Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elli30

czekam na 2 kreseczki ... :) - dla nowych

Polecane posty

Agnes - lekarz napewno powie to samo tylko ze mam nadzieje ze moze da jakies leki na wzmocnienie spermy a mi moze cos na ulatwienie zagniezdzania. Ja ciagle mam plamienia przed okresem a nic na to nie dostalam. Mezowi tez nie przepisal nic co moglo by pomoc jego spermie. W polsce jednak inaczej do tego podchodza. Ale w holandi tak jest ze nawet jak juz sie jest w ciazy i jest zagrozona to nawet nic nie daja na podtrzymanie bo sadza ze jak jest niebezpieczna ciaza to cos jest nie tak. Tu tez przewaznie wszystko lecza paracetamolem. Echh Oczekujaca - a ty co bralas ? Wiesz od tesciowej nigdy sie nie uwolnisz. Chyba ze sie wyprowadzicie. Dbaj o siebie i sie nie denerwuj. Zwlaszcza teraz

Najlepsza teściowa to taka 2x2 2 metry od domu i 2 pod ziemią hehehe Wiem coś o tym Niestety muszę mieszkać ze swoją a przed naszym ślubem robiła wszystko żeby nas rozdzielić nawet mu dziewczynę inna sprowadzała i listy anonimowe z bzdurami na mój temat wysłała bo chciała żeby synuś do domu wrócił (jak się od niej wprowadziliśmy) A teraz jak się dowiedziała o ciąży to chyba dla niej największy dramat bo po 1 nie lubi dzieci a po 2 muszę leżeć i strasznie ją to boli Że już nie wspomnę że wolałaby żeby kochany synek nigdy nie miał dzieci lub miał je z kimś kto będzie skakał jak marionetka na jej rozkazy

Sorki dziewczyny że się Wam wtrącił w wątek Ja można by rzec dopiero wczoraj dowiedziałam się o ciąży bo odebrała bete i byłam u gina ale jeszcze nie wiadomo czy fasolka przetrwa Jeśli nie to będę walczyć dalej a Wam życzę jak najszybciej II

Hahaha :) Miło mi że mogę zostać :) Powiem Wam tak że 2 dni po spodziewanej @ (w środę) zrobiłam rano test o czułości 10 mlU/ml i druga kreska była prawie niewidoczna czyli normalny test pewnie nic by nie pokazał a potem pojechałam na bete i poziom we krwi był 50 Bardzo mało jak na 4 tydz i 2 dni Ale dziwne że taki czuły test ledwo co wyłapał

witajcie dziewczyny.bullitka ja bralam duphaston to progesteron jest pomaga w zagniezdzeniu sie zarodka.bralam od16 do25dc bo 2tableki dziennie tylko trzeba po owulacji bo one zatrzymuja owu.ja czuje sie w miaare ok tylko mdlosci mam i piersi bola bardzo i spac na brzuchu niemoge.ja plamienia niemialam tylko lekarz mowil kiedy to moglo nastapic.mucha witaj:) to urodzisz w czerwcu?ja mam 30maja albo1czerwca,widzialam juz pecherzyk a w przyszly poniedzialek jade sprawdzic czy serduszko bije:)u mnie zimno i przymrozek jest ale musze isc po chleb do sklepu

Oczekująca ja byłam w czwartek u gina i widziałam pęcherzyk 3mm ale beta jest bardzo niska więc biorę duphaston 3x1 i muszę leżeć a moją teściową ch*j strzela ;) Mam ją gdzieś Staraliśmy się 1 cykl tylko że u mnie jest tak że z zajściem nie mam wogóle problemu bo "łapię" kosmicznie szybko ale nie mogę utrzymać ciąży Jestem po 3 poronieniach aczkolwiek tego 1 nie liczę bo to raczej tzw mikroporonienie Ostatnia ciążę straciłam w 7 tyg

No właśnie nie wiadomo Mieliśmy skierowanie na badania genetyczne po 3 poronieniach są refundowane ale moja gin wypisała je do konkretnej przychodni nie wiedząc że nie podpisali umowy z NFZ Potem tak wyszło że zajęłam się intensywnie czymś innym i nie zrobiliśmy tych badań

Mucha - a teraz nie mozesz zrobic tych badan?? Uwazaj na siebie Agnes - co u ciebie?? Ja tez sie wczoraj z mezem poklocilam!! Uhhh

Gość gość
Czesc dziewczyny, dolaczam sie do Was. Ja tez czekam na te dwie kreseczki. 2 tyg temu kochalam sie chlopakiem (podobno w dzien owulacji). Wczoraj mialam jasno brazowe plamienia.Mozliwe ze to byla implantacja. Do @ jeszcze ponad tydzien.. Troche sie boje zrobic test..

czesc Bullitka - u mnie w sumie bez zmian. noga spuchnieta leze. wczoraj bylam u brata z rodzicami. z mezem sie pogodzilam. jedzie dzisiaj na dwa tygodnie do francji. jakos 14-tego wraca do domku. jutro jade do lekarza na zdjecie szwow.

Gosc - witamy. Przedstaw sie i opowiedz cos o sobie :) Agnes - te 2 tyg to juz szybko zleca. A powiedz kto ci chodzi do sklepu po zakupy??

Gość gość
Wiec mam 19 lat.Moze byc to dla Was szok ze juz mysle o dziecku.Z partnerem od ponad roku kochamy sie bez zabezpieczenia.Niedawno nawet wspominal zeby zaczac sie starac o dzidziusia. Ostatnio wlasnie kochalismy sie w dni plodne.Teraz czekam. Ucze sie zaocznie, w miedzyczasie szukam pracy.

Gosc - a jak mamy sie do ciebie zwracac?? Mieszkacie razem? To indiwidualna sprawa kiedy kto chce miec dziecko ale 19 lat to naprawde nie wiele. Cale zycie jeszcze przed toba. Tyle rzeczy do odkrycia.

Gość gość
Mozecie mowic smerfetka.przyjaciel tak do mnie mowi. Niestety nie mieszkamy jeszcze ze soba

Bullitka - po zakupki to jezdze z tata albo dzisiaj bylam z siostra. oni mi nosza. smerfetko- rety pomysl troszke zanim.zdecydujesz sie na dziecko. masz dopiero 19-lat. uczysz sie. nawet noe mieszkacie razem. mowisz o nim przyjaciel. moim skromny zdaniem powinnas poczekac z ta decyzja. skoncz szkole popracuj troche zeby miec "przywileje" bedac w ciazy (maciezynski). moze sprobujcie jesli jest mozliwosc pomieszkajcie razem. zobaczysz jaki on jest na codzien , bo takie spotykanie sie randkowanie nic tak naprawde nie mowi o czlowieku wdzystkiego. a ile twoj przyjaciel ma lat? pracuje czy uczy sie? z czego bedziesz zyla i utrzymasz dziecko? facetowi cos sie nie spodoba i kopnie cie i wszystko na twoich barkach zostanie. te ostatnie slowa to czarny scenariusz ale sie zdaza.

hej dziewczyny.gosciu agness ma racje przemysl sobie dobrze czy napewno chcesz byc w ciazy.moja sasiadka w twoim wieku zaszla w ciaze i kocha swojego synka ale zal jej ze kolezanki jezdzily na imprezy bawily sie poznawaly swiat i ludzi a ona z dzieckiem w domu siedzi.ja w twoim wieku bym sienie zdecydowala zreszta siostra moja jest w twom wieku i ona tez niewyobraza sobie zeby miec dziecko,jesli masz partnera zamieszkajcie razem zobacz jaki jest a uwiez ludzie sa inni na spotkaniu a inni jak przebywasz z nim10godz dziennie.ja bede miec 25lat jak urodze i czasami sama sie boje ze moze nieporadze sobie,mam meza mamy dochod troche oszczednosci ale to dziecko niezabawka ktorym sie mozna pobawic tylko non stop sie nim zajmujesz jestes odpowiedzialny

ja sie dzisiaj kiepsko czuje wczoraj miala chyba za duzy wysilek i z tego.straszna ochote mam dzis na frytki zapiekane sewrem z kurczakiem i sosem czosnkowym ale niestety niemamy auta bo w naprawie:( strasznie mnie mdli i piersi bola wogole niemoge pic jedynie sok z aroni mi skamuje a herbata blee.za tydzien ide na usg martwie sie ze cos bedzie nietak.dzisiaj snilo mi sie ze mialam blizniaki dwoch chlopcow i mala coreczke.do tesciowej sie nieodzywam slowem a od rana leze dzisiaj w lozku

bullitka ale i tak nie moge doczekac sie meza. wtedy go wykorzystam na wszystkie sposoby:-):-):-):-). a ty pogodzilas sie ze swoim?

Gość gość
Przyjaciel to ktos inny. Moj facet ma 29 lat.Jest po studiach, pracuje. Od kilku miesiecy dostalam jakiegos instynktu macierzynskiego, Tydzien temu moze nie bylo to jakies konkretne staranie sie o dziecko tylko po prostu seks.A ze byly dni plodne to czysty przypadek. Teraz czekam tylko na okres.Wczoraj i dzisiaj mialam te plamienia.Jesli to faktycznie zagniezdzenie sie to jutro , pojutrze zrobie test lub to badanie krwi

Agnes - no to napewno ze sie stesknilas. Wykorzystaj go jak najbardziej ;). Ja sie do swojego nie odzywam. On siedzi na dole i oglada tv a ja na gorze. Probowal sie podlizywac a ja sie tylko odwrocilam. Nawet obiadu dzis nie zrobilam. Niech sobie sam robi. W tym momencie go nie lubie!!! Smerfetka - to chyba lepiej aby to jednak nie bylo plamienie implatacyjne.

Gość gość
Niedlugo sie okaze co to. Plakac nie bede jesli okaze sie ciaza.Sami jestesmy sobie 'winni' nie zabezpieczajac sie.A dziecko to przeciez nie tragedia. Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny.. Czy podniesiona temteratura to tez jakis objaw zaciazenia ?

Gość gość
jesli jestes pewna ze chcesz to powodzenia. masz o 10lat starszego faceta o boze.

niektore kobiety ktore mierza temp zauwazaja wzrost ja niemierzylam wieec niewiem,kiedys mierzylam jeden cykl i od owulacji do okresu temp byla poddwyzszona.chyba lepiej by bylo jakbys zaczekala kilka lat a ile jestescie w zwiazku z partnerem?wiesz ze czasami facet traktuje dziewczyne jak swoja kobiete a nagle z dnia nadzien sie zmienia mu cos i bach.lepiej zastanow sie nad ciaza i odczekaj chociaz z3lata skoncz studia poznaj dokladnie swojego partnera i zacznijcie sie starac

Gość gość
2 lata jestesmy razem. Jesli to falszywy alarm znaczy ze jeszcze nie czas na dziecko.No nic, co ma byc to bedzie. Od kilku dni mam wlasnie podwyzszona. Do okresu brakuje mi ponad tygodnia.Wczesniej przed okresem jakos nie zauwazylam podwyzszonej temperatury

a cykle ilu dniowe masz?i w ktorym dniu staraliscie sie?nie zawsze jak sie chce to od razu sie udaje musisz zaczekac tydzien i bedziesz wiedziec co i jak