Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość króttka piłka

Czy uważacie, że to, że zgwałcona dziewczyna powinna mieć możliwość

Polecane posty

Gość kajabba
coz Kk i politycy uwazaja za jak kobieta po porddzie opuszcza szpital to moze se zdechnac z dzieckiem pod mostem

Gość pokrzywdzona podejmuje decyzję
Czemu piszesz w kółko to samo. Kobieta ma prawo samodzielnie decydować, czy dokonać aborcji, czy też urodzić dziecko z gwałtu. To jej własny wybór, nikogo innego, bo nikt nie przeżyje życia za nią.

Gość kajabba
prasy nie czytasz?kobiety chc a usunac ciaze , docz ego maja prawo-a tu mur , sciana , beton -lekarze , prokuratorzy ta machina im to uniemiozliwai -

Gość mozna przeciez urodzic i oddac
Kara dla gwalciciela -2 lata w pensjonacie, z zapewnionym wyzywieniem wiktem oraz opierunkiem (z mozliwoscia odwolania sie po polowie wyroku za dobre sprawowanie) Kara dla ofiary 9 miesiecy w ciazy z niechcianym dzieckiem, bolesny porod, nieodwracalne spustoszenie psychiki oraz ciala, diametralna zmiana calego zycia (jesli bedzie sie dobrze sprawowac tzw. wychowa z poswieceniem dziecko gwalciciela to zmiana trybu zycia z bezdzietnej na matke polke jest nieodwolalna jesli zechce oddac zostanie ukarana dodatkowa trauma)

Gość kajabba
kobieta moz e chciec ale prokuratorzy czesto nie wydaja zezwolenia -bo tacy religijni a w szpitalu to jest odsylanie gddzie sie da i z aborcji nici -patrz milczenie owieczek k, szczuki- oraz czarna ksiega kobiet-praca zbiorowa

Gość kajabba
prasa jest pelna takich historii- vide artkuł -fikcja legalnej aborcji-anna ma rodzic i juz

Gość rvrvr
Tak,w wyjatkowych przypadkach jestem za aborcją jak np.zagrożenie życia matki,gwałt ale zdecydowanie Nie w pozostałych sytuacjach jak np.dziewczyna nie chce dziecka bo wpadła i chce usunąć

Gość kajabba
jak kobieta nie ma kasy na zabieg to musi urodzic niechcian e dizecko

Gdy ciąza jest wynikiem gwałtu, a kobieta ubezpieczona - ma prawo do bezpłatnego zabiegu i tyle w temacie.

Gość kajabba
po prostu kobieta wniechcianej ciazy , w trudnej sytuacji zycuiowej materialnej -nie ma znikad pomiocy -ale kaplani i politycy kaza rodzic najlepiej co roku

Gość kajabba
naprawde ja se kiedys czytalam pare arykulow -ze zgwalconem kobietom odmowiono aborcji -i musalu urodzic-on eblagaly o to -al ecoz lekarze z powodow religinych odmowili

Gość kajabba
rozn e organizacje mowia ze w przypadku gdy kobiecie nalezy sie aborcja -to lekarze , dyrektorzy -cała biurokracja tak przeciaga sprawe -ze wszystko sie rozbija -coz to niejest kraj gdzie przestrzega siepraw kobiet

Aborcja, gdy ciąża jest wynikiem przestępstwa jest mozliwa do 12 tygodnia życia płodu.

Gość assirka
prawo jedno a praktyka drugie -poczytaj prase , neta- wyegzekwowac legalna aborcje jest praktycznie niemozliwe

Gość assirka
wiele bylo artykolow o urodzniu dziecka z gwałtu- ich bohaterkom odmowiono leglanej aborcji-lekarz mial swa moralnosc a zycie tej kobiety gówno go obchodzilo

Gość erwerwer
wg mnie to powinno się tym amatorom/ amatorkom rodzenia z gwałtu dzieci - porwac ich córeczkę dorastającą, gwałcic przez 3 tygodnie regularnie, a potem kazac wychowywac ukochanego wnusia czy wnuczkę ze łzami w oczach.

erwerwer -> ta wypowiedź to przesada...Rozumiem twoje stanowisko w tej sprawie,ale żeby życzyć komuś gwałtu i takiej samej tragedii?? Zastanów się co ty piszesz... Mnie też krew zalewa jak czytam o przypadkach,gdzie kobiety są zmuszone urodzić dziecko z gwałtu,bo nikt nie pofatygował się dokonać na tej kobiecie zabiegu,zasłaniając się klauzulą sumienia i innymi duperelami...Ale jak wręczysz odpowiednią sumę pieniędzy,to większość lekarzy ma chwilową amnezję i na dźwięk słowa "sumienie" robi oczy jak 5 zł..

Gość erwerwer
moim zdaniem to nie przesada, i jakby mnie coś takiego spotkało albo moją rodzinę, to serio, uzbierałabym kase na kilku zbirów, i poruchaliby córeczkę doktora, niech potem rodzi urocze dzieciątko... dla mnie taka bezdusznosc jest gorsza niz sam gwałt, bo rodzenie takiego dziecka czy w ogóle noszenie to tak, jakby cżłowiek był gwałcoby dzien w dzień od nowa

No ja bym aż tak radykalna nie była,prędzej stricte doktorkowi dałabym popalić,ale nie posługując się jego rodziną.. Oczywiście mówię ,gdyby spotkała mnie osobiście taka sytuacja. Ale co do bezduszności masz rację,i to nawet nie jest tak,że lekarze odwracają głowę i udają,że nie widzą,oni widzą i potrafią prosto w oczy z cynicznym uśmieszkiem poinformować taką dziewczynę,że oczywiście bardzo mu przykro,on rozumie tragedię,ale "sama pani rozumiem,mam swoje zasady i nie mogę ich złamać".. Tak samo jak pani farmaceutka,która nie sprzeda tabletek antykoncepcyjnych,bo to się kłóci z jej poglądami itp. Aczkolwiek o takich farmaceutkach tylko czytałam,czy to prawda,nie wiem.

Gość jagodazjagody
Uważam, że zgwałcona kobieta powinna mieć możliwość decydowania o swojej ciąży, ponieważ zapłodnienie nastąpiło w wyniku aktu przemocy, nie tylko wbrew jej woli ale pod zdecydowanym przymusem. Zraniło ją fizycznie i psychicznie i nie piszcie o syndromie poaborcyjnym bo czasami jest on mniejszym złem niż syndrom zgwałconej kobiety.

Gość hugfada
dla myslacej kobiety kazdy kaplan to gówno i skurwiel a nie autorytet

Gość 26lat i 6.5l dziecko
Syndrom poaborcyjny :) ?świetnie, a jak urodzi i odda to co, syndrom porzucenia ?

Gość hugfada
kazdy kaplan to bestia-a Kk oplata swymimackami wsystko -szkolnictwo , prawo , sluzbe zdrowia

Gość oyampinna
nie ma dobrych kaplanow

Gość marvaaaalka
podnosze..

Gość diviannna
nie ma nic dobrego w religii

Gość matacz,.,.,.,
a w czym jest gorsza normalna kobieta chcaca aborcje zrobic od takiej zgwalconej ! jakas zenuja , albo mamy aborcje , albo nie ma jej ! NIE MA WYJATKÓW

Gość matacz,.,.,.,
mozna przeciez urodzic i oddac Kara dla ofiary 9 miesiecy w ciazy z niechcianym dzieckiem Sorki bardzo , ale czy twoją matke zgwałcono , czy siastrę , ciatke ? jesli nawet tak to współczuję , nikogo z moich znajomych a mam ich wielu - nikt nie zgwałcił ! dlaczego ? bo mili szczescie ? --cóz szczescie sprzyja przygotowanym -- :) bo sie prowadza dobrze i grzecznie - bzdury ? a jak ze :) innymi słowy ! jesli mowa o karze , czyli co dla zgwałconej to kara , a dla tej co chciała uciech cielesnych i wpadła to nie kara ! bredzisz userze niemiłosiernie nie che dziecka - to nie , aborcja i tyle .

Gość matacz,.,.,.,
a jak mi ktos napisze o zabiezpieczeniu sie jak sie chce uprawiac sex , to odpowiem , nie chesz urodzic ewentualnego dziecka z gwałtu , chodz zabezpieczona ! :) to takie same gadanie .

Gość fdsfasd
znam dziewczyne która urodzila dziecko z gwałtu. to jej jedyny syn. wyszla za mąz i ten syn ma 25 lat juz. i sa szczesliwa rodzina