Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elli30

czekam na 2 kreseczki ... :) - dla nowych

Polecane posty

Oczekujaca - o ona tylko ciebie tak traktuje czy druga synowa tez? A co na to tesciu?

Gość kama 29
dziewczyny wczoraj ujzalam 2 kreski

Gość michaśka27
hej :) jestem tu nowa...przygarniecie mnie? ja robię test jutro - pierwszy raz. 14 dniu po owu. nie wiem czy nie za wcześnie, ale się okaże. Kama gratulacje :) a teściowa... hmm temat rzeka... ja na szczęście swoją odwiedzam tylko raz w tygodniu wizyta max 1,5 godz, bo dłużej się nie da :]

witajcie dziewczyny u mnie bez zmian okres jest lekki ale jest. Bullitka nie myslalam zeby zagranica sie leczyc. poczekam jeszcze i wybuezemy sie z mezem tutaj do lekarza i zobacze co powie. Oczekujaca strasznie ci wspolczuje tej wrednej tesciowej. nue wyobrazam sobie mieszkac pod jrdnym dachem z takim babsztylem. moja tesciowa naszczescie jest do sercz przyloz. kochana bardzo. Michaska - witamy i opowiedz cos o sobie ile masz lat jak dlugo sie staracie kiefy wogole masz teaz dostac okres? jak dlugie masz cykle??

Gość Michaśka27
Dzięki ;) mam 27 lat. W sumie dopiero rozpoczęliśmy z mężem starania. Wcześniej używałam plastry przez 2,5 roku. Aż w końcu nadszedł ten magiczny dzień i stwierdziliśmy, że nadszedł już ten czas (chcieliśmy już od dawna, ale zawsze odkładaliśmy bo praca, kredyt itp.). Odstawiłam plastry w kwietniu@ jak po odstawieniu. Odczekaliśmy miesiąc i rozpoczęliśmy starania. W czasie stosowania plastrów cykl 22 dni przed plastrami 33 dni. A teraz wielka zagadka... 1 maja 4 dniowe plamienie, dzień przerwy i 6maja @. Z obserwacji wnioskuję, że owu przypadła 14. A @ kto to ją wie... od 23 maja do 8 czerwca mogę dostać. Jak na razie symptomów zapowiadających brak, a zawsze pojawiają się nawet tydzień wcześniej Chyba troszkę się z mężem za mocno nakręciliśmy. Ale test już czeka bo czuję się inaczej niż zwykle... tak czy siak starania to świetna sprawa :D

Gość Michaśka27
Zrobiłam dzisiaj test. I nic. Wczoraj to już byliśmy oboje pewni, że jestem w ciąży. Byliśmy u znajomych. Prawie od progu dostałam zgagę. Pół szklanki coca-coli sączyłam przez 5 godzin. Wiecznie siku (co godzinę) a wypiłam raptem 2 herbaty. No i o 22 to już prawie spałam na siedząco, a o 16 też spałam (i żeby było śmiesznie, to koleżanka mnie obudziła telefonem). No i bóle podbrzusza, takie delikatne, jakby kłucie. I piersi napięte, ale nie bolące.Te wszystkie objawy mam od połowy tygodnia, ale wczoraj się nasiliły. Jak wracaliśmy do dom mąż stwierdził, że na 100% jestem w ciąży. Koleżanka też pod koniec spotkania rzekła "a może ty już jesteś w ciąży- też tak miałam z pierwszym dzieckiem". Zaprzeczyłam oczywiście. Dzisiaj robię test i nic. Czy te wszystkie symptomy razem mogą oznaczać coś innego? W sumie jestem 2 tyg. po owu więc test powinien pokazać chociaż bladą kreskę. Kiedy Wy miałyście pierwsze objawy?

Gość gość
Ja miałam pierwsze objawy tak kilka dni po spodziewanej miesiaczce. Jak chormony zaczęły wzrastać. Dopóki chormony Ci nie wzgronal to objawy ktore opisujesz sa tylko zlepkiem jakiś sytuacji. Teraz analizujesz swoje odczucia jak sie nie starałas o dzidzia na pewno nie analizowalas tego, ze dziś boli Cię głowa, jest Ci nie dobrze i jeszcze spać Ci sie chce ( to tylko taki przykład) Kreski wcale nie musi jeszcze byc, bo chormony mogą byc bardzo niskie. Poczekaj do miesiaczki i zrób test BHCG w laboratorium on wskaże ciaze na 100% zawsze owu moze byc pózniej, dlatego testy silne nie wychodzą odrazu.

Gość Michaśka27
Pewnie masz rację... chociaż zgagę mam pierwszy raz w życiu:] no ale nic trzeba zejść na ziemię i starać się dalej :) i czerpać z tego dużo przyjemności :) jak nie dostanę @ do 30 to wtedy zrobię test znowu ale tylko żeby się upewnić bo 1 idziemy na wesele i nie wiem na jak wielkie szaleństwo będę mogła sobie pozwolić :) jeśli będę schizować, to sprowadźcie mnie na ziemię proszę :) wszystkim mamuśkom wszystkiego najlepszego :)

bullitka tamta teraz synowa dobra jest ale jak tu mieszkala z nia to tez byla zla a tesc mowil jej ale ona sobnie z tego nic nie robi.michaska witaj wsrod nas:) ja tez myslalam ze w ciazy jestem ale niestety nadeszla@ i lipa,teraz nie nakrecam sie wcale zreszta nie mam sily na to bo tesciowa mnie wykancza.mierzysz sobie temp?ja od nowego cyklu zaczne chociaz nie wiem kiedy bedzie@.czasami udaje sie komus od razu a niektorzy po latach dopiero zachodza.jak sie nie uda jeszcze ze2 cykle to pojde sprawdzic czy mam owulacje bo w tym miesiacu kilka dni bolal mnie jajnik.

Dobry wieczor Witam cie Michasiu. Fajnie ze jestes z nami. Agnes - trzymam cie za slowo Oczekujaca - u was to tylko nadzieja jesli sie wyprowadzicie choc o tym chyba nie moze byc mowy co?

Gość Asiula1980
Witajcie! Dziś Dzień Mamy... czekam juz dwa lata na dwie kreski... no może nie, bo byłam w ciąży, ale obumarła w 9 tygodniu, 6 marca odbył się zabieg. Tydzień temu mialam dni płodne i mąż przyleciał i zaczęliśmy starania. Od dwóch dni mam bóle podbrzusza, zgagę, ciągle biegam sikać. Na robienie testu za wczesnie, ale już się nakręciłam i marzę, że tym razem się udalo! Mam przeczucie, że może w końcu Bóg pozwoli mi w ramiona dzeciątko. Mąż ma 38 lat a ja 33, to już najwyższy czas.

dzien dobry dziewczyny jak minal weekend?u mnie ok tylko strasznie senna jestem a spalam dlugo moze to przez pogodew bo pada juz5dzien:/ bullitka nie mamy gdzie sie wyprowadzic a do moich rodzicow tez nie chce isc bo mam dwie stostry chociaz jedna tylko na weekendy przyjezdza

Gość Zakłopotona_26 latka...
Dziewczyny, BARDZO proszę Was o radę... bo ja chyba zaraz zwariuję! W niedzielę miałam planowo dostać @. Staramy się z mężem o dzidziusia wiec w sobotę nie wytrzymałam i rano zaraz po obudzeniu zrobiłam test. Wyszły dwie kreseczki, C szybko a ta druga po jakiś 30-40 sekundach była już widoczna. Jednak po jakiś hmm 20 minutach całkowicie zniknęła... :-/ W niedzielę dostałam normalnie @... =(( Mam bóle piersi (szczególnie po bokach), mdłości [szczególnie wieczorem] i teraz nie wiem... czy ten test się mylił? Czytam, ze rzadko bywa ze test jest fałszywy dodatnio... co o tym sądzicie? Skąd ten @ ??

czesc dziewczyny pogoda deszczowa chociaz dzisiaj jest lekkie slonce. bylismy z moim M wczoraj na przyjeciu. weekend jakos zlecial.

Zaklopoana na twoim miejscu poszlabym do lekarza i wtedy bedziesz wiedziala .

Gość gość
zakłopotana, zrób betahcg i bedzie jasne. nawet odplatnie mozna, szybko są wyniki i masz pewność. "miesiączka" czy tam plamienie występują czasem podczas ciąży. Oczekująca....Ty złote dziewczę jesteś że z taką kobietą wytrzymujesz!

zaklopotana idz na bete bedziesz wiedziala na100procent.czasami test wykryje wczesnie ciaze czasami pozniej ale jesli wynik byl pozytywny to byc moze wam sie udalo:) u mnie pada ciagle i jeszce maz zgubil albo siostrzeniec gdzies schowal kluczyk od balkonu i ciuchy cale zamokly i chyba bedzie trezba przez okno wychodzic:/ gosc kazdy czlowiek popelnia bledy ja rowneiz popelnilam kilka ale czlowiekiem dobrym jestem nawet ludzie tak mowia,niestety moja tesciowa jest niebardzo ale ona sie uwaza za najmadrzejsza i najlepsza a reszta to gorsi ludzie.u mnie w srodebedzie28dc zobaczymy kiedy @ dostanenajlepiej zeby wogole nie przyszla:)

Gość Michaśka27
Hej :) jak dobrze, że dzisiaj już wtorek jeszcze tylko jutro i długi weekend :) wczoraj miałam fatalny dzień pt. "będą ofiary w ludziach" i chodziłam jak burza z gradobiciem... i cały dzień delikatnie plamiłam dzisiaj już jest ok ale testu chyba nie ma sensu powtarzać... co do teściowych :) na dzień mamy mojej teściowej kupiliśmy bukiem, w którym był motyl na sprężynce.. och jaką wielką miałam pokusę żeby tę sprężynkę naciągnąć i tak jej strzelić między oczy :) na samą myśl poprawia mi się humor :) mieszkanie osobno wcale nie załatwia sprawy, my wzięliśmy kredyt i mamy własne m, ale i tak jestem niedobra bo namówiłam męża na kredyt :) no i staramy się nie narzekać i czasem mam wrażenie, że nasza niezależność od teściów bardzo ich denerwuje ;D to niedzielne wyliczanie, która z nas robi lepsze obiady itp. :) trochę jak dzieci :) ale przez 9 lat na obiad teściowa zaprosiła nas cały 1 raz a i tak teść i szwagier zdążyli zjeść wcześniej bo nie mogli wy3mać do umówionej godziny... ach te rodzinne obiadki...

michaska malo ktora tesciowa jest fajna,chociaz moj maz nie narzeka na tesciowa:) pomaga nam jak moze i zawsze karze mu jesc cos bo on chudziutki hehe.od dzisiaj juz tesciowa dobra jest obiad mi podala pytala czy bede sie kapac to wode mi zagrzeje.sama doskonale wie ze jak bym przestala robic to maz by sam nie dal sobie rady.wiara a co u ciebie slychac?jak sie czujesz?ja jutro powinnam miec@ ale zobaczymy ale pewnie przyjdzie....

Czesc dziewczyny :) Michaska - ale by bylo jak by tak naprawde szczelilo miedzy oczy hehe Oczekujaca - tak to juz pewnie bedzie. Raz dobrze a raz nie za bardzo. Takie to juz niestety zycie jest Wiara - no w koncu jestes :D . Co u was? Jak dzidzia i jak ty sie czujesz? Mam nadzieje ze mdlosci juz przeszly Agnes - a ty juz po @ ? Ile tym razem trwala? Ja mam 12 dzien cyklu i robie testy owulacyjne. Jak wyskocza 2 kreski to podchodze 2 raz do inseminacji. Potem przerwa na wakacje i potem jeszcze raz jak znowu sie nie uda a potem to znowu do lekarza co dalej bedziemy robic. Calineczka - a co u ciebie?

Gość Noooooooo
Witam , ja się staram o maleństwo i teraz 10 dni przed okresem bola mnie piersi , pojawil sie sluz bialy i pobolewa mnie brzuch .... co myslicie moge byc w ciazy?

u mnie wszystko dobrze. Przeszły już złe dni i teraz 2 trymestr przebiega tak jak piszą w książkach o ciąży czyli miło i przyjemnie.

czesc dziewczyny u mnie jeszcze okres jest juz chyba koncowka. wczoraj troche popsztykalam sie z ojcem i dal do zrozumienia ze chce sprzedac dom bo jest za duzy dla nas wyszukalismy sobie fajne mieszkanko dwupokojowe. ide dzisiaj do banku o kredyt sie pytac boje sie ze nie dostaniemy bo nie mam dochodow:-( ale maz dobrze zarabia wiec moze moze.

Dzien dobry Wiara - a masz juz brzuszek? I czujesz ruchy czy jeszcze za wczesnie? Agnes - no moze teraz jest duzy ale przeciez bedzie ie miec dzieci i wtedy nie bedzie juz taki duzy. Moze jednak jeszcze tata zmieni zdanie?

Bullitka- ten dom to studnia bez dna. nie chcemy kredytu brac zeby remontowac go. ojca mam dosyc nazekan i chcemy sie wyprowadzic. po wizycie w banku jakos widzimy to w czarnych barwach. duza rata na 30lat. masakra.

dzien dobry dziewczyny agness to dlugo trzeba splacac kredyt jak 30lat ale byscie mieli spokojna glowe.ja wczoraj wieczorem zaczelam miec plamienie i dzis tez delikatne ale chyba sie zacznie na dobre i kolejna szansa zmarnowana.w tym cyklu ide na usg sprawdzic czy jest ta owulacja moze aurat jej nie ma,juz sama nie wiem co myslec.

Gość Michaśka27
Hej dziewczyny :) długi weekend czas zacząć :) kredyt, to nic przyjemnego, ale da się z nim żyć no i zawsze można mieć nadzieje, że wygra się w lotto i wcześniej się spłaci... tylko trzeba grać czego my nie robimy... my przed ślubem wzięliśmy kredyt w euro z moja mama do spółki bo ja nie pracowałam, kredyt na 19 lat rata 1800- 2200 w zależności od kursu. no i na dziecko po prostu nie było nas stać. Teraz dostaliśmy kredyt sami, bez nikogo dodatkowego. Na 30 lat, ale jaka ulga, rata mniejsza i można teraz zacząć się starać o dziecko. i mimo kredytu wchodzę do mojego m i wiem ze jest moje i ze nikt ni go nie zabierze i mogę robić w nim to co chcę:) wiara - cudownie, że ci się udało i że tak dobrze wszystko znosisz :)jakoś cieplej na serduchu się robi, kiedy ma się świadomość, że komuś się udało :) oczekująca oby szybko się skończyło, żeby można było się starać na nowo :) dziewczyny a śni wam się czasem, że jesteście w ciąży? ja myślałam, że mi przeszło zwłaszcza, że czuję, że zbliża się @ ale wciąż mi się to śni...