Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość króttka piłka

Czy uważacie, że to, że zgwałcona dziewczyna powinna mieć możliwość

Polecane posty

Gość ettelinda
jakos KK nie prowadzi terapii dla ofiar gwałtu -choc ocieka złotem - a malo ktora stac na prywatna terapie -100-200 zł za wizyte co tydzien

Gość weź to na spokojnie
matacz, sądzisz że gdyby twoja matka była kiedyś zgwałcona lub miała aborcję to zostałbyś o tym poinformowany w szegółach ? mów mi jeszcze, pokaż jak niewiele wiesz o kobietach

Gość matacz,.,.,.,
na temat kk sie lepiej nie wypowiadajmy , nie bez przyczyny oni usuneli z dekalogu drugie przykazanie te co znamy jest to wersja katechetyczna , bez drugiego , prawdziwy dekalog masz w ksiedze Mojżeszowej II .

Gość ettelinda
a jak zgwalcona zajdzie w ciaze , a borcji jej odmowia , na prywatny zabieg jej nie stac- to przeciez KK nie oplaci jej ginekologa, witaamin , ubram ciazowych itp

Gość matacz,.,.,.,
oj piszac przykład o matce chce pokazac , ze wielu rzeczy mozna uniknać w zyciu poprzez odpowiednia ostroznosc ,

Gość weź to na spokojnie
zaczynam się zastanawiać dlaczego temat gwałtu i aborcji tak żywo interesuje matacza, skoro sam ani nie jest kobietą, ani nie został zgwałcony ani nawet nie zna nikogo kto uległ gwałtowi....

Gość ettelinda
w malym miescie i na wsi -kobieta w nieslubnej ciazy jest szykanowana przesladowana z winy proboszcza -tylko duze masto daj ejaks anonimowosc

rozumiem czyli wszystkie kobiety , k tóre zostały zgwałcone tej ostrożności nie wykazały ?

Gość matacz,.,.,.,
ale dlaczego ciagle chcecie dac prawo do aborcji zgwałconej , a nie kazdej kobiecie ! nie ma lepszych i gorszych ! są tylko kobiety w ciazy ! niechcianej z takiego czy innego powodu , i nie ma gorszych i lepszych powodów .

Gość ettelinda
matacz - jaka ostroznosc?ja czytslam o starszej pani co se wyszla smieci wyrzucic i zostala zamordowana przez jakis gnojkow- psychopata moz ewyskoczyc chocby z pod ziemi

Gość matacz,.,.,.,
poza nielicznymi - tak !

przykro mi bardzo ettelinda ale nie każda wieś ma nawet kościół a co dopiero proboszcza - więc weż sie trolu łaskawie bujaj , bo każdy topik zaśmiecasz swoimi farmazonami .

Gość weź to na spokojnie
dziwne że matacz uważa że wykazując się ostrożnością można uniknąć gwłatu ale drogą dedukcji nei doszedł że gdyby ofiary gwałtu dostały pigułkę "po" to nie trzebaby było się zastnawiać nad aborcją i tym że powinna być dopuszczalna matacz woli wmawiać kobietom że to ich wina że bywają gwałcone

Gość matacz,.,.,.,
tak w biłay dzien o godzinie 12 w południe

Gość ettelinda
mozna byc zamordowanym w e wlasnym domu przez sąsiada-choc czlowiek siedzi w domu i sie nie szlaja

rozumiem ale idąc tym topem - każda kobieta która nie została zgwałcona jest ostrożna ?

Gość matacz,.,.,.,
nie tak do konca ! to wina kobiet ! ale nie sa tez wszystkie bez winy , kazdy przypadek jest inny !

Gość matacz,.,.,.,
a po grzyba wpuszcza sasiada ? :)

Gość ettelinda
ja czytala kiedys artykul o matkach nieslubnych dzieci -jedna mieszkal w miescie 20 tys - i skazyla sie z ejest szykanowan i jej syn tez

no bez jaj matacz - zaczynasz ise plątać w zeznaniach :) przed chwilą twierdziłęś ,ze wszystkie zgwałcone - zostały zgwałcone niejako na życzenie bo nie zachowały ostrożnośći .a teraz zaczynasz ise wycofywać z tego idiotyzmu . no to sie decyduj - wóż albo przewóz :D

Gość matacz,.,.,.,
tak ! dokładnie tak z ta ostroznoscią , ja jestem ostrozny w jezdzie samochodem , jako kierowca co ma mnustwo km przejechanych zadnego wypadku , kolizji , dlaczego ? szczescie ? a moze wlasnie ostroznosc ? i dlaczego inni mają kolizje co rusz ?

Gość ettelinda
matacz-siegnij po gazety kryminaln e-s a morderstwa na klatkach schoowwych , w piwnicach -facei morduja tez sasiadow -facetow -po prostu zlo jest wszedzie

Gość weź to na spokojnie
prawo do aborcji dla kobeit zgwałconym miałby być precedensem, który być może da wolność wyboru każdej kobiecie i o to tu chodzi Kościół nie chce takiego procedensu bo wie że gdyby zgwałcona kobieta miała prawo do aborcji, to prawo otrzymałaby każda kobieta sprawa sprowadza sie jak zwykle do tego że lepiej trzymać kobiety w ciemnocie i nie pozwalać nam na zbyt wiele kiedyś nie wolno nam się było kształcić, nie wolno nam było pracować czy głosować a dziś nadal nie mamy prawa decydowania o swoim ciele mamy rodzić w cierpieniu czy tego chcemy czy nie, bo o naszym ciele decydują przepisy i Kościół

Gość ettelinda
matacz -debilu -czy wedlug ciebie -kobieta co po nocnej zmianie wraca do domu albo idzie do pracy na nocna zmiene -jest sama sobie winna-ona sie spieszy do pracy i domu-a tu psychol wysakkuje z ciemnosci -to co ma ona zrobic

Gość matacz,.,.,.,
kwestia postawienia po moim poscie w swej głowie obrazu - jaki postawiłaś , tak mnie oceniłas ! nigdy nie twierdziłem ze to tylko i wyłacznie wina kobiet , za to sadze ze wiele prowokuje jak wygladam tak bywaniem w miejscach nieodpowiednich w nieodpowiedniej poże ! idac do domu główną ulicą nic mi sie nie stanie , ra z bo oswietlona dwa ludzi na niej mnustwo . jednak jak bede chcial isc na skróty ciemnymi ulicami , to mogą mnie okrasć i pobic , i tak to mniej wiecej jest

Gość ettelinda
taki zwyrodnailec nie na patrzy na wiek , wyglad i ubior-on nie przejmuj e sie ze niszy jej zycie -tylko chce dokonac swego czynu i zwiac

a ja mimo ,ze n ie jestem katoliczką wcale nie zwalałabym winy za brak aborcji na KK . Uważąm ,ze jest brakiem nieodpowiedzialności tworzenie prawa , ktore z tej odpowiedzialności zwalnia . Ludzie juz teraz potrafia wyskrobać dizecko jeśli nie jest ono synem czy oczekiwaną córką - co byloby gdyby aborcja była legalna i jawna ? czy nie lepiej jest zapobiegać , ksztalcić , informować - niz później roztrżasać problem - zostawiamy czy robimy coś ?

Gość matacz,.,.,.,
winna jezeli okolica nie sprzyja chodzeniu samemu