Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ona całkiem zgłupiała?

teściowa chce wziąść pieniądze za wesele! czy ma rację?

Polecane posty

Gość kkkk,,kk,,
3 lata odkładali na remont. wychodzi ok. 20 tys na rok. Niemożliwe? Są razem 6 lat. Nie pisze ile czasu odkładali na wesele. Wg mnie jest to jak najbardziej prawdopodobne.

Gość kkkk,,kk,,
miesięcznie zarabiaja w sumie 4.400 zł

Gość derottex
nie uwierze w bujdy że odłożyli z 50 tys na wesele bo oszczędzali kurva ...ludzie idiotami jesteście ? to zobaczyli sie pierwszy raz i od razu zaczęli odkładać ? od pierwszego dnia ?przecież decyzja o małżeństwie przychodzi później nosz kurvva jakie historie widomo że jak sie zarabia to się wydaje na utrzymanie ,bo ja życia nie znam ? chyba 6 lat wpierdaIaIi miskę ryżu dziennie i to na koszt mamy i na wakacje nie wyjeżdżali gówniara se historie na swoją korzyść obróciła i koloryzuje

Gość derottex
taaaa, pewnie odkąd skończyła szkołe to tyrała żeby wesele urzadzić bo nie miała nic ciekawszego do roboty w życiu tylko załą kasę oszczędzać na wesele , żarcie i zespół muzyczny i tak akurat się przypadkiem składa że jej chłopak też tyrał i odkładał na weselich już od młodych lat , sumiennie i systematycznie tak sie dopasowali buhahahahahaha :D na remont też oszczędzali

Gość wredniucha
przecież napisała, że ze swoich dała 30 tys - podejrzewam, ze pozostałe 40 tys dali teściowie, że się nazywa, że dał synek - to niby razem w sumie dali 70 tys

Gość derottex
na remont dała 30 tys ale weselicho też urządziła i suknie ślubną

Gość wredniucha
ale ile kto dał tak na prawdę - to nie dojdziemy grunt, ze matka potrzebuje na coś te 15 tys - a ta się uparła, żeby jej nie dać - pomimo, że mieszka i korzysta ze starej domu

jak wy wszedzie szukacie prowokacji:( 6 lat jesteśmy ze sobą, po dwóch i pół się zaręczyliśmy. ja niedawno skończyłam studia, dostawałam stypendium 400 zł i stypendium naukowe około 300 zl. to prawie 2000 z moja tamtejsza wyplatą:o żyłam oszczędnie z mamą . Mąż zarabiał, też mieszkał z rodzicami, dwa razy pracował za granicą. Przez ten czas starałam sie odkładać 700 zł miesięcznie, mąż też tam coś odkładał... daliśmy radę. czasem wpadała jakaś kasa extra.

Gość derottex
o kurczę, w okresie studiów miałas samodzielnie na rękę 2 tysiaki przez 5 lat , nie znam takiego studenta i studiowałas dziennie ?

czy potrzbuje pieniedzy nie wiem, ma swoje. Mimo, ze mają z teściem małą działalność gospodarczą i zarabiają dość dobrze nie pomagali nam w niczym. Adamowi nie pomagali w studaich, do wesela dolozyli góra 1500 zł, sam samodzielnie na wszystko zarabiał, tak samo jak ja:o

Gość kkkk,,kk,,
a jak mąż był kawalerem to też jej dawał pieniądze jak zarządała? tzn. matce

Gość derottex
wydaje mi się że kasa jest ewentualnie twojego męża ale nigdy nie uwierzę że ty tyle zarobiłas , znam realia w Polsce i żyję w dużym mieście ewentualnie jest to kasa męża a ty chcesz ją rozporządzać

Gość derottex
musiałas sie uczyć na samych 5 żeby mieć 2 stypendia , w dodatku miałas stypendium socjalne przyznawane dla biednych więc na pewno z matką miałas potrzeby pomimo że uczyłaś się na samych 5 to jeszcze pracowałaś na studiach dziennych i ogólem miałas 2000 miesięcznie wsadź se w doope te kity wredna łajzo !!!! :D

Gość akogotoobchodzi hshsh
jest teraz taka reklama jakiegos banku,ze tesciowa wymysla staromodne imie dla wnuka .....widzialyscie -tak wlasnie jest w zyciu ,lepiej splacac kredyt przez 30 lat a miec swoje niz mieszkac u tesciow i sie uzerac -

Gość derottex
mieszkasz w nie swoim domu i rozporządzasz NIE SWOJĄ kasą kłamczucho

Gość wredniucha
taka jesteś zaradna, taka wykształcona, a jedyny pomysł na życie masz taki, żeby wpieprzyć się do cudzego domu? i żyć w bagnie kłótni bo dołożyłaś do remontu i żydzisz na wynajem???

Gość ewelina___
Autorko, a ty wogóle czytasz to, co Ci mądrzejsi i bardziej doświadczeni piszą? Bo mam wrażenie, że nie :-0 W koło Macieju piszesz o tych pieniądza, a zupełnie nie wspominasz o swojej/waszej głupocie :-0 Wcale mi Ciebie nie szkoda. Dorosła jesteś, wiedziałaś, gdzie idziesz mieszkać. Za głupotę i brak wyobraźni się płaci. A teściowa może jeszcze dłuuugo żyć w swoim domu......

derrotex ty naprawde jestes głupsza niż ustawa przewiduje:o w czym problem pracować na studiach dziennych? pracowałam na czarno nie wiem czy wspominałam, z reszta jak 3/4 studnetów. na socjalne sie załapałam a naukowe od 4,0. wiec o co chodzi?:O i czemu sie tlumacze?

Gość kkkk,,kk,,
A co ty tak na autorkę najeżdzasz? Zazdrościsz jej zaradności?

Gość ewelina___
Poczytaj sobie nawet na kafe topiki dziewczyn, które mieszkają z takimi teściowymi po 5,10 lat. Mają nerwicę lub myślą o rozwodzie....

Gość wredniucha
zajebiaszczo na tej zaradności wyszła - nie ma nic i jak teściowa da jej kopa to pójdzie pod most z jedną reklamówką swoich gaci.

Gość derottex
zaradna nie ładuje forsy w dom który nie należy do niej zaradna zawsze będzie miała swoje mieszkanie i zaradna nie będzie wtryniała swojego zada do domu innych ludzi

Gość wredniucha
ty też sie ciągle powtarzasz - kłamać trzeba umieć

Gość kkkk,,kk,,
i tu się mylisz. Udowodni w sądzie ile pieniędzy włożyła w remont domu męza, bo formalnie jest on własnością męża, i bedą jej musieli te pieniądze oddać. To tak na wypadek ewentualnego rozwodu, o którym nie mówmy, bo jest 2 tygodnie po slubie.