Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ona całkiem zgłupiała?

teściowa chce wziąść pieniądze za wesele! czy ma rację?

Polecane posty

Gość wredniucha
na niego raczej nie licz - po twojej stronie nie stanie, bo mogą zapis zmienić, oj mogą

a niech zmienia:o zostanie całkiem sama, z całą rodzina skłócona, tylko z siostrą trzyma kontakt... już powoli mam jej dość. naprawdę, jak zaczęła tu się kłócić i zgrywac biedaczkę to już wiedziałam , w co pogrywa. synka na litość chce wziąć. nie ze mną te numery.

Gość wredniucha
ludzie starsi, którzy maja jakiś majątek nigdy nie zostają całkiem sami, bo zawsze znajdzie się chętny do dziedziczenia a teraz mama nabuntuje synka i będziesz sie musiała niestety zbierać do wymarszu

Gość autorko wspolczuje
ty tak sie nie stresuj,nie pokazuj ze ciebie to tak wkurza bo bedzie znala twoje slabe punkty i to wykorzystywala,a wtedy wykonczysz cie psychicznie.Stoj twardo przy swoim i poprostu ja olej ;) idz do faceta na telewizor i miej wszystko w dupie

Gość dmisia
za bardzo emocjonalna jesteś trzeba działaś strategicznie i spokojnie, po co wszczynasz zaostrzone dyskusje myślisz że postawiłaś na swoim a tylko napompowałas atmosferę będziesz miala przesrane ja bym nie mogla tak mieszkać

Gość wredniucha
on i tak da jej te pieniądze, skoro ona ich potrzebuje - niestety nie masz nic w tym domu do powiedzenia, a jak będziesz jej dokuczać to źle się skończy, ale dla ciebie jak mówi stare przysłowie - żon można mieć kilka, a matka jest jedna

Gość moja tesciowa
Ja jak chodzilam z moim mezem to tesciowa byla ok taka mila do rany przyłóż.Noi jak planowalismy slub tesciowa sie pyta gdzie bedziemy mieszkac po slubie wiec moj facet mowi ze cos wynajmiemy i dalej bedziemy oszczedzac az nazbieramy na swoje.Wtedy tesciowa wpadla na super pomysl powiedziala nam ze przeciez po slubie mozemy zamieszkac u nich bo pokoj meza i tak spory wiec sie pomiescimy.I moze bylo by ok gdyby nie wyjechala z tekstem ze jak juz sie wprowadzimy to za maja wyplate bedziemy sie ubierac i odkladac a maz mial swoja jej dawac na zycie :D:D.Az sie rozesmialam wtedy bo ja zarabialam 1200 a maz 4500 :D i sie pytam jej jak ona to sobie wyobraża za 1200 zl mam kupowac potrzebne nam ubrania tankowac samochod(czasami naprawic go) i odkladac na wlasne M.To mi powiedziala ze jak nie nazbieram w ciagu 5 lat na mieszkanie to kredyt zawsze moge wziać.Po slubie odrazu wprowadzilismy sie do wynajetej kawalerki a tesciowa strzelila focha bo przecież chciala nam pomóc

Gość ja za pierwszym
To wydajcie szybko na coś te pieniądze z wesela i po kłopocie. Co planowaliście z mężem z nimi zrobić?

Gość bigarydi
TAK W OGÓLE TO WZIĄĆ, NIE "WZIĄŚĆ" 🖐️

Gość chamstwo i prostactfo
szok, co za kobieta. zwróćcie jej dla świętego spokoju te pieniądze które dała na wesele i wsio

Gość autorko wspolczuje
ja bym jej nic nie zwrocila,moze was pocalowac w nos,dobrze ze macie inne klucze do domu,chociaz pisalas ze dalas jej do mieszkania u gory,ale z tym nie ma problemu bo mozna wymienic zamki

Gość ja za pierwszym
no i bardzo dobry pomysł z tym samochodem.

Gość Dmuchacz i ruchacz
Polecam Hondę albo Toyotę. Fakt, kosztują stosunkowo sporo ale jak to powiedział znajomy mechanik "jak oni to zbudowali, że po tylu latach ani gram oleju nie wycieka" (o Hondzie). Z dala trzymał bym się tylko od "lansiarskich" Hond typu Civic hatchback albo CRX (toto zresztą już prawie zabytek jest). Tak więc reasumując: droga autorko! Tylko japońskie samochody!

Gość ja za pierwszym
i teściową do kościoła podwozić...

Gość wiśnieska
czekaj! jak teściowa zobaczy nową bryczkę przed domem i dowie się na co poszły pieniądze to ci wszystkie kudły ze łba powyrywa!!!

wypomnij jej,że najpierw niech Ci zwróci pieniądze za remont piętra.

Gość kamienieSzalchetne123
Wyprowadzić się! To najlepsze rozwiązanie. Inaczej marnie widzę Wasze małżeństwo.

Gość wiśnieska
21:57 [zgłoś do usunięcia] hope28 wypomnij jej,że najpierw niech Ci zwróci pieniądze za remont piętra. podejrzewam, że teściowa wcale nie prosiła autorki o ten remont

Gość teneaa
a do mnie ta sytuacja jest niejasna,na co potrzebuje tesciowa te pieniazki?pisalas o weglu,moze chca cos wyremontowac? jakie sa dochody tesciow?dom ma byc wasz wiec jaki problem dolozyc sie do jakiegos remontu?moze splukali sie na wasze wesele....po co Wam te klotnie?pomysl jak czuje sie Twoj maz,jak ma pogodzic dwie najwazniejsze w jego zyciu kobiety?czesto mowi sie tak...jaki szacunek ma maz do matki,taki do swojej zony,mysle ze to madre slowa..

Gość kkkk,,kk,,
może chce postawić rodzinny grobowiec?

Gość teneaa
i jeszcze jedno,piszesz ze praktycznie sami zaplaciliscie za wesele,niebagatela bo prawie 50 tys,remont 70tys,zalilas sie ze Wasze dochody sa niskie,Twoje ponad 1 tys. jakim cudem tyle odlozyliscie?:)Twoj mąż pewnie na garnuszku rodzicow byl i Ty tez...a teraz pomysl,wynajmujecie mieszkanie 1000,czynsz 500,do tego media...ja bym dala ta kase i cieszyla sie z tego co mam,skoro mowilas ze dogadywalas sie z tesciowa blisko 6 lat,jestes troche pazerna,to oni dorobili sie tego domu,nie pasuje to sie wyprowadzcie,wtedy oczka sie otworza::)))))))

Gość PATOLOGIA NA MAXA
rzygam jak slucham historyjek o chorych matkach, ktore nie potrafia sie pogodzic z "utrata" ukochanego malego synusia, tylko chca trzymac cuchnaca lape na jego zyciu i miec wplyw na kazda jego decyzje, jak cos nie po jej mysli to szntazuje emocjonalnie, czesto kaze wybierac miedzy soba a zona, najchetniej to by wskoczyla do lozka i spala miedzy nimi, liczyla ile pierdow puszcza i papieru toaletowego zuzyja, za chuja nie pozwoli zeby syn stanal po stronie zony i bron boze nie usamodzielnil sie (umyslowo)

absolutnie nie oddawaj jej tej kasy. Popelniliscie blad inswestujac pieniadze w nie swoje mieszkanie. Mogliscie wziac kredyt. Akurat z kasa z wesela by bylo na splate. Jeszcze nie jest za pozno. Co bym nie mowila o swoim gadzie,to tesciowa mam tysiace kilometrow stad:D

Gość paparzyyn
kasa z wesela zostala i to tez nie mala. Macie oboje prace to pakowac walizy i wypier z tego szmba niech starucha sama se zarobbi jak 15 tys potrzebuje szmacisko jedne. Jak jebnie w kalendarz to wrocicie na wyremontowane. Z reszta co to za radocha mieszkac z jakas wydra podsluchujaca co w kiblu robisz.

Gość Dmuchacz i ruchacz
Mogli okresowo pracować za gramanico :)

Gość teneaa
zgadzam sie,sa wredne tesciowe,ale ktos madry opublikowal badania...toksyczne synowe...cos w tym jest http://kobieta.wp.pl/kat,49400,title,Toksyczna-synowa-to-ty,wid,14465066,wiadomosc.html?ticaid=1f05f