Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiek987

Szpital a antykoncepcja

Polecane posty

Gość Kasiek987

Witam Przebywałam w szpitalu około tygodnia, leczono mi zapalenie nerek, przez cały czas stosowałam antykoncepcje hormonalną, po wyjściu ze szpitala w czasie kończenia ostatniego tygodnia tabletek wystąpiło krwawienie, później w tygodniu przerwy również wystąpiło krwawienie. Nowe opakowanie rozpoczęła zgodnie z planem. Teraz moje pytanie brzmi, czy cały czas byłam chroniona ? Od momentu rozpoczęcia pudełka? Czy istnieje ryzyko, że nie byłam?

Gość Perw mobilna
A dlaczego nie miałabyś być chroniona?

Gość Kasiek987
Chodzi mi o to podwójne krwawienie, czy ono nie rozregulowało mi wszystkiego? i przypadkiem nie powinnam stosować dodatkowej metody w pierwszym tygodniu brania nowego pudełka? Generalnie wydaje mi się wszystko ok, ale teraz jakoś mnie to zastanawia ...

Gość a po co się wtrącasz?
przy zapaleniu nerek pewnie podawano ci antybiotyk. A doskonale wiesz, że wtedy hormony nie chronią cię jak należy

Gość Kasiek987
Tak dostałam antybiotyk, dlatego po wyjściu ze szpitala przez tydzień stosowałam dodatkową metodę. Chodzi mi raczej o nowe pudełko, czy mimo podwójnego krewienia, to dalej od nowego pudełka byłam zabezpieczona? Czy powinnam kolejny tydzień stosować dodatkową metodę?