Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ona całkiem zgłupiała?

teściowa chce wziąść pieniądze za wesele! czy ma rację?

Polecane posty

Gość gość urodzinowy 28
nie czytalem calosci ale i tak sie wpisze: Twój mąż to ciota stulecia! Uciekaj póki dzieci nie ma, kase weź całą i ratuj się, nawet sie nie ogladaj za tą miernotą. Teściowej wyremontowalas mieszkanie, nie myslalas chyba ze odda ci chocby 1m2 z tego.

Poza tym dla mnie to jest niezdrowe mieszkać z rodzicami. Młodzi powinni mieszkać osobno. Bo zawsze mogą zdarzyć się ale. Nigdy nie będzie dwóch pań domu. Sama jesteś sobie winna. Teściowa jest sępem bez honoru, ale ty myślałaś że będziesz swoją częścią rządzić. Niestety tak jak ci tu dziewczyny napisały nie jest to twoje tylko twoich teściów a w przyszłości męża. To twoja teściowa jest panią domu.

Gość wredniucha
tyle jej co sobie poszczeka! nie cierpię takich gówniar, które ciągną maminsynka do ołtarza, wpieprzają się do domu jego rodziców w jednej koszuli i uważają, że są właścicielkami wszystkiego.

Gość urodzinowy dobrze napisał twój mąż jest zwykłą ciotą. Bo powinien to skonsultować z tobą a nie sam dawać kasę mamie. Jednak matka to matka i jak twój facet nie umie oddzielić rodziny od rodziców to sorry. Ty nie będziesz rządzić domem nawet skrawkiem ponieważ to dom twoich teściów i to oni mają najważniejsze zdanie. Sama jesteś winna takiej sytuacji, niezdrowej bo powinnaś pomyśleć, ze skoro twoja teściowa nie ma łatwego charakteru to w gniazdo os nie wchodzi się.

Gość dmisia
30 tys włożyłas w nie swoją nieruchomość , twoja wola i ok ale to nie uprawnia cię do stawiania warunków i zarządzanie domem jeśli własciciel domu postanowi dać jakąs częśc pieniędzy swojej matce to ma do tego prawo nie wiem na jaki cel i już nie wgłębiajmy się , może też chce podremontować coś w środku albo na zew ogólnie nie stawiaj warunków i nie panosz się bo raz , nie masz do tego praw a drugie nic nie wygrasz

Gość gość urodzinowy 28
kiedy wreszcie zrozumiesz ze gówno jest twoje, nawet po śmierci tesciowej nic nie dostaniesz,zabieraj ostatnie pelne koperty i w nogiiiii co za tępa dzida, ciebie nie przekonuje nawet 5 stron tego tematu,niewiem poco ludzie sie wysilaja i tu piszą

nie czytałam wszystkiego tylko pierwsza stronę, ja też uważam że powinniście się wyprowadzić bo nigdy tam nie będziesz miała spokoju. Cały czas będzie coś od was chciała to widać po tym co napisałaś. A będzie jeszcze gorzej. Wynajmijcie coś zabierzcie stamtąd ile tylko możecie, oczywiście to co zrobiliscie a tej babie oddajcie tylko to co dołożyła do wesela. Pieniądze z wesela są wasze pod żadnym pozorem jej nie oddawajcie.to było wasze wesele wasi goście nie jej. Nigdy nie będzie dobrze jeśli tam będziecie ta baba zniszczy wasze małżeństwo bo przez nią będziecie się kłócić. Pozdrawiam

Gość majetacznik
TO SKORO tesciowie mieszkaja do smierci to DO ICH SMIERCI wy powinniscie mieszkac gdzie indziej. Jak juz ich nie bedzie to sie wprowadzacie, gore wyremontowana macie, wiec w czym problem?

Gość gość urodzinowy 28
jak ma sie męża maminsynka to jak tu sie nie klócic, na miejscu tej laski napitalalbym go codzien wałkiem po tym durnym łbie poki w zebach nie przyniesie tej kasy co mamie oddal

Gość pacan z pacanowa
wchodzac z nim w zwiazek malzenski mialas stworzyc wlasna rodzine WLASNA a nie stawac sie popychadlem jakiejs staruchy i wysluchiwac, ze ona jest pania domu, na chu.. ci to? Kolejna mamusia ci potrzebna sterujaca twoim zyciem?

Gość klex na gaciach
nie wiem kto gorszy, mamicyc bez jaj co boi sie mamusi podskoczyc i jest gotow kopnac w dupe swoja kobiete ZONE czy taka jak ty co wkleja na starcie 70 tys na nie swoja chate, zamiast z przyszlym mezem inwestowac w swoje

Gość wredniucha
żeby wszystko obiektywnie ocenić trzeba posłuchać również drugiej strony - postawcie się w sytuacji teściowej - po ślubie syna wprowadza się dziewczyna, która uważa, że wszystko się jej należy, bo mąż ma zapis

Gość wróżka 1000 lecia prawdę mówi
Tam rozwód jest kwestią czasu. Tu niestety nie ma nic co mogłoby zagwarantować szczęście. Wkopałaś się dziołcha po uszy, bo w pakiecie za "dom" dostałaś garba na całe życie i to jest ta "niedźwiedzia przysługa" . Wpakowałaś w remont 60m 70 000zł jak piszesz zrobiliście wesele za 45 000zł. Razem daje 115 000zł!! Pytasz gdzie byś kupiła za tę kasę 60m? Odpowiem 30m na początek starczy i gratis święty spokój!! Dodam, że z dobrodziejstwa takiego jak Ty mogłam skorzystać, jednak to nie byłby nigdy mój dom, i nie ma nic za darmo!! Ten dom będziesz remontowała, dbała o niego, płaciła rachunki, nigdy nie będzie Twój, zawsze będziesz miała wyrzygane na talerzu, że to dom matki Twojego męża!! Po kilkunastu latach na remonty wydane przez Ciebie na ten dom on i tak nigdy nie będzie Twój, chociaż za te remonty już dawno miałabyś swój własny!! Jak ktoś mądrze napisał, ja się nie zgodziłam, żeby mój syn zamieszkał u mnie z synową, bo nie chcę mieć osób obcych w domu!! Mam swoje życie i nie chcę, czuć się skrępowana w moim własnym domu. Twoja teściowa jest toksyczna i ten jad przejdzie na Twoje małżeństwo z czasem zacznie się wojna o "męża i syna". Niestety, jesteś przegrana w tej wojnie:(! Ta wojna już się zaczęła!!

Gość gość urodzinowy 28
po tym co tu przeczytałem to chyba najlepszą ocenę dałbym teściowej, ta widac ma glowe na karku i swojej kasiory pilnuje.

Gość dmisia
gdyby bylo wczesniej to poradziłabym ci tak dom jest przypisany na męża tak więc tak czy inaczej będzie należal do niego i nikt wam nie zabierze , natomiast pieniądze z wesela i dodatkowe kupić no 2 pokoje do remontu ,nawet malutkie i jesteście włascicielami jako wspólnota małżenska tam wkładasz swoje pieniądze bo notarialnie jesteś również włascicielką , a dom teściowej nie remontować tylko sobie pomieszkiwać , ewentualnie odświeżyć ściany , umyć itp masz wtedy dom męża i swoje mieszkanie a tak, wpakowałaś sie

Gość wredniucha
wy też macie dzieci, albo niedługo mieć będziecie - jak zareagujecie na to, że przygarnięta przez was do waszego własnego, ciężko spłacanego domu synowa daje wszem i wobec do zrozumienia, że teraz ona tu rządzi?

Gość wycior z trąbą
70 uzbierali na remont, ponad 20 tys ze slubu, na poczatek to i tak super. Pomieszkalibyscie jeszcze troche w jakiejs malej wynajmowanej klitce i odlozylibyscie na SWOJE a nie teraz reka w dupie, sama siebie wpakowalas w to szambo, sama siebie szntazujesz- nie wyprowadze sie bo wlozylam 70 tys, ale nie chce tam mieszkac bo stare pizdzisko sie panoszy i daje cyca mojemu mezowi

Gość wredniucha
jakie 70? ona dała ok 30 tys - a on ile by nie dał to i tak remontował swoje własne

Gość ja za pierwszym
Była u nas w okolicy podobna historia. Pomieszkali ok. 2 lata, wzięli kredyt, kupili dom do remontu i wyprowadzili się. Teściowie zostali sami.

Gość wredniucha
nie widzę tu żadnego podobieństwa

Gość dmisia
ja znam lepszą historię , gdzie facet miał dziewczynę , ona zaszła w ciążę więc sprzedał swoje własnościowe mieszkanie , wprowadzili sie bez ślubu do jej rodziców , on za tą kasę wyremontował górę komfortowo dziecko się urodziło później przyszedł kryzys i miał mniej kasy na utrzymanie, kłopoty jak to z własną firmą, dziewczyna z rodzicami wyrzucili go z domu wprowadził sie do swoich rodziców i został z niczym to jest dopiero mistrzostwo frajerstwa :D

Gość wredniucha
może wypadało by mózgu używać?

i pięknie. wiecie co zrobił mój genialny mąż? przyprowadził tu teściową bo podobno chcę z nią porozmawiać:o !!! ku**a , babsko zaraz zaczęło mówić, czemu jej nie lubie, ze stara sie, ze robi wszystko by bylo nam dobrze :o grała biedactwo przy synusiu. i rozpetała sie wojna, po ktorej ja stalam po swojej stronie, tesciowa po swojej a mąż był medioatrem. zaczęła wypominać to 15000, ze to moja wina ze Adas nie chce jej pomóc, ze stara matka sie nie liczy , a ona chce tak dobrze dla nas, ze ona stara, niedolezna ( aha, bardzo) i my szybko sie dorobimy!!!! i nie raczyła zaszantażować męża, że ten dom nie jest jeszcze jego i trzeba w niego dużo dołożyć:o wypaliłam wtedy, że już dołożyliśmy pieniądze, że władowaliśmy w dom już 70.000 i jak jesteśmy tacy źli i niedobrzy, to niech nas spłaci i wyprowadzimy sie i będzie po problemie. mąż zrobił się blady jak ściana, teściowa zagrzyła zęby i wyszła z mieszkania :) Adam nic nie powiedział... czuję, że nie będzie wesoło ....

Gość wredniucha
zacznij sie pakować koleżanko

Gość ja za pierwszym
Nie widzisz podobieństwa, bo opisałam dalszy ciąg.

Gość autorko wspolczuje
nie daj sie wciagnac w te jej gierki,zaczelas stanowczo i 3maj sie tego!!!

Gość ikbvilvg
kurwa ale na co wlasciwie ona chce ta kase? co wy ja macie teraz utrzymywac czy jak? to bylo warunkiem waszego wprowadzenia sie? ze bedziecie teraz sponsorowac jejfanaberie? WYPROWADZIC SIE Z TAMTAD NATYCHMIAST!!!!! Stara bedzie teraz ofiare zgrywac, zeby synus stanal po jej stronie a z ciebie suke zrobia!!!!!!!

Gość dmisia
wg mnie nie masz sie co cieszyć bo masz przerabane życie pod tym jednym dachem