Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalinkaCN

Opuchnięte dziąsła ze śmierdzącą ropą, pomocy!

Polecane posty

Gość MalinkaCN

Witam. Czytelniczki, czy możecie mi jakoś doradzić? Szukałam na forach podobnego problemu, ale nie było nic konkretnego.. niecałe 3 tygodnie temu byłam na leczeniu kanałowym zęba ponieważ napadł mnie potworny ból zęba nie do zniesienia... Oczywiście stomatolog mi go zatruł, a po tygodniu miałam przyjść na kanałowe.. wszystko profesjonalnie zrobione było.. Ząb mnie przestał boleć.. Teraz po niecałych 3 tygodniach czuję że mam opuchnięte dziąsło wokół zęba, z którym miałam wcześniej problemy.. Jak na niego nacisnę to wylewa się krew z bardzo śmierdzącą ropą. Dziś np. myłam 4 razy zęby i nadal nie umiem pozbyć się wstrętnego smaku z ust, a jak przyłożę patyczek higieniczny do chorego dziąsła to śmierdzi niepokalanie.. Zauważyłam przy tym wszystkim również, jak troszeczkę dziąsło się "oddaliło" od piątki.. moglo by tam spokojnie wejsc nasiono słonecznika, a przecież dziąsła powinny być przyległe! Proszę was, nie piszcie mi, że muszę się pilnie skontaktować ze stomatologiem, bo już to zrobiłam, ale termin mam dopiero w przyszły czwartek.. Póki mnie nie boli, to wporzo, mogę wytrzymać.. Ale zżera mnie ciekawość co to jest, i czy jest to poważne? Miałyście kiedyś podobny problem?

Gość jasrkorw
ząb zdechł i trzeba go usunąc po prostu!

skoro byłam u stomatologa i zrobił mi z ZĘBEM to oznacza że juz jest wporzo. Mylisz kochanie wątki, bo ja się skarżę na dziąsło, a nie "zdychającego" zęba. Serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź

własnie dziś w aptece kupiłam maść MUCOSIT, zobaczymy czy pomoże.. Ja bardzo dbam o swoje zęby, ale teraz zaczynam się normalnie bać, czy przez codzienne szczotkowanie nie pogorsze sytuacji..

Gość Bo jak to jest
Oczywiście ze nie pogorszysz sytuacji,ale najlepsza jest pasta zrobina z sody oczyszczonej i wody utlenionej,polecam

Gość Katiean
pomogła maść? mam od 4ch dni podobny problem z dziąsłem.

No niestety na jednej maści się nie skończyło.. musiałam kupić specjalne stomatologiczne płyny do płukania buzi (Eludril), i używałam jeszcze maści (Sachol) . Ranka się co prawda zagoiła, i pozbyłam się tego potwornego zapachu, lecz ciągle do tego dziąsła wchodziło mi jedzenie - dlatego długo musiałam to leczyć. No i został mi od tego czasu mały problem - mam lekko odstające to dziąsło, pod które nadal mi wchodzi jedzenie... Dlatego nie rozstaję się z nicią dentystyczną.