Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elli30

czekam na 2 kreseczki ... :) - dla nowych

Polecane posty

chyba muszę jakąś śrubkę sobie w główce przykręcić i może będzie dobrze heh ;)

elli-- owszem takie przerwy sa dobre, jak sie nie leczysz, jak jest leczenie, to nie zalecaja przerw.

Gość agnes654
sawa zrobilas juz wkoncu test?

:) pokroiłam cebulkę w kostkę do obiadu, potok łez przy tym był, więc czuję się oczyszczona... z negatywnych emocji ;) wdech-wydech... i czekam na mężulka aż wróci z pracy... ale to dopiero o 17 :-/

agnes - w sumie to jeszcze nie mój czas na test, ale trafiłaś w 10-tkę, bo tak się składa że dziś rano robiłam (za namową męża, bo wczoraj coś podbąkiwał żebym zrobiła, bo kto wie), no ale oczywiście 1 krecha. Ale spodziewałam się bo chyba nawet jeszcze w tym cyklu owulacji nie miałam... choć kto to tam wie :D dziś 20 dc, więc pewnie coś za ok. 4 dni owulacja) hmm.. chyba, bo rozumiem że owulacja na 14 dni przed @, tak?

ojj co wy tak o tym baraszkowaniu :) moj luby zaraz z pracy tez przyjdzie haha :D

iloska-- ja tez praca za biurkiem. od 7 do 15. wiec fajrant za chwile i do fryziera podciachac wlosy :)

ilośka - ja to tak mam, że jak sobie popłaczę to potem mam ochotę :) a że płakałam od cebuli a nie ze smutku to już zupełnie inna sprawa. A na co dzień siedzę w domku na wychowawczym :) Poza wychowawczym pracuję w markecie budowlanym, ale nie było mnie tam już łohoho... prawie od początku ciąży (a córka ma prawie 1,5 roku) :)

macchiato - 2 dni to mnie i tak nie robią różnicy bo...zaraz sprawdzę w kalendarzyku...chwila.... bo od początku tego roku najkrótszy mój cykl miał 33 dni a najdłuższy 46 :) więc i tak nie mogę określić sama dokładnie owulacji :) w każdym razie na razie śluzu płodnego nie widziałam

sawa-- mialas jakies badania hormonow robione, bo jak ja mialam takie cykle to wyszlo, ze wcale nie mam owu.

macchiato - nie strasz ze owu mozna nie miec, ja tez mam dlugie cykle, do 45 dni nawet, sluz co jakis czas widze i wydaje mi sie ze mam plodny, ale teraz mnie nastraszylas

elli-- ja nie strasze, ja to przeszlam na zywca.. odezwe sie po fryzierze bo teraz musze zmykac i wtedy napisze wiecej co i jak.

jak zaczęłam przygotowania do pierwszej ciąży, to miałam i badania krwi (hormony) i usg (chyba jajników, już nie pamiętam) i wszystko było ok, zresztą w ciążę wtedy zaszłam w pierwszym cyklu. A teraz dopiero mój drugi cykl starań, więc u lekarza nie byłam. Na własną rękę zrobiłam sobie tylko prolaktynę, tsh (i inne na tarczycę) i wyniki dobre.

czy miałam monitoring owulacji hmm.... raczej nie... tzn. miałam robione usg 2 razy w przeciągu jednego cyklu i był pęcherzyk czy coś tam... w każdym razie wyszło że wszystko gra. No ale to niby było jakieś 2,5 roku temu.

Sawa - narazie za krotko sie staracie zeby gin szczegolowo i badal i na badania wyslal, odni przyjmuja ze do roku jak ktos sie stara to ok, dopiero po roku na badania wysylaja

Gość agnes654
ja juz wczesniej pisalam nie pracuje siedze w domku taka kurka domwa. lubie to. maz pracuje dobrze zarabia. jak jakies ogloszenie znajde to wysylam cv.

Gość agnes654
dzisiaj pogoda mega jesienna taka jaka lubie slonce swieci lekki wiatr. posprzatalam w ogrodzie sliwki i liscie. czekam na siostre trawe mi skosi.

wrocilam od fryzjera, jakos szalenie zadowolona z niego nie jestem, ale pewnie jak sama umyje i uloze to bedzie ok. co do tego przyslowiowego roku staran zanim jakies badanie, to ta jest owszem przed 28-30 rokiem zycia, przynajmniej z ginami u ktorych ja sie leczylam. a juz po 2 poronieniach to gin ma obowiazek zalecic badania. co do monitoringu to jest wlasnie 3 razy w jednym cyklu. 2 przed owu i jeden dzien o owu, zeby potwierdzic pekniecie pecherzyka. co do braku owu, to wlasnie objawia sie albo badzo krotkimi cyklami 40 gin mowil mi, ze nawet >34-36 juz prawdopodobnie cykle sa bezowulacyjne. u mie wlasnie byly nie dosc ze nie regularne, to wlasnie takie albo bardzo krotkie albo dlugie. po 2 monitoringach powiedzial, ze nie ma owu i zaczelo sie szukanie przyczyny. najpierw badania hormonow, pozniej HSG (badanie droznosci jajowodow), pozniej badania cytogenetyczne, antyciał wszelkiem masci, pozniej badania pod katem zespolu antyfosfolipidowego, a na koniec dla potwierdzenia, czy wszystko ok z macica, histeroskopia. no i jedyny odchyl od normy mam w bialkach (zespol antyfosfolipidowy). na poczatku mysleli, ze mam za niski progesteron, wiec luteina i duphaston byly norma, pozniej, ze niby jednak troche prolaktyna nie taka pod obciazeniem, wiec norprolak. teraz biore castangus, mace, magnez, femibion, clo (1/2 tab 5 dni) menopur 3ampulki i pije ziola o. Klimuszki. co z tego wyjdzie dowiem sie pewnie za jakies 2-3 tygodnie:)

"agnes654 ja juz wczesniej pisalam nie pracuje siedze w domku taka kurka domwa. lubie to. maz pracuje dobrze zarabia. jak jakies ogloszenie znajde to wysylam cv." agnes654 ja pracuje, ale ciężko znaleźć cos lepszego, kicha na rynku pracy.

Gość nie rozumiemmm
Sawa.83 o jakich ty problemach piszesz z zajsciem w ciaze u siebie? po co ci badania to ze zszas w 1 ciaze w 1 cyklu mie oznacza ze tak musi przeciez byc z druga ciaza na Boga kobieto!!!:O bez przesady o czym ty tutaj piszesz to nie sa zadne dlugie starania zeby robic badania a ile jest takich par które sa zdrowe a staraja sie po pare czasem lat a przyczyna nie znana

macchiato i wątroba Ci wytrzymuje te wszystkie tablety? Ja mam astmę i odstawiłam praktycznie wszystko od kiedy się staramy, biore tylko folik.

bloody-- watroba pewnie mi siadzie w koncu jak szybko nie zajde. czesc na szczescie jest podawana dowcipnie, albo zastrzykami, wiec troche omija watrobe. ale tak czy inaczej jest ciekawie