Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze chwila

38 tydz. kto tez?

Polecane posty

Dziekuje :) pokapie kilka dni w wodzie z rumiankiem, bez kosmetykow i poobserwuje ;)

Gość jeszcze chwila
jak tam dziewczynki? ja termin mialam na 1-go, jest 3 i dalej nic..polozna w czwartek jak u niej bylam mowila ze nie doczekam 6-tego no i nie jestem taka pewna..troche w nocy bolal mnie brzuch jak na okres..do rana przeszlo..dzisiaj rozwolnienie..czop odkleja mi sie od czwartku i chyba przestal.. brzuch mam dosc wysoko chyba jeszcze, troche pobolewa mnie krzyz i nie wiem kiedy sie to zacznie;P wiecznie ktos dzwoni czy juz.. no i kiedy tak jakby to ode mnie zalezalo kiedy maluszkowi zapragnie sie wyjsc na ten swiat;)

Melduję że urodziłam 30 sierpnia. Dwa dni po terminie. Poród był szybki i w miarę lekki. Kubuś jest cudowny. Napiszę trochę więcej jak będę mogła dłużnej wysiedzieć przed komputerem ;-)

Gość jeszcze chwila
Paulinka gratuluje synka;) Mialas jakies oznaki ze to juz sie zaczyna..tego danego dnia..?

Gość rybka91
Gratulacje dziewczyny :) Do Niko ja też miałam ten problem, pojawiły sie krostki na brzuszku. Była położna i zapytała czym smarowałam dziecko. Powiedziałam, że oliwką, a ona do mnie że tego się nie powinno używać bo skóra dziecka nie oddycha. Kazała mi kąpać dziecko w nadmanganianie potasu ( w skrócie mówiąc we fiolecie ) dzisiaj już nic nie ma na skórce, ma za to nieliczne czerwone plamki na buzi (pojawiają się i za parę godzin znikają) ale to jest trądzik dziecięcy i objawia się przez pierwsze 6 tygodni.

Tez wykapalam w tym dziecko, poradzila tak farmaceutka, zobaczymy jak to wyjdzie. :)

Muszę powiedzieć że w dzień poprzedzający poród nie miałam jakiś szczególnych znaków Jedyna dziwna rzecz jest taka że przez przez 2 tygodnie przed porodem miałam bardzo dużo skurczy a przeddzień porodu cisza... praktycznie nic. i mały też był bardzo cicho - tak jakby wiedział że coś sie szykuje :-) Zaczęło się o 1 w nocy od słabych skurczy co 15 minut. Poszłam spać do łóżka na 3 godziny :-) a potem sie rozkręciło. Nie było żadnych oznak.

Gość jeszcze chwila
a jakie to uczucie miec te skurcze? czy to sa bole jak na okres czy inne... bo mnie tak w nocy pobolewa brzuch.. dzisiaj troche w dzien..i boli mnie krzyz dzisiaj..hmm..

Na pewno to są pierwsze oznaki... To może się wszystko bardzo wolno rozkręcać albo zacząć się bardzo gwałtownie. Jak przyjdzie właściwy moment to na 100% będziesz wiedzieć. Początkowo skurcze sa takie właśnie okresowe ale silniejsze. Jeżeli występują regularnie co 10 minut, nie przechodzą po zmianie pozycji, nie przechodzą po Panadolu lub nospie, nie przechodzą po ciepłym prysznicu lub kąpieli, mają wyraźny słaby początek -bolesny szczyt i słabą końcówkę, jeżeli nasilają się wraz z upływającym czasem a przerwy między nimi stają się krótsze to nie ma wtedy wątpliwości że to już :-) Na pewno ich nie przegapisz :-)

Gość rybka91
I jak tam mamusie i ich pociechy się czują? U nas wszystko w porządku ;) mały rośnie w oczach. Jutro idziemy do lekarza na wizytę kontrolną, to się dowiem ile przybrał na wadze ;) Co sądzicie o tych szczepionkach 6 w 1? Na te całe pneumokoki, meningokoki, rotawirusy? Bo ja chyba zdecyduje się na to i zaszczepię małego, chociaż tanie to nie jest. A Wy jak uważacie? Pozdrowionka

U nas wszystko dobrze. Kubuś chowa sie dobrze i nie ma z nim większych problemów. Dzisiaj zauważyłam że od paznokcia ma zaczerwieniony paluszek i trochę mnie to martwi. Szczepionki 6 w 1 polecam. W Irlandii są one za darmo (obowiązkowe). Moja starsza córka je dostała i wszystko było ok.