Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiciulkamraaal19

poproszę o poradę

Polecane posty

Gość kiciulkamraaal19

Witam, brałam tabsy antykoncepcyjne 3lata novynetki,jednak ostatnio pojawiły się problemy[uwidoczniły się żyły na łydkach] lekarz kazał mi je odstawić i zrobić badania,jednak zapomniałam o coś zapytać mianowicie.. Czy te badania zrobić od razu po tzw."krwawieniu z ostawienia"czy poczekać jakieś 2tyg? Oraz czy w czasie przerwy [na okres tych badań]bede zabezpieczona prezerwatywa i żelem plemnikobojczym? globuki odpadaja bardzo się pienią..;/ czytałam dużo forum i ponoć skuteczne,ale jak to każdy chce się upewnić dokładnie,chce iść na studia a dzidzia może poczekać,tym bardziej nieplanowana...a może jakiś polecacie żel[nazwę po proszę]:):) albo inna metodę bez recept i hormonów? :):):) bede wdzieczna

"Oraz czy w czasie przerwy [na okres tych badań]bede zabezpieczona prezerwatywa i żelem plemnikobojczym? " No jeśli się zabezpieczysz prezerwatywą i żelem to będziesz zabezpieczona. Tabletki chronią Cię do dnia, w którym weźmiesz ostatnią tabletkę. A co do badań to zależy jakie to badania. 🖐️

Gość hynt
Tabletki chronią do 7 dni po zakończeniu ostatniego opakowania czyli wtedy, gdy masz to krwawienie z odstawienia.

"Tabletki chronią do 7 dni po zakończeniu ostatniego opakowania czyli wtedy, gdy masz to krwawienie z odstawienia." Bardzo interesujące. :classic_cool:

Gość kiciulkamraaal19
wątrobowe i chyba krew. ale chyba w czasie ostatniej przerwy jakieś zabezpieczenie jest? bo kochałam się z chłopakiem po ostatniej tabletce 3razy i on za każdym razem wychodził,wiem że przed wypływa ten płyn z jego prącia ale chyba jestem zabepieczna?wczoraj dostałam krwawienie z ostawiebnia do piątku powinno być..chyba ze skutkiem ubocznym bedzie przeciagniecie krwawienia

Jakiej przerwy? Przerwa jest wtedy kiedy po takiej przerwie kontynuujesz to co przerwałaś. :D 🖐️ Jeżeli lekarz nie powiedział Ci, że masz odczekać i dopiero je zrobić to możesz zrobić je już teraz.

Gość kiciulkamraaal19
ale chyba jakieś zabepieczenie jest,od razu chyba tak nie spada bariera ochronna powiedzmy do zera bym się bała,że coś może być?

Gość kiciulkamraaal19
ponawiam,niech się wypowie ktoś jeszcze?

Podczas każdej przerwy organizm nie otrzymuje dawki hormonów blokujących owulację. Jeśli w porę zaczniesz kolejne opakowanie to dojrzewanie komórki jajowej zostanie w porę zahamowane. Jeśli nie weźmiesz to nie wiadomo kiedy dojdzie do owulacji, a plemniki mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety do kilku dni.

Gość kiciulkamraaal19
No mnie wystraszyłaś,a myslałam,że jak on bedzie wychodzil to nic sie nie stanie,coz ostatni raz byl w niedziele to moze nic sie nie wydarzy nieplanowanego

Gość kiciulkamraaal19
???? :)

Gość musk ....
no cóż tabletki już cię nie zabezpieczały 3 dni po odstawieniu ale jak wyszedł wcześniej to może nic się nie stanie ale na przyszłość radze uważać.

Gość kiciulkamraaal19
to może zdążę się zapisać i najwyżej wezmę kolejne opakowanie bo w ten piątek powinnam standardowo wziąć tabletke,a badania poczekaja..ech

Gość kiciulkamraaal19
zrobić tak i bedzie ok?? tak

Gość kiciulkamraaal19
czy jak tak zrobię to będzie w porzadku? czy nie musze

Gość kiciulkamraaal19
szkoda ze juz nikt nie odpowie,ale dziekuje wszystkim za odp. w czwartek ide do gina moze mnie przyjmie i rozwieje watpliwosci co powinnam zrobic :)dobrze ze mam go 150m dalej,przyjecia na zapisy:D