Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anty635453

Wasze ciała po porodzie....

Polecane posty

Gość Anty635453

duzo sie zmieniło?? pewnei na gorsze?? co z rozstepami, zmianami piersi itp??

Gość Mejew89
piersi nie sa tak jedrne bo karmie piersia.. rozstepow troche mam ale po przez fale mozna je usunac a poza tym wszystko ok. A jak komus cos obwisa to wystarczy pocwiczyc :) pozdrawiam

Gość alsk
nic się nie zmieniło. Nie zrobił mi się ani jeden rozstęp. Dużo jezdże na rowerze i cwiczę. Mam widoczne mięśnie brzucha bardziej niż przed ciążą.

Gość mumineeek
ja po porodzie strasznie sie czulam w swoim ciele, wszystko mi wisialo. dodam ze przed ciaza mazylam 75kg przy 169cm. w ciazy przytylam 8 kg. ale jak urodzilam moje nogi rece brzuch byly obwisle. tylko piersi ogromne. w ciagu 2 msc schudlam 15 kg i jescze gorzej wygladalam, a piersi najgorzej, teraz po 2 latach jest ok. najgorzej czuje sie wlasnie z piersiami, tam mam najwiecej rozstepow.

Gość Anty635453
:/ ja jestem w 3 tygodniu i bardzo obawiam sie przytycia i zniszczenia ciała :/ moja mama przytyła wciazy jedzac bardzo mało 45 kg , a ja genetycznie jestem po niej silnej zbudowana i obazwiam sie tego samego, poza tym juz mam rozstepy na brzuchu choc wcale nie jest on duzy a co dopiero bedzie potem plus ciagle pekajace naczynka ktore mialam od zawsze :/ czuje ze to bedzie tragedia :( :(

Gość mumineeek
ja mama na nogach tzw pajaczek, w ciazy zaczal mi zanikac a za to na dekolcie wyskakiwaly male czerwone kropki, ale jak urodzilam to zniknely a na nogach znowu mam coraz wiecej tego swinstwa :/

Gość mumineeek
a twoje mama czemu tak duzo przytyla??

Gość kakjsijwihdu
ja termin mam na 7 wrzesnia, rozstepy tylko na bruchu w ciazy narazie przytylam 7 kg jednak przed ciaza mialam troche cialka na sobie, zobaczymy co bedzie po porodzie, mam nadzieje ze nie bedzie jakos tragicznie i licze ze bede chudsza niz przed ciaza.

Gość alsk
naczynka po ciązy mozesz usunąć (zamknąć) np. laserem. a rozstępy to nie wiem :( nie mam skłonności. Smaruj się tymi specyfikami może je troche powstrzymasz

Gość mumineeek
ja sie smarowalam oliwka, i nie mam na brzuchu. mama na nogach biodrach. ale to raczej od tego ze schudlam szybko

Gość kakjsijwihdu
rozstepow nie da sie powstrzymac niczym, najdrozsze kremy nie sa wstanie pomoc, ja osobiscie probowalam juz wszystkiego, podobno mikrodermabrazja po porodzie powoduje ze bledna ale trzeba wziac 10 zabiegow wtedy widac jakies efekty

Gość Anty635453
tycie w trakcie ciazy u kobiet ze strony mojej mamy jest normą..niestety wiec chyba to jest genetyczne bo wiem ze moja mama z powodu nadcisnienia i choroby serca nie mogła sie przejadac, wiec miała scisła diete i mimo to tyle przytyła :/ ja mimo zjadania w ciagu dnia 1500kcal, duzej ilosci owoców, warzyw, wody, meisa gotowanego, braku makaronów i białego chleba przy wzroscie 156 waze 61 kg :/

Gość alsk
rozstępy robią się od gwałtownego tycia a nie szybkiego chudnięcia. pajączkami się nie przejmujcie, mozna usunąć - sama usuwałam z uda i nie ma śladu.

Gość gryczka
Wróciłam do wagi sprzed ciąży, jestem znowu bardzo szczupła, choć ciało jest trochę inne. Rozstępy na biuście miałam już wczesniej, teraz chyba są trochę bardziej widoczne. No i piersi od karmienia obwisły (a nigdy nie były specjalnie jędrne). Przyznam, że niespecjalnie mnie to zajmuje. Mój facet ciągle ma na mnie ochotę i to mi wystarczy do dobrej samooceny :-)

To jak bedziesz wygladac po porodzie zalezy od genów i od Ciebie samej. Mi po porodzie zostalo 5 kg na plusie, miesni brzucha juz nie mam ;) ale brzuch mam plaski,skróra mi nie wisi,Nie mialam rozstepów, niczym sie nie smarowalam wiec to pewnie genatyka. Piersi z miseczki A urosly mi do B, po czym zmalały do minus A .pozniej wrocimy do swojej normalnosci, czyli rozmiar A.Sutki mi sie bardzo zmienily. Zostal mi cellulit na udach i pupie. Takze mnie ciąża nie zmienila bardzo ale mam kilka rzeczy, pozostalosci nad ktorymi po prostu nie pracuje, dlatego nie zniakaja. Staraj sie dabc o siebie teraz, w trakcie ciazy ale pamietaj, ze nie na wszytsko mozesz miec wplyw.

Gość Domowa świeczuszka
Piersi mocno urosły, noszę b elastyczne majtki ściągające i jest bardzo OK. Zauważyłam, że po porodzie mam bardzo silne gazy..........ale to nie przeszkadza mi.

Gość Anty635453
no coz biorac wzgledy genetyczne pewnie czeka mnie spora nadwaga i rozstepy... ;-/ mam nadzieje ze facet mnie po kilku latach nie zostawi bo z takim ciałem i dzieckiem nie znajde sobie juz nikogo :/

Gość przytylam 25 kg w ciąży
brzuch po porodzie tragedia oczywiscie ale na wszystko potrzeba czasu po ok roku wyglądałam już lepiej a po 2 latach od urodzenia była ze mnie super laska

Gość Anty635453
moj facet chciałby miec jedno dziecko po drugim i ciezko mu zrozumiec ze ciało potzrebuje tez regeneracji i fizycznej i psychicznej...

Gość Anty635453
a zakładam ze rozstepy same nie znikna??? :/

Gość Karolina z Pomorza
he he he............ja też tak mam.....zawsze teraz na kibelku koncercik.

Gość Anty635453
wiem a sa gorsze strony pokazujace zmiane piersi, brzucha po ciazy pojedynczej, blizniaczej : theshapeofamother.com

Gość jnlhh
ja nie wiem dlaczego tak strasznie brzuch się zmienia u kobiet niektórych. ja jak urodziłam to wyglądałam jakbym była w 5miesiącu ale teraz rok po porodzie widać same rozstępy,ale nie takie jak na tych zdjęciach a skóra trochę wisi jak się schylam ale nie przeszkadza mi to bo jak zakładałam monokini z zasłoniętym pępkiem i ogólnie przodem brzucha to nic nie było widać.dodam że przed ciążą ważyłam 70kg a teraz 49 przy 163cm wzrostu.

Gość jnlhh
a piersi też mam normalne tylko mniejsze.a smarowałam się w ciąży namiętnie kremami,oliwkami i dupa i rozstępy mam i tak

Gość ALE TO JUŻ BYŁO
Zawsze miałam tzw. pajączki na nogach - po porodzie zrobił się ich więcej i są grubsze. Do tego mam teraz problemy z układem trawiennym - jelito drażliwe, często, jak noszę dziecko na rękach boli mnie kość ogonowa.

Gość ALE TO JUŻ BYŁO
dziecko ma już 2 lata

Gość hhhzsd
po ciąży pojawiły sie rozstępy, a po porodzie szybko straciłam nadwagę ( przytyłam 12, a zrzuciłam16 kg) i wyglądałam ok. Rozstępy z czasem bledną więc ogólnie nie moge narzekać...Piersi wróciły do rozmiaru sprzed ciąży...Wystarczy pilnowac by nie utuczyć się jak prosiak, to po porodzie wraca sie do swojego wyglądu szybko..

Gość no coz...,,,
po pierwszej ciazy moje cialo wrocilo do siebie,no moze z wyjatkiem piersi,bo na nie patrzec nie moge..zawsze mialam duzy biust,a pod ciezarem pokarmu zrobil sie obwisly..najchetniej bym to zoperowala,ale moj maz sie nie zgadza.. po drugiej ciazy juz tak kolorowo nie bedzie...na nogach cellulit,z ktorym walcze i nawet widze poprawe,cellulit na brzuchu-tu juz z walka gorzej,ale tez jeszcze cala skora sie nie "wciagnela",ale sa tez rozstepy na biodrach,troche na brzuchu,a uda to doslownie zorane rozstepami..ale coz..to cena za posiadanie cudownych dzieci..na szczescie moj maz mowi,ze albo supermodelka za zone,albo dzieci i ze moj organizm wykonal mega ciezka prace i dal mu cudownych synow,a te pare rozstepow to niewielka za to cena