Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Od jutra zmiany .

Kupiłam mieszkanie 80m2 za 100 000 zł na kredyt. W starym magazynie przerobionym

Polecane posty

Gość lolllallliannnaa
dokładnie-mój mąż tez sie pokusił-obiecali muze mu przepiszą, władował kase w remont nie przepisali, a teraz po smierci tescia kazdy chce zachowek-a razem jest ich 5 + matka kurwa całe oszczedności przejebał, a teraz zeby w sciane i w sandałach zima dzieciak bedzie chodził!!!

Gość Mysteriusss
Popieram Arleke ! Też mieszkam na przedmieściach i w życiu bym się do miasta nie przeniósł do tej tępej ciemnej masy i hołoty.

Gość .......kropecka....
Ojej, a my wybudowaliśmy dom - sprzedając nasze mieszkania. Dom ma ponad 200 m w fajnej dzielnicy szczecina! Nie dobraliśmy nawet złotówki kredytu, wszystko robiliśmy z bieżących wypłat. Zajęło nam to pawie 3 lata, ale jestśmy u siebie, bez banku za scianą. Mamy - ja 32 lata, mąż 34. I w taki sposob mozemy sie przerzucac w nieskonczoność.. kto ma lepiej kto ma gorzej.. Gratuluję autorce własnego kąta!! :)

Gość kszmarem jest!
Mysteriusss no dobrze ale to ty, niektórzy chcą mieszkać w mieście bo życie na wsi, wśród natury ich nie kręci, jesteś wstanie to zrozumieć czy też jesteś "ciemną masą"? :D

Gość arlekaaa nie zarobiłaś
na to, majątek teściów,to raz, druga sprawa super się mieszka na wsi naprawdę, do szpitala daleko w nocy wszystko pozamykane i rój scibskich bab( zamiast żuli) , które notorycznie obrabiają dupę, bo na tyle je stać. Poza tym wsie to wylęgarnie zuli co stoją pod drzewkiem z tanim mózgojebem, tyle tylko ,ze nie stoją koła waszej chałupy

Gość Od jutra zmiany .
Wysokość 3 metry, bo to mieszkanie jest piętrowe :p Na dole jest ten salon połączony z kuchnią i jadalnią i łazieneczka, na górę są schody kręcone. I na górze pokój 2 pokoje 8m2, jeden pokój 10m2 i pokój kąpielowy 10m2 :) Z tyłu salonu jest wyjście to małego ogródka 6x12 metrów :p

Gość Arrrlleekaaaa
Tak jasne pisz sobie dalej pod pomarańczowymi nickami i ciesz się że zarobiłaś na mieszkanie i kredyt który będziesz spłacać złodziejom :D Mieszkanie i spłata wyniesie Cię w ciągu 12 lat dziesięć razy tyle ile zainwestowaliście w to wszystko, lepiej było by już sobie wybudować mały przytulny zgrabny domek i mieć satysfakcję że zbudowało się go własnymi rękoma.

Gość Od jutra zmiany .
Ale to jest dość małe miasto i ten magazyn - jak to magazyny jest na peryferiach, więc mam jak na wsi, nawet las obok :p

arelka idx sie pobaw psitą, kazdy tu pisze na pomarańczowo.Poza tym sama na to zarobi, a nie daje dupy za wikt i mieszkanie jak ty

Gość Arrrlleekaaaa
Hahaha padnę :D Tak się składa że moja "wieś" czyli miejscowość na przedmieściach jest oddalona o 7-10 km od najbliższych miast więc zastanówcie się bo dla większości ciemnej masy wieś kojarzy się z gównem, krową i zacofaniem :D Już nawet nie chce mi się śmiać ile ludzi z miast bije się o działki w mojej miejscowości :D

Gość dfdfdfdfdfdf h
To mega tanio. U mnie w miescie ten metraz, kiepska lokalizacja, kiepski stan to jakies pol miliona co najmniej

Gość Arrrlleekaaaa
W życiu trzeba kombinować i być do przodu.My już mamy cały dom przepisany na nas i gdybyśmy byli wredni to możemy śmiało teściów wyyebać na bruk bo dom jest już nasz.Po co mamy kupować ciasne mieszkanie i jeszcze za niego płacić skoro koszty utrzymania domu są sporo niższe i jeszcze mamy wolność spokój i ciszę.

ja tez mieszkam na takim przedmiesciu i weź się ogarnij , to jest wiocha, do cywilizacji mentalnie to oni mają tak blisko jak ty do mózgu. idż daj teściowi dupy,,, kolej na ciebie.Poza tym jakbyś nie zatrybiła półgłowku na wsiach jest niska zabudowa, wszyscy mają domki, żadna nowość, chyba, że dla ciebie

Gość Od jutra zmiany .
Nie słyszałam o kredycie, gdzie oddaje się 1000% pożyczonej kwoty :p A zakup działki i wybudowanie domu to na pewno nie 125 000 zł... Na razie ja zarabiam 1500 zł, mąż 2500 zł, więc po odjęciu kredytu zostaje nam 3000 zł, więc myślę, że z 800 zł miesięcznie będziemy jeszcze wkładać w urządzanie mieszkania. :p Na razie zrobiona będzie tylko mała łazienka na dole, kuchnia i jadalnia i kupiona jedna kanapa do salonu, komoda i telewizor, a na górze duża sypialnia, resztę będziemy kończyć stopniowo :)

Gość Arrrlleekaaaa
No tak masz rację ale większość pustych lalek myśli że jak wzięło mieszkanie na kredyt to złapało Boga za nogi a to początek problemów :D nóż widelec stracą obydwoje prace i będą spać pod mostem.

Gość lolllallliannnaa
arleka-nie bedziesz taka cwana jak ktos do ciebie przyjdzie po swoje

Gość kszmarem jest!
Od jutra zmiany . ale ci zazdroszczę, mnie się bardzo podobają takie mieszkania. u mnie w mieście (Poznań) są mega drogie, niektóre kosztują nawet milion, kiedyś miałam okazje obejrzeć takie mieszkanie, też 2poziomowe z wysokim sufitem, ściany (cegiełki w sumie :P) w bieli, a podłoga w czarnym drewnie, duże okna, coś pięknego :)

Gość Arrrlleekaaaa
Za 150.000zł wybudujecie już ładny mały zgrabny domek , spokojnie się da , moi znajomi tak zrobili całkiem nie dawno i już sobie mieszkają na swoim, gdybym była na Twoim miejscu już dawno bym tak zrobiła zamiast pchać się w remontowane ciasne mieszkanie na kredyt.

Gość lolllallliannnaa
a jak mąż sie z toba rozwiedzie?wylatujesz na goła dupe na chodnik jak teściowa zachoruje i bedziesz musiała jej tyłek podcierac, albo zmywać kupe , która rozmaże na twoich pięknych scianach, albo jak bedziesz musiała gołego tewścia ganiac po ogrodzie????

Gość Od jutra zmiany .
Też jest do dla mnie dziwne, że mieszkania w wielkim mieście są 10 razy droższe niż w małej mieścinie :) Wystrój mieszkania będzie nowoczesny, ale wcale nie drogi, w sklepach są teraz meble dobrej jakości, które wyglądają jak te designerskie, a są tanie :p

Gość bllllaaaaaa090
Ale się zesrałam...na miękko... cały kibel obsrany, a wczoraj żygałam pół nocy i mam hemoroidy ... :) - tak samo cię to interesuje jak mnie twoje mieszkanie, zgaduje ;) ?

Gość Arrrlleekaaaa
No i nie rozumiem że wszyscy tutaj po mnie jadą :D Przecież ja nie piszę autorce nic złego tylko dla mnie takie coś jest śmieszne i kompletnie mija się z celem dlatego tak reaguję.Oczywiście życzę Ci jak najlepiej i żeby Ci się dobrze mieszkało ale zdanie na ten temat mam po prostu inne, pozdrawiam i bez odbioru

Gość igreki
gratuluje i zazdroszczę!! ja w krakowie to mogę pomarzyc tylko o takim mieszkaniu :( tu takie podobne metrażowo do twojego to kosztuja ponad 400 tysięcy

Gość Od jutra zmiany .
Za 150 000 zł domek z działką? No cieekaweee, chyba trzeba samemu wszystko budować i projektować i remontować, a my się na budowaniu nie znamy, więc woleliśmy kupić gotowe mieszkanie, w którym trzeba tylko zrobić podłogi, pomalować ściany i zrobić hydrauliczne rzeczy :)

Gość lolllallliannnaa
za 150000 wybudowali domek??? chyba z piasku....kurwa ja widzę,że ty gówno wiesz o zyciu, a juz szczególnie w tej kwestii-weź swój rózowy kalkulator i policz ile kosztuja same materiały budowlane, przyłacza, pozwolenia, a potem pisz....

Gość Arrrlleekaaaa
Tak dokładnie za 150.000zł i nie gadaj mi że gówno się znam na życiu bo mam 32 lata gówniarzu.Wybudowali ekonomiczny domek z drewna z małą działeczką, koszty zamknęły się w 150.000zł.

Gość Od jutra zmiany .
mieszkanie jest w nowoczesnym stylu 2 piętrowe, jesli chodzi o wysokość to ma 3 metry a więc na każde piętro przypada 1,5m wysokości. Takie nam pasuje bo ja jestem filigranowa a i mąż do wysokich nie nalezy, także w sam raz :)

Gość lolllallliannnaa
i jeszcze napisała,że"może teściów smiało wyebać" z domu bo juz jest jej-i tu sie baaaardzo mylisz-wysil sie troszke i poczytaj a zobaczysz,ze łatwo ci moga cofnać co ci dali