone, granatowe i czerwone, 2 zestawy i spokój na rok ;)

Gość kamaaa21
takie blogi to głownie inspiracja dla rodziców, nie ma w tym nic złego że ktoś szuka nowych pomysłów i sposobów na nowe połączenia tych samych ubrań. ja swoje dzieci staram ubierać się w neutralne kolory i wygodne bluzy, takie jak mają np. w Boccoo Kids. Najważniejsze, że ubrania tam kupione wciąż wyglądają tak samo mimo ciągłego prania :)

Gość Sandera1987
A mi się podoba luźne podejście do mody Malwiny z bloga Bakusiowo.pl (http://www.bakusiowo.pl/ ) Dziecko nie jest przebrane za dorosłego, ale też nie wygląda jak reklama Walta Disneya. DOdatkowo dziewczyna ma fajne poczucie humoru.