Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zocha33

maj 2013??

Polecane posty

agrataka mamy zamiar wybrać się teraz we wtorek ale tak na prawdę nie wiem czy to wypali, niestety musimy prosić się po rodzinie, żeby nas ktoś zawiózł, sami nie mamy jeszcze samochodu i musimy się tak prosić, jeszcze na szczęście nie długo. MPK-iem raz to pewnie byśmy nie zdążyli, a dwa taka daleka podróż by mnie wypompowała. xxxxxxxx Moja waga bez zmian czyli dalej 60 kg, czyli jeszcze mam 3 kg na minusie. Brzuch w pępku 87,5 cm, w biodrach przybyło mi 1 cm w ciągu tych 16 dni ale nie wiem czy to rzeczywiście od miednicy czy może kwestia tego, że wzgórek łonowy jest coraz bardziej uniesiony jak to mąż powiedział do mnie ostatnio "kochanie cipcia Ci puchnie". Jeśli chodzi o kontakty nasze to mąż zachowuje się podobnie do partnera Szyszki85, ale był moment, że tak jakby nic go nie interesowało, ja też nie bardzo, cóż facet to dziwna istota i różnie to bywa, najpierw z ciąży się cieszył jak głupi a później chyba dotarło do niego, że będzie ojcem i cisza nastała, teraz na szczęście się ogarnął :) Co do stóp- nie chodzi o stricte rośnięcie, owszem można taki wniosek wysnuć ale chodzi o to, że stopa się powiększa bo stawy siadają przez ciężar - to zdarza się kiedy kobieta ma dużo więcej na plusie niż na starcie. XXXXX Wczoraj zaprosiliśmy dwie pary znajomych tak posiedzieć i jedni zrobili nam mega niespodziankę przyszli z dwoma pakami Giant Pampers po 106 sztuk! Na dodatek do tego ubranka na r.56/62 3 bodziaki i 2 tuniczki, a drudzy mówią do nas no tez mieliśmy Wam coś kupić ale mama nam jeszcze odradziła, żebyśmy poczekali. Jesteśmy w szoku bo niczego nie oczekiwaliśmy. A jeśli chodzi o kontakty to traktują mnie normalnie, a raczej bardziej z troską (drudzy przynieśli mi słodycze i Piccolo ;P), spotykamy się z jednymi dość często z drugimi tak samo jak to u nas w okresie zimowym (czyli rzadziej bo dalej mieszkają). xxxxx Dziś robiliśmy porządek z ubrankami. Obserwacje moje - rozmiary można sobie wsadzić w ... :( Mamy te bodziaki r.56 ze Smyka i mamy 62 z Auchan - te drugie są tylko ciut dłuższe może 1 cm za to mają węższe rękawy i same w sobie są węższe. Śpiochy ze Smyka r.62 są jakieś duże większe niż r.62, te ubranka od znajomych 56/62 są identyczne jak 56 ze Smyka. Szkoda, że nie mamy więcej 62 do porównania bo te z Auchan to na prawdę dość małe wyszły na tle tych 56. Zgłupieć idzie, specjalnie brałam 62 żeby nie mieć dużo tych malutkich które Mała pewnie założy parę razy tylko.. :o

A co do kreski - nie mam i na razie się nie zapowiada nic, za to włochy są ;o śmieję się do męża za mój brzuch wygląda jak brzoskwinia, na szczęście nie są bardzo ciemne jedynie pod pępkiem i na po prostu się zbierają i zachodzą na siebie i no jest linia ale z włosków, a że jestem meeega blada teraz to to widać.

Niespodzianka ja tez mam kreche na całym brzuchu co prawda nie jest ona jakos nad wyraz mocna ale jest...po porodzie zniknie ale nie odrazu przy pierwszej ciązy całkowice zanikneła po 3-4 miesiącach po

Kreske to mam juz dawno :-) taka o szerokosci gdzies 0.5cm od ramego dolu po same piersi i tez mchem obrasta :-) Przez to spanie w dzien, teraz mi sie nie chce - 4 prania wstawilam, odkurzylam, rudego siersciuszka wyczesalam i nic - ochoty na sen brak... Jak to ma tak do konCa ciazy wygladac, to masakra

Ja też mam ta kreche ale zamiast od pepka w dol to ja mam od pepka w górę :-) o włosach szkoda gadać.. Od dwóch dni zaczęły rosnąć bardzo szybko. A już było tak fajnie że mogłam się golic raz w tyg tak wolno rosły a teraz jakaś masakra. A mój mały jest tak ruchliwy że czasami aż się martwię czy jemu coś się nie dzieje bo mam wrażenie jakby miał wyskoczyć. W ogóle od jakiegoś czasu jego ruchy strasznie mnie bolą jak kopnie albo się przemieszcza to czasami mam wrażenie jakby mi po wszystkich narządach jeździł. Strasznie nie mile uczucie. Ja też zastanawiam się kiedy on śpi bo praktycznie ciągle jest w ruchu. Ale ja cały czas leże. Pewnie gdybym chodziła to tak bym tego nie czuła. Czasami tak się rusza intensywnie że czuje jego rączki i nóżki jak wystawia, albo jak pupcie wypina to góra się robi :-) mam ochotę go wycalowac :-) ale jeszcze niech siedzi trochę w brzuszku. Moja waga to 66kg na plusie jestem 9kg ale nigdzie poza brzuszkiem tych kg nie widać :-) u mnie zapowiada się kolejna bezsenna noc bo nogi zaczynają boleć :-( zrobiłam im zimny prysznic ale dalej łydki bolą :-( sama się zastanawiam jak ja śpię 3godz i w dzień też nie mogę usnac. Tyle godzin bez snu..

majowamamusia ja tez jestem 27t4d i moja mała też jakoś ostatnio jakoś słabiej się rusza ale w tamtym tygodniu przez jakies 3 dni to dawała mi popalic ostro. Mi sie wydaje ze może mieć ciasno bo chyba znów mi sie wszystko rozciaga bo ciągnie w pachwinach strasznie. A do tego mam wrażenie że mimo że nie czuje jak mnie kopie po żebrach to robi to mocno bo poźniej mnie żebra bolą :) Lilith mam wanne ale jak wychodziłam ze szpitala (w 13 tyg) to lekarz mi powiedział żeby nie moczyc sie w wannie i tak sie tego stosuje wiec prysznic i koniec. W szpitalu to wiem że babki mierzyły sobie ruchy w godzine po jedzeniu jak czuły 10 razy dzidzie to przestawały liczyć ale one to już do porodu szły wwiec nie wiem jak to jest

Ze stopami to jest tak, że dodatkowy ciężar, owszem ma duże znaczenie, ale przyczyniają się do tego naciagające się więzadła - niestety nasze hormony działają nie tylko na macicę, ale na całość:)Stąd tez połączenia między kosteczkami stóp mogą sie "poluzowac":) ale na to składa się wiele czynników, podobnie jak na inne ciązowe rewolucje:) U mnie kreseczka na brzuchu jest widoczna, bardzo delikatnie, za to ta powyżej pepka zaczyna sie o cm w lewo w stosunku do tej pod pępkiem, smiesznie to wygląda, jakbym miała dwuczęściowy brzuch;) A nasz maluch tez potrafi miec kilka dni spokojniejszych, za to potem jeden wyjątkowo imprezowy, z wystawianiem stóp i pupki, wyciskaniem pepka itp:D

nikola w tym samym czasie zesmy napisaly o ruchach ;-) Ale uspokoilam sie troszke bo juz m panikowal i do lekarza chcial jechac:-) Co do krechy na brzuchu to nie mam jeszcze i z brodawek tez nic specjalnego tam nie leci.Pepek tez jeszcze schowany. Jutro z ciekawosci sie zmierze ile mnie to przybylo :-) Dobranoc :-)

majowa mamusia wiesz ja tez panikuje;) no ale nie ma co zamartwiac sie na zapas ważne ze sie ruszaja;) wdocznie są leniuchami;) a co do włosów to hmm mi nadal wolno odrastają nawet bardzo wolno nóg nie goliłam tydzien a dzis jak sie kąpałam to znów nie było co depilowac z okolicami bikini to samo

ja to wam zazdroszcze że włosy wam nie rosna.... nogi, bikini i pachy to jest jakas masakra co 3 dni mogłabym golić a włosy na głowie to ja widze po odrostach jak mi urosły. Ostatnio malowałam w grudniu a mam takie odrosty jakbym malowała z 4 miesiace temu. Dobrze ze mam ciemne włosy więc tak sie nie rzucaja w oczy:) ale za 2 tyg planuje pomalować zeby jako tako w te swieta wygladać :)

czekam na wiosnę - wszystkie jesteśmy z Tobą i Waszym maleństwem!!! Trzymamy kciuki i czekamy na dalsze wieści. x w zwiazku z tym pytanie do was wszystkich: czy wam też ginekolodzy badają/ badali bicie serca dziecka??? Kurcze ja jeszcze nie miałam na żadnej wizycie :( Troche mnie to zmartwiło... Zawsze bada mnie dopochwowo "ręcznie" i robi mi usg. Jutro jade na wizyte aż się dopytam o serduszko mojego małego... x agrataka - jeśli chodzi o sesje, to nie mam pojęcia kiedy ją zrobie. Najpiero podpatrze troche na necie. Myśle, ze jak bedzie czas i nastrój do tego no i jeszcze 3 osobą, żeby nam te zdjecia zrobić. Chciałabym chociaż kilka fajnych fotek na pamiątke:) Ciemnej kreski na brzuchu jeszcze nie mam, za to urosły mi te włoski pod pępkiem i stały się mocneiejsze i ciemniejsze... x Co do ruchów u mnie ostatnio troche sie pozmieniało. Jestem ciekawa jutrzejszej wizyty i jego ułożenia, bo jakoś dziwnie go teraz czuje. Wcześńiej to kopał, aż brzuch falował i wiedziąłm gdzie ma nóżki, a gdzie głowe. Teraz jest na pewno inaczej, ale jak to sama nie wiem... x Anka30- ja teraz najwięcej czasu spędzam z rodziną tzn siostrą i szwagrem czy bratem i bratową, którzy niedawno zostali rodzicami :) Już od poczatku ciąży rodzina i koleżanki zawsze dzwonili czy czekali na sms'y po każdej wizycie, dopytują się jak się czuje i czy maluch kopie itp. Koleżanki już coraz rzadziej piszą, ale piszą. Są i takie, które całkiem się nie odzywają, ale nie ma się co przejmować! Czasami za dużo o tym myślimy i "dobieramy sobie do głowy". Ja uważam, że każdy moze zrobić 1 krok. Jeśłi tylko masz ochotę na spotkanie to zadzwoń do kogoś, zapros na "kawę", czy umów się na mieście. Sama wykaż sie inicjatywą, a na pewno to zaprocentuje :) Wszystko też zależy od znajomych i ciebie. x Juwelka- też uważam, ze te obiawy to od ciągłego leżenia są, ale coś za coś - trzeba to jakoś przetrwać :) Dobre są naprzemienne ciepłe i zimne prysznice na nogi, aby wzmocnić krążenie- moze coś pomoże. No i nogi do góry jak pisze Ania, to też pomaga :) Ja biorę właśnie magne B6 3razy dziennie. Jak do tej pory miałam 3 razy skurcz łydki - zawsze tej samej. x Cóż teraz troche o mym mężu. Ciężko nam się ostatnio dogadać. Troche tak ja sobie on sobie. Za dużo spięć narosło i trudno nam sie przełamać... Zauważyłam włąśnie od pewnego czasu mniejsze zainteresowanie mną jako kobietą, mną jako ciężarną i w ogóle dzieckiem. Nie wiem może go to przerasta. Moje humory też nam nie pomgają. Choć czasem on też ma humory :P Ja potrzebuje teraz wiecej uwagi, ciepła, troski... Choć szczerze powiedziawszy sama się też jakoś wyjątkowo nie staram. Dobra co ja się tu będę rozpisywać. O małżeństwo trzeba dbać i tyle! Trzeba się też starać - obie strony muszą to robić i będzie dobrze :) x Na koniec dodam, ze jestem chora :/ Mam katar i boli mnie gardło. Może polecicie jakieś dobre tabletki do ssania dla ciężarówek? Do jutra. Pozdrawiam

Paulina mi na gardło w aptece dali tylko propolki podobno nic wiecej nie boli a z domowych metod to płucz sobie woda z sola tez powinno pomoc. Jeśli chodzi o znajomych to nie jest tak ze ja sie nie odzywam, dzwonie do znajomej a ona odpowieada ze oddzwoni za godzine a 2 tyg pozniej nadal cisza.... mam wrazenie ze boja sie ze ja bede siedziec i gadac o dziecku.... Trudno.... A tak w ogóle to nie moge zasnac zreszta jak zwykle juz od jakis 2 tygodni

musze poprawic zdanie: Paulina mi na gardło w aptece dali tylko propolki podobno nic wiecej nie WOLNO :) pisze po ciemku i mysle o czyms innym i tak wyszło :)

@Paulina: Mój prowadzący pozwolił na Tantuum Verde w tabletkach (nie w sprayu). Ja brałam dość długo i wszystko w porządku. Jeśli się zdecydujesz, to kup miętowe, a nie cytrynowe, są słabsze.

dziekuje za rady :) Jakis wirus panuje i na mnie trafiło... Teraz to już gardło, suchy kaszel i katar :( Chyba za dużo sie naczytałam o waszej bezsennosci, bo i na mnie przeszło... Aniu. a co do takich znajomych to faktycznie cos z nimi nie tak. W takich sytuacjach najlepiej widac na kogo można liczyc...

Paulina a ja na gardlo polecam domowy sposob. Pokroj drobno dwie srednie cebule wsyp do sloika, zasyp duuuuuuuza iloscia cukru, nawet tak do polowy zawartosci sloika, mieszaj co jakis czas i pij ten sok co cebula pusci. Efekt murowany. ;-)

Cześć, Ja już po wizycie. Niunia ma 1535g, w 3 tygodnie przybyło jej 0,5kg. Szybciutko rośnie. Jest zdrowiutka ale ja przesadziłam przy przeprowadzce i teraz muszę leżeć.Okazało się, że scentralizowała mi się szyjka macicy - czyli ułożyła tak jak do porodu. Dostałam leki i wielki ochrzan od mojej Gin, a później od męża. Pierwszy raz go widziałam w takim stanie. Bardzo się przejął i powtarzał, że jest przerażony, że mogę urodzić za wcześnie. Zażądał żebym zrezygnowała z pracy. Więc od dziś procuję zdalnie i dużo wypoczywam. Ogólnie czuję, że będzie dobrze i urodzę 11 maja;) Moja Niunia kopie dość intensywnie aż trzęsie brzuchem jak galaretą, budzi się mniej więcej co 2 godziny i daje mi popalić. W nocy też. Takie intensywne kopniaki czuję od około 3 tygodni (jestem w 29t + 2d). Siara się jeszcze nie pojawiła,ana brzuszku nie ma śladu kreski czy ciemniejszych włosków. Pępek też jest wklęsły. Wczoraj mąż kupił komudkę dla Zuzi, więc niedługo zaczynam pranie i układanie ciuszków:) Co do porodu w szpitalu na Siemiradzkiego to mam nadzieję, że się dowiem wszystkiego na szkole rodzenia. Zaczynam 5 marca. Miłego dnia:)

Madzik, podobnie jak u mnie jahestem 29+3d ale termin na 17 maja mam. Wizyte za 2 tyg. dopiero i tez sie nie umiem doczekac.Mala kopie i wierci wie caly czas, czasem az boli. Spac tez nie umiem. Dziewczyny robilyscie badania krwi? Jak u Was leukocyty? u mnie wysoko i sie martwie bo az 16,8 reszta parametrow z krwi ok. Piszcie jak to u was wyglada??.Buziaki

Ja ostatnio badania krwi robiłam na poczatku stycznia i leukocytów miałam 12,9 czyli powyżej normy ale powiedziała że jest ok. Dziewczyny wy krew robicie co miesiąc? Moja gin to co miesiąc każe mi robic mocz a krew co 2-3 miesiace. Teraz mam zrobic krew na wizyte za 1,5 tyg do tego mocz + POC

Z racji tego że mam problemy z zaśnięciem myśle o różnych rzeczach, czasami one są miłe a czasami nie :) I tak właśnie w nocy uświadomiłam sobie że może czas zacząc studiować diete dla karmiącej piersią... Jakby kogoś to interesowało to tu jest kilka przykładów jadłospisu dla karmiącej... http://www.dlarodzinki.pl/kuchnia/dieta/jadlospis-karmiacej-mamy,175_1062.html gorzej niż na diecie odchudzającej ... :D

czekam na wiosnę, Madzik - trzymam kciuki za Was i oczywiście wierzę, że wszystko będzie dobrze:) pamiętaj, że nie możesz, Madzik, urodzić przede mną, bo ja mam termin na 10 maja, więc pilnuj kolejki:) Paulina - mój gin na każdej wizycie słucha serducha, ale to nie jest jakiś długo seans, więc nie wiem, czy coś by wychwycił co do krechy, pępka i innych brzusznych rewolucji - mam cały pakiet ale ja od dawna mam wielki i sterczący wysoko brzuch krecha pionowa przez cały brzuch, i pod i nad pępkiem - po same żebra a pępek mi sterczy jak mały fiutek, nawet przez zimowe swetry widać mała się wierci i kopie intensywnie jak się przytulam do męża to też i jego skopie, bo jak tylko ma ciut ciaśniej to łomocze a śpię już teraz bardzo dobrze ale ze względu na swoje rewelacyjne samopoczucie powróciłam do swojej częstotliwości uprawiania seksu i myślę, że tutaj jest przyczyna mojego dobrego snu:) stopy mam takie same, czyli i tak duże:) miłego dnia

Anka 30! - jak my akurat oznajmialiśmy rodzinie o ciąży to moja szwagierka była świeżo po porodzie jej pierwsze słowa skierowane z żalem: jedz co chcesz, nie pilnuj żadnej diety, zwłaszcza pod koniec, bo później i tak nic nie będziesz mogła jeść a dziewczyna jest chudziutka i mało je

Gość cocacolagirl mama maj2012
witam wszystkie mamusie, ja rodziłam w maju 2012 i wiem co teraz czujecie;) ale czeka Was super czas, w ogole jeśłi miałybyście jakieś pytania to piszcie pomogę doradzę jak tylko będę umiała ;) gg 5109225 chciałabym Wam zaproponować ubranka po mojej córci,są jak nowe bo nie zdążyłam ich jej założyć... przedstawiam zestawy na 56-62 oraz na 68 http://allegro.pl/wyprawka-dla-dziewczynki-56-62-16-elementow-i3056939535.html http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla-dziewczynki-rozmiar-68-15-elem-i3057099998.html zachęcam do zakupienia, poza tym co jakiś czas będą pojawia się nowe oferty

Gość cocacolagirl mama maj2012
co do ceny myślę,ze nie jest wygórowana,a jeśli tak to piszcie,a sie dogadamy

Anka ja mam krew i mocz co miesiac, mój lekarz jest zdania ze mocz trzeba czesto kontrolowac bo w ciazy łatwo o infekcje. A co do serduszka maluszka to lekarz na kazdej wizycie przykłada detektor i słucham serduszka a on patrzy czy miarowo bije, ale tez nie wiem czy przez krótka chwile móglby wyłapac gdyby cos było nie tak, chyba za krótko to trwa. Ja dzisiaj po kolejnej koszmarnej nocy dzisiaj poszła w ruch kolejna tabletka paracetamolu bo myslalam ze łydki to mi rozerwie :( i tam mam co noc w dzien jest w miare ok a przyjdzie pora spadnia i zaczynaja sie bóle, skurcze i rwanie w łydkach.

Hej, my tez już po wizycie i wszystko w porządku :) dzisiaj miałam tez badanie serduszka i trwało 30 min . Ja jestem w 29t3 d i termin mam na 10.5 a dzidzia ma już ponad 2 kg :) badanie krwi , moczu mam na każdej wizycie i co 2 wizytę cytologie . I przekroczylam dzisiaj 70 kg czyli 8 na plusie :)! I pytałam lekarza - potwierdził moje książkowe teorie : nasze dzieci wierca sie przez sen , napewno nie tak energicznie jak obudzone , ale jednak :)

Niespodzianka to duża już Twoja corcia. Mój mały w 29tyg ważył prawie 1,4kg i lekarz mówił że jest duży. Teraz tak mniej więcej dzieciaczki powinny przybierać po 200gram tygodniowo. A jak wyglądało u Ciebie to badanie serduszka? Nie było to ktg ?ja ktg miałam tylko raz jak trafiłam do szpitala.