Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelikamagda1

badanie spirometryczne

Polecane posty

Gość angelikamagda1

witam dzisiaj bylam na badaniu spirometrycznym i nie potrafiłam zrobic go. kiedy lekarz kazal mi szybko wypuscic powietrze i nadal wypuszczac( mysle ze wiedza panstwo o co mi chodzi) to moj wydech byl za krotki i z przerwami wydychalam to powietrze a nie bez przerwy. pani lekarz zaczal krzyczec na mnie ze nie potrafie zrobic tak prostegioo badania mam tachykardie czy to wplywa na to ze badanie nie wyszlo, zaznaczam ze nie pale papierosow mam 24 lata

Gość angelikamagda1
tlumaczylamlekarzowi ze mam z tym problem a ona i tak sie dala na mnie najgorsze jest to ze poszlam ze skierowaniem ze szkoly ze studium medycznego. jak nie zloze zaswiadczenia o przydatnosci do zawodu do 24 sierpnia to moge zapomniec o szkole przez to gllupie badanie. zostaje mi isc prywatnie zaplacic 150 zl za pieczatke prywatnego lekarza medycyny pracy :(:(

Na moja kolezanke tez baba krzyczała na spirometrii :o Aż ja sie stresowałam, jak robiłam swoją pierwsza do badan na studia, oczywiscie wyszla lekko źle i pani powiedziała, że sie "nie przykladałam, ale już niech bedzie". Bo robila mi ja 2 razy Dodam, że nie pale, nie mam problemów zdrowotnych, astmy czy alergii. Po prostu jakieś gówniane jest to badanie ;)

Witam! Mam problem i bardzo prosze o rade. Mam prawie 21lat, dwójkę dzieci i pale od ok 5lat (z przerwami gdy byłam w ciąży). Ok 2tygodnie temu zaczelam się źle czuć, najgorszy jest problem z oddychaniem, nie ma żadnej zadyszki ani świstów po prostu nie mogę wziąć takiego głębokiego oddechu. Chwilami łapie go normalnie a chwilami mam z tym duzy problem. Jestem prawie 7 miesięcy po porodzie a pierwsze dziecko urodziłam ponad 2lata temu. Po dwóch porodach bardzo szybko schudłam teraz jestem bardzo szczupła i źle się z tym czuje bo widać mi wszystkie kości (apetyt mam). Pare razy zdarzyło mi się że trzęsły mi się ręce i jestem bardzo senna. Dzisiaj dostałam skierowanie na wszystkie badania z krwi które zrobie jutro. oprócz tego robiłam dzisiaj badanie spirometrie które wyszło nie najlepiej (tak powiedziała pielęgniarka) później psikała mi do buzi jakims inhalatorem i kazała powtorzyć badanie po 10min. Wyszła troszke lepiej. Z wynikami ide dopiero w piątek ale bardzo sie boję. Bardzo dziękuje osobą którym chciało sie to czytac i PROSZE o pomoc. Dodam że dwa dni temu zacząl mi sie katar (juz przeszedł) i kaszel.

Gość ojkkkkk
samotna ja mam to samo od kilku miesiecy, czasem nie moge zlapac pelnego oddechu, ale moze samo jakos minie

A myślisz, że to nic poważnego? ja mam zle wyniki spirometrii, oczywiscie naczytalam sie juz o najgorszym i chodze zalamana, chce mi sie plakac, bardzo sie boje ;(

Gość gość
mam nadzieję, że wszystko u ciebie dobrze się skończyło! mój ukochany miał takie badanie spirometryczne robione przed podjęciem pracy i też były problemy z pełnym oddechem, a się okazało, że jest po prostu zestresowany i stąd takie nieprawidłowości... dobrze, że pani z gabinetu http://medycynapracyaugustow.pl/ potrafiła uspokoić i jakoś udało wszystko załatwić. także drogie panie, spokój i jeszcze raz spokój :)

Gość gość
skoro nie potraficie wziąć pełnego oddechu to znak że albo macie astmę albo inną chorobę a ta która was badała to jakaś idiotka moja mama ma pochp czyli obturacyjną chorobę płuc i w szpitalu osoba prowadząca badanie jest bardzo miła i pomaga prawidłowo wykonać badanie, nawet gdyby musiała powtarzać je kilkakrotnie trafiłaś na jakąś jędzę

Gość gość
teraz to wszystko jest jedzowate

Gość mikus888
Ja badanie spirometrii wykonywałam w Centrum Zdrowej Skory Damian. Teraz damian.pl otwiera nową działalność kosmetyczną.

Gość ulapendula
Jeśli chodzi spirometrie to polecam Ci udać się do Centrum Zdrowej Skóry Damian. Mają wykwalifikowanych specjalistów i szybko otrzymasz wyniki badań. http://www.czs.damian.pl/oferta/spirometria/

Gość gość
Ale to tylko przez to że jak jest badanie wykonywane to masz przed sobą telewizor i tak czy inaczej wiesz ze jest to badanie przez które nie będzie ciemności w niebiosach pospolitego kwiata pustynia piach .

Gość gość
Panie Damianie! By się Pan wstydził!

Gość mulmul890
Jeśli chodzi o spirometrię to warto wykonać ją w Centrum Zdrowej Skóry Damian. W dodatku teraz damian.pl otwiera nową działalność kosmetyczną.

Gość Magdafionk
Spirometria to ogólnie dość proste badanie. Ja swoje robiłam w Centrum Zdrowej Skóry Damian. Wszystko bardzo profesjonalnie. Wyniki otrzymałam bardzo szybko. Dodatkowo teraz damian.pl otwiera nową działalność kosmetyczną http://www.czs.damian.pl/oferta/spirometria/

Gość indigotylko
Warto sprawdzić czy nasze drogi oddechowe są drożne. Każdy powinien przynajmniej raz w życiu wykonać to badanie. Ja spirometrie wykonywałam w Centrum Zdrowej Skóry Damian. Profesjonalne podejście do pacjenta . Dodatkowo teraz Damian.pl otwiera nową działalność kosmetyczną. http://www.czs.damian.pl/oferta/spirometria/

Gość jasiapasia77
Jeśli chodzi o spirometrię to ja to badanie wykonywałam w Centrum Zdrowej Skóry Damian. Wszystko bardzo szybko i fachowo. Myślę, że każdy powinien chociaż raz w życiu wykonać takie badanie. Dodatkowo teraz Damian.pl otwiera nową działalność kosmetyczną. http://www.czs.damian.pl/oferta/spirometria/

Gość gość
Jeżeli macie problemy z prawidłowym oddychaniem to najlepiej jest wykonać badanie bronchoskopii, które jest badaniem górnych dróg oddechowych. Polecam wam gabinet www.skopia.pl, w którym wykonują badania endoskopowe, w tym te dotyczące dróg oddechowych.

Gość Jagodakorczyk
Słyszałam, że jeśli chodzi o spirometrię to każdy raz w życiu powinien wykonać to badanie. Ja swoją wykonywałam 2 lata temu w Centrum Zdrowej Skóry Damian. Teraz też zapisałam swoją córkę. Bardzo miła obsługa i co najważniejsze szybko otrzymałam wyniki.

Gość mileczkobeczko1
Ja spirometrie wykonywałam synowi w centrum zdrowej skóry damian. Wszystko przebiegło bardzo profesjonalnie. Dodatkowo mają bardzo miły personel. To jedno z tych badań, które powinien wykonać każdy. http://www.czs.damian.pl/oferta/spirometria/

Gość malpka7y
Ja wykonywałam spirometrie rok temu w centrum zdrowej skóry damian. To jedno z tych badań, które każdy powinien wykonać. Miałam podejrzenia astmy oskrzelowej. Badanie było przeprowadzone bardzo profesjonalnie. http://www.czs.damian.pl/oferta/spirometria/