Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Gość wrzesniowa**
Skopiowało mnie :P

tak jest mozliwosc na bliznieta- przykro mi bardzo, że się Wam nie udało. Ale trzeba wierzyc i nie poddawac się. Życzę powodzenia i 2 kresek na teście.

Gość tak jest mozlwisc na bliznieta
gagkan nie dziekuje wiesz jeszcze podejdziemy raz bo zaleca sie gora do 4-5 razy a IUI potem nie ma sensu ,prubowac,to tez kosztuje ,a potem zostaje in vitro nie kazdy ma to szczescie niestety a wiadomo to sa koszta ivf

znowu mnie chwile nie bylo a wy sie tak rozpisalyscie:) kasiula86 tzn ze jak okres mialam miec 14 dzis robilam test w godzinach popoludniowych i wyszla | krecha to znaczy ze jest jeszcze szansa ?

wrzesniowa**- nie dziękuję:). 15 lat temu to pewnie bym się cieszyła z 2 ale teraz wole 1. KMSU-sam zabieg 170 euro. Ubezpieczenie mi zwróci 165e. Dojdą jeszcze faktóry za laboratorium (badanie krwi, przygotowanie nasienia), pregnyl-5e. Na te faktury to jeszcze poczekam. Jak ja się cieszę, że nie mieszkam w polsce:)

gagkan a dlaczego sie cieszysz ze nie mieszkasz w Polsce? ciekawe ile taki zabieg kosztuje w polsce czy to lekarz kieruje na aki zabieg przepraszam ze tak wypytuje ale chciala bym wiedziec :) mam nadzieje ze nie jestes zla :)

Podczytuje inne forum poświęcone IUI i są tam dziewczyny które podchodzą do zabiegu w polsce i pisały ceny. Czasem same badania przed kosztują 1000 zł+ 700-800zł za zabieg. Niektóre wymagają stymulacji lekami a one też kosztują. No i nie słyszałam aby któraś wspominała o zwrotach z ubezpieczenia. A ciesze się, że nie mieszkam bo chyba nie byłoby mnie na to stać.

KMSU - póki nie masz @ szansa jest, jak jestes po terminie to zrób bete, wtedy 100% pewności i zero stresu "jesem czy nie" :) Ja za IUI nic nie płaciłam, ani złotówki :)

no niestety u nas IUI jest platna ja za kazda próbe płace 780 zl:/ + leki do stumulacji a samo leczenie nie plodnosci w PL kosztuje kupe kasy niestety leki do IUI tez kosztuja tak jak np CLO,czy pregnyl gagkan to fajnie ze nic nie placisz

iui stosuje sie wtedy kiedy np gdy plemników jest malo lub sa slabe pco,wrogi sluz jednakze to tlyko 15 % szans czasem tych prób trzeba zrobic 5-6 czasem wszystko tez zalezy od szczescia i od tego jakie sa problemy z zajsciem iui stosuje sie wlasnie wtedy gdy naturalnie rzadko to jest mozliwe

Tak na taki zabieg kieruje lekarz. Tzn. zależy do jakiego się chodzi.Czasem taki zwykły gin patrząc na wyniki sugeruje zabieg(bo sam takiego nie wykonuje) i wtedy idzie się do takiego co robi. Najczęściej chyba są to dobrzy którzy mają swoje gabinety dobrze wyposarzone. Albo kierują do kliniki badania niepłodności i tam już się tobą zajmują specjaliści. Mój gin po zobaczeniu naszych wyników od razu zaproponował IUI, mój M miał słabe nasienie no i wiek już nie ten i polecił lekarkę z kliniki.

Ceny zależą od laboratorium oczywiście. Mogą sie różnić. Napisałam Ci o najdroższym przypadku o którym czytałam.

Gość wrzesniowa**
Witam z rana :) Mi temp. spadła wczoraj było 36,8 dzisiaj już 36,7 , Firanka pochwal się potem swoim wynikiem :D

Gość wrzesniowa**
A co myślicie o tym? Czy test owulacyjny wykrywa ciążę? To pytanie pojawia się tak często, a inwencja twórcza testujących nie zna granic zatem słowa wyjaśnienia. Test owulacyjny wykrywa ciążę Dlaczego? to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji. A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia) Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale UWAGA TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY ale POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży

KMSU Jak tam u Ciebie?Kiedy znowu testujesz?do mnie nadal nie przyszla @,dzis jest 36 d.c caly czas bola mnie piersi i brzuch tak jak by miala przyjsc @.Wczoraj naczytałam się na innu forach o drugiej kresce ledwie widocznej na tescie po dluzszym czasie,i spojrzałam na test który robilam ponad tydz temu i patrze a tam doslownie taki.cieniutki.kontur drugiej kreski wiem ze po taki czasie wynik jest nie wazny tym bardziej ze w sobote wyszla jedna krecha,ale zaczelam miec troszkę nadzieje.ze moze nie wszystko.stracone,boje sie robic znow.test wiec.czekam.az przyjdzie @.

Oszalęć można od tego testowania. Rano zrobiłam kolejny o czułości 25 no i wyszedł cień cienia cienia. Ja coś tam widziałam ale ktoś inny chyba nic nie zobaczy. Robiłam też badanie z krwi więc się okaże. Nie wiem czy zdąże dziś odebrać wynik. Teraz lecę do pracy, będę póznym wieczorem.

Majka88 dostalas ??? napisz szybko u mie nadal nic i nawet sie nie zanosi na okres dziwna sprawa bo czuje sie wysmienicie a @ jak nie bylo tak nie ma ja zrobie test w sobote rano jak nic nie wyjdzie a okresu nadal nie dostane to zrobie jeszcze jeden w poniedzialek rano i w tedy tez mam wizyte to sie okaze co i jak Firankaa jak tam u Ciebie czy cos nowego ? wrzesniowa** faktycznie pokrecone z tym testem owulacyjnym gagkan nie obawiaj sie wszystko jest napewno ok :) Moja temp dzis rano to 37,5 nadal @ brak ale to dziwne :)

Gość wrzesniowa**
KMSU Ty to masz cierpliwość.. hoho! Dzisiaj zapewne moje testy wyślą :) więc liczę że najpóźniej do piątku je dostanę. I wtedy od razu zrobię test :P pewnie neg. wyjdzie. Zaczęły mi pojedyncze pryszcze wyskakiwać, zawsze tak mam na @ więc trochę mam mieszane uczucia.

Gość wrzesniowa**
Gagkan nie denerwuj się :) beta wykaże ciąże zobaczysz :)

KMSU do mnie juz niestety nadchodzi bo juz.mialam rano nitke krwi w sluzie;(brzuch mnie boli strasznie i piersi mam ciezkie jak kamienie,temp tez rano.spadla,wiec bede znów probowac w tym miesiacu,a czuje.ze u Ciebie cos.jest na.rzeczy ,ta.wysoka temp mowi.sama.za.siebie,a dlaczego chcesz tak.dlugo.czekac.z tym.testem,ja bym.do soboty nie wytrzymala,trzymam kciuki zeby Tobie sie udalo.

wrzesniowa** trzymam kciuki zeby sir jrdnak udalo po mimo kliku pryszczy :) Majka88 nie wiem czy czytalas moje wczesniejsze wpisy ale dzien przed @ mierzylam temp i jak wyjelam termometr to byl lekko czerwony wpadlam w panike ze napewno w nocy do stane @ bylam tego pewna i do dnia dzisiejszego nic :) poza tym czytalam ze wiele kobiet w sluzie ma nieco krwi i sa w ciazy tak wiec nie zalamuj sie :) bedzie dobrze ile dni ci sie spoznil do tego momentu @ ? Dziewczyny u mnie to nie chodzi o cierpliwosc tylko raczej o pewnosc zrobilam wczoraj test co prawda w dzien i wynik byl | gruba krecha wiec albo za wczesnie zrobialam albo po prostu nie jestem w ciazy nie pozostaje mi wiec nic innego jak tylko czekac z testem kilka dni a bardzo bym chciala juz wiedziec i zobaczyc || krechy na tescie :)

Gość wrzesniowa**
Dlatego jak się kupuje te za 1zł to można bez żalu robić codziennie :D

Mi sie dzis.spóźnia.juz 6 dzień,rano miałam ta nitke i.do tej pory narazie nic,a Tobie ile sie spóźnia?Ja juz stracilam nadzieje;(Trudno ale czytalam na forach ze wielu dziewczyna wychodziły negatywne testy nawet tydzien po spodziewanej a byly w ciazy,oby u Ciebie tak.wlasnie bylo.

Gość wrzesniowa**
Ja robiłam w poprzedniej ciąży test po tyg. i wyszły 2 grube kreski.

Gość wrzesniowa**
Majka a masz regularne cykl;e? bo jeśli tak to nie chce mi się wierzyć, żeby to była ciąża, no chociaż cuda się zdarzają prawda. Jeśli nieregularne to możesz jak najbardziej mieć nadzieje :) bo wtedy nie wiadomo kiedy owulacja przypada.