Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TroszkeSmutna:(

5 cykl i znowu rozczarowanie:(

Polecane posty

5 cykl i znowu rozczarowanie:( zajscie w ciaze jak widze nie jest taka prosta sprawa jak by sie wydawalo niby dopiero 5 cylk czyli poczatek staran a ja juz robie sie smutna z tego powodu ze nam nie wychodzi:(

Gość Killme
ja sie starałam 4 cykle, cudowałam,ciągle myślałam aż dałam sobie na luz i nagle test pokazał 2 kreski. Przestań myśleć i schizować,bo wbrew pozorom nastawienie psychiczne jest ważne.

Gość Mała czarna kawka 22
Nie martw sie :)ja już chyba 7my w tym pierwszy z i Pregnylem. Plus jeden pobyt w szpitalu przez tydzień z hiperstymulacją jajników i do tego 3 razy po kolei torbiel. Też mam dość-najgorzej że mnie jakos odrzuca od seksu teraz...nie wiem ochote straciłam a wczesniej raz, dwa razy dziennie z moim M. Może coś z tego wyszło w koncu...testuje za niecałe 2 tygodnie.

wiem wszyscy mi tak mowia tylko ja nie potrafie wyluzowac:( boje sie ze cos jest nie tak za kazdym razem jak dostaje @:( gratuluje ci bardzo:)

Kill me-wcale nie jest tak że luz to najlepszy doradca..sorry przez dwa lata sie nie zabezpieczamy-wcale o dziecku nie myslelismy i jakos nie zaszłam . Czasem są problemy które sie leczy poprostu..

ja mialam testowac 18 ale 17 punktualnie juz przyszla@ tyle tylko ze dzisiaj jest tak jak by mi sie po malu konczyla @ dziwi mnie fakt ze tak szybko bo zawsze jest 6 7 dni

Gość Pomidorek :) 28
Ja zaszłam dopiero po 6 cyklu...nie od razu musisz mieć szczeście.. czasem trzeba poczekać :)

Gość CiekawaJestem
mam jednak nadzieje ze do roku czasu mi sie uda zajsc w ciaze:) moja znajoma zaczela sie starac mniej wiecej w tym samym czasie i zaszla za 1 podejsciem to dopiero mnie zalamalo :(

Gość oalallalala
hejka starające sie kobietki :) , autorko topiku a ile masz lat powiedz i mi kiedy porbujecie poczac tylko w okresie owulacji czy ciage sie staracie?

mam nadzieje ze u mnie tez sie uda w miare szybko :)

Gość emaliowa
takie to zycie ja poczac wcale nie chcialam poki co a zaszlam w 8 dniu cyklu przy 27-28 dn cyklach ...

Gość olalallalalaaaaaaaa
ja tez se staram juz 4 cykl kochamy sie ciągle i nic :(

nie martw sie 5 cykl to nic takiego ja zaszłam po 9 miesiacach od odstawienia tabletek nie nakrecaj sie bo to jeszcze bedzie gorzej i na ciebie przyjdzie pora

zaczelismy sie starac poczatkowo na bazie kalendarzyka owulacyjnego w necie ale nie dalo to efektu wiec staramy sie teraz kochac od miesiaczki do miesiaczki co 2 dni mam 26 lat stosuje tez termometr owulacyjny i tabletki

Gość olalallalalaaaaaaaa
ja mam tez 26 lat mierze temp, narazie tych testow owu nie uzywalam ale moze warto ale w sumie co z tego jak niby kocham sie w plodne i nic , a jestem zdrowa zaczynam swirowac, bo kolezanki pozachodzily odrazu :( rozumiem cie autorko

jezeli moge ci cos poradzic to nie trzymaj sie tak kurczowo tych kalendarzykow w necie bo owulacja moze sie troszke przesunac róznie bywa kup sobie testy owulacyjne to moze pomoze a jezeli naprawde sie martwisz to idz do lekarza porob sobie badania niech ci sprawdzi na usg czy docodzi do owulacji.

wlasnie ja tez kochalam sie tylko w plodne dni i teraz mam zamiar to zmienic i jak tylko @ sie skonczy to co 2 dni az do nastepnego terminu nie chcianej @ bedziemy sie kochac i przestaje mierzyc temperature i zobaczymy jak sie to pouklada

bylam u gin zaraz jak zaczelam sie starac i mi powiedzial ze owulacje na tamten moment mialam no chyba ze teraz sie cos zmienilo ale mam nadzieje ze jestesmy zdrowi czekamy jeszcze ten cykl i jak znowu nic nie wyjdzie to zrobimy badania dla spokoju

Gość olalalallala
robilam badania juz prolaktyne robilam , ogolnie wszystko ok , kochamy sie codziennie i codziennie mam jeszcze wieksza ochote przez to hehe moze i dobrze chociaz tyle pozytku :D

ja robilam tylko cytologie usg i podstawowe badania krew cukier tarczyce i wszystko bylo ok ja slyszalam ze nie jest wskazane kochac sie codziennie bo moze sie okazac ze efekt bedzie odwtotny do zamierzanego podobno kiedy sie kocha codziennie plemniki sa oslabione

Ja np robiłam prolaktyne czystą i po obciążeniu, tsh fsh lh testoteron estrogen cukier na czczo i po obciążeniu 75g, krew mocz, i kał, i monitoring cyklu przez 50 dni. Wynik był taki ze nie ma owulacji, wziełam Clostilbegyt jednego cyklu i mi jakoś ruszył owulacje ze pęcherzki rosły ale nie pękały...teraz dostałam pregnyl w 17dc. Zobaczymy. Badania to podstawa. Mi wyszła za duża prolaktyna po obciążeniu. Normalna 12 a po obc 194.(powinna byc mniej niż 120) Bioorę bromergon do tego wszystkiego.

za bardzo sie zamartwiasz a chyba nie ma czym jak tez nie zachodzilam w ciąze przez te miesiace a wogole sie nie zabezpieczalismy wychodziłam z załozenia ze jak sie trafi to sie trafi i wkoncu sie udalo i do tego w miesiacu w ktorym myslałam ze wogole nie mam owulacji nawet sie nie nastawiałam ze mogłam zajsc w ciaze pomimo ze kochałam sie w płodne.bylam w szoku jak zobaczyłam wynik testu oczywiscie bardzo sie cieszylam :) naprawde jak bedziesz tyle myslała o tym to jeszcze gorzej wiem ze latwo mowic rozumiem cie ale postaraj sie wyluzowac a zobaczysz ze sie uda

Gość olalalallala
o nie to sie wystraszylam , teraz bede moze kochac sie tylko w te potencjlanie płodne dni , narazie jeszcze jestem troche wyluzowana , lekki świrek sie wlącza ale narazie staram sie traktowac to jako zabawne proby :)

Gość moja droga kochaj sie
codziennie to zajdziesz w ciaze, ja tak wlasnie zaszlam heh

a jaki jest koszt takich badan tak mniej wiecej

w aptekach sa do nabycia takie tabletki beparent nie stosowalam ich ale moze ktoras z was stosuje

Gość olalaallaalal
mysle tak , ze trzeba zrobic sobie jakies mle wakacje wyjechac gdzies na weekend z winkiem i zapomniec i bedzie git , zamierzam tak zrobic :) i radze tez Tobie

tego juz tez probowalismy wyjazdy wino chwila zapomnienia i nie dalo to nic ale mam nadzieje z e w twoim przypadku beddzie inaczej i sie uda:)

Gość taka sobieja
ja ci powiem tak...bardzo chcielismy miec dzidziusia nie zabezpieczalismy sie dluzszy czas ale wczesniej tak o tym nie myslelismy,dopiero jak podjelismy decyzje poszlam do gina zeby ta ciaze zaplanowac porobic badania, na ktorejs wizycie powiedzial mi ze nie mam jajeczkowania przestraszylam sie. myslalam ze wogole juz nie bedzie szansy zebym zaszla ale mimo to staralismy sie dalej chociaz psychika mi mowila i tak nic z tego nie bedzie. az tu nagle w tym samym miesiacu nie dostalam okresu i okazalo sie ze wszystko jest ok i ze jestem w ciazy :) poprostu psychika mi sie odblokowala , bo wczesniej za bardzo chcialam. a lekarz uslyszal kilka niemilych slow ze nie nadaje sie na lekarza skoro takie diagnozy stawia jak widac bez podstaw :)