Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Od jutra zmiany .

Kupiłam mieszkanie 80m2 za 100 000 zł na kredyt. W starym magazynie przerobionym

Polecane posty

Gość mmmiiiiooom
wybudowałam dom za 168 000 zł ale bez kupna działki, w małym mieście, dom 96 m2.

Gość lolllallliannnaa
to pisz,e postawili altanke na działce i przystosowali do mieszkania końska spierdolino ;)

Gość Od jutra zmiany .
To był podszyw... Napisałam, że sufity są na wysokości 3 metrów, a mieszkanie jest 2-poziomowe, więc każdy poziom ma po 3 metry...

Gość mala maluska
zalosne jestescie, te co nie potrafia inaczej tylko wyzywac od krow czy innych:o

Gość Od jutra zmiany .
No ciekawe, bo jakoś to ja jestem właścicielką mieszkania na papierze :) A ty po prostu zazrościsz, bo pewnie sam wynajmujesz i mieszkanie nigdy nie będzie Twoje :)

Gość mala maluska
autorko gratulacje i nie daj sobie popsuc humoru tym damesom...

Gość lolllallliannnaa
o matko , to juz jak sie bierze kredyt na mieszkanie-to tak jakby sie je ukradło czy co -to taka zbrodnia? radze wyjśc z domu i zobaczyc jak sswiat wyglada naprawdę....

Gość Od jutra zmiany .
Aha, to ten domek... Drewniany na działce rekreacyjnej, sorry, ale ja wolę już mój małomiasteczkowy loft :p

Gość lolllallliannnaa
dokładnie autorko;)

Gość do od jutra zmiany
mozesz podac strone do agenta od ktorego kupowalas mieszkanie tez jestem zainteresowana takim mieszkaniem

Nie wiem co się tak wszyscy czepiacie autorki, kupiła sobie mieszkanie na kredyt to ma, nie może się podzielić swoim szczęściem z innymi ludźmi bo zaraz haterzy ją zjadą, to jest właśnie polska, typowy zawistny kraj gdzie obcy człowiek wie więcej o tobie niż własna matka. Gratuluję mieszkania i życia na swoim !

Gość lolllallliannnaa
drewniany dom-bardzo duże ryzyko-szybko sie pali

Gość Od jutra zmiany .
mieszkanie nie jest moje tylko banku przed chwilą dzwoniłam do banku i mnie oświecili

Gość Od jutra zmiany .
168 000 zł bez działki, a z działką pewnie z 250 000 zł by było, nie stać mnie, mam za 2 razy mniej :p I koszty ogrzewania niższe :p

Gość Od jutra zmiany .
Nie, mieszkanie by było banku gdybym przestała spłacać raty, podszywie :p A wracając do mojego mieszkania to mam nawet dziurę na kominek i też pewnie w najbliższej przyszłości kupię wkład i obudowę :p

Gość Od jutra zmiany .
Wiecie co, mi już nawet nie chodzi o dzielenie się szczęściem tylko o to, że nawet w tym kraju niskich pensji może się trafić okazja dzięki której można być szczęśliwym nie zarabiając dużo ;p

Gość Od jutra zmiany .
Pokazuję innym, że i oni mogą być szczęśliwi gdy znajdą taką okazję jak ja :p

Moja siostra z jej mężem wybudowali dom z jakiegoś materiału drzewo podobnego na jakiś zasadach UE, postawili spory domek na własnej działce ( bo działkę mieli w spadku od rodziny ) i zamknęli się w kosztach 185tyś zł.Niby sporo ale np mam znajomych którzy mieszkają w blokach w mieszkaniach które zakupili za kwoty sporo wyższe niż postawienie domu na przedmieściach.Z działką wychodziło by to porównywalnie tyle samo a tutaj już trzeba się zastanowić czy ktoś chce mieszkać na swoim z dala od tłoku czy lubi sąsiadów za ścianą ciasnego mieszkanka w bloku.

Gość wspaniała okazja Ci się trafił
za takie pieniądze to nawet kawalerki nie kupisz w bloku w mieście... nie wiem, jakie tam warunki są, czy to nowy budynek /w sensie nie wiekowy/, jak budowany /materiały budowlane, architektura/, jakie ogrzewanie itp. i gdzie położony, coś w tym musi być... przecież jak jest działka, budynek, to cennik jakiś obowiązuje... nikt chyba na tym nie stracił sprzedając Tobie... jeżeli to jakaś super okazja to tylko się cieszyć i mieszkać. Ja jestem z podlasia, mam dom i działka u nas od 200zł/m nawet do 400zł/m, więc cena wydaje się nieprawdopodobna...

Gość zderrr
Autorko, czy mogłabyś napisać mi na priv w jakim mieście można takie mieszkanie dostać? Czy to tylko Twoje jedno takie jest? Bardzo prosze o kontakt: kima4@op.pl

Autorko! Gratuluję zakupu mieszkania:)Tak poczytałam po opisach - musi być klimatyczne:) Nie przejmuj się tymi głupimi docinkami: ARLETKA: puchnie z dumu,że ma gdzie mieszkać dzięki łasce teściów - sama nie włozyła w dom ni grosza. Też mi powód do dumy:DNiektórzy jak widać jak to się mówi : wielka Pani a z butów słoma wystaje:D I co,że mieszkanie na kredyt???Nie jej tylko banku?!BZDURY! Wielu chyba w oczy kole fakt,że można dostać kredyt bo dziś i o to trudno - i trzeba się kisić i wynajmować mieszkanie. Także gratuluję jeszcze raz i życzę dużo radości przy urządzaniu:)

Gość a po co w ogole
o tym tu piszesz? :O chwal sie i ciesz w swoim gronie, a nie...:O mysle ze wiekszosci, ktorej nie stac na wlasne mieszkanie z kredytem czy bez po prostu czuje sie zle, jestr ludziom przykro, wiec po co sie chwalisz?:O

Gość Gentelwoman.
kupisz kawalerkę za 185 000 ja swoją kupiłam za 120 000 kilka lat temu, dokładniej w Legnicy, 32m2 .

Do banku należy kredyt nie dom. Dom jest TYLKO zabezpieczeniem. W razie nie spłacania rat mieszkanie przejmuje bank - wczesniej nie jest własnością! Nauczcie się rozróżniać pewne rzeczy. Też mam dom na kredyt - a dowód własności leży u mnie i nie ma tam napisane,że bank jest właścicielem. Bank jest właścicielem zadłużenia którego zabezpieczeniem jest dom.

Pozyczyłam pieniądze i robię z domem co chce - przestawiam sciany, przemeblowuję, wynajmuję i co nie tylko bo to mój DOM i bankowi nic do tego:/ Jest różnica prawda?

Gość Karlikuuu :P
Oj, chyba wiem co to za "lofty". Naprowadziły mnie te cegły pomalowane na kremowo i potem przetarte, to w mieście obok. Po prostu ktoś kupił za bezcen stary magazyn, pomalował i zbudował piętro. Tylko że okna trzeba było wstawić samemu, są zrobione tylko wielkie dziury, o tym autorka nie pisała :p. A ogródek z tyłu malutki, ogrodzony siatką. Na podłodze to tam jest beton, a te pomieszczenia to samemu trzeba było wydzielić sobie :p

Gość Karlikuuu :P
Oj, chyba wiem co to za "lofty". Naprowadziły mnie te cegły pomalowane na kremowo i potem przetarte, to w mieście obok. Po prostu ktoś kupił za bezcen stary magazyn, pomalował i zbudował piętro. Tylko że okna trzeba było wstawić samemu, są zrobione tylko wielkie dziury, o tym autorka nie pisała :p. A ogródek z tyłu malutki, ogrodzony siatką. Na podłodze to tam jest beton, a te pomieszczenia to samemu trzeba było wydzielić sobie :p

Gość uwazaj tam wyzej
wymyslaj dalej kretynko ale cie skreca od zazdrosci...nie posraj sie

Gość Od jutra zmiany .
Wstawienie okien, drzwi i ścianek działowych to 20 000 zł było, tak :p