Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość króttka piłka

Czy uważacie, że to, że zgwałcona dziewczyna powinna mieć możliwość

Polecane posty

Gość KASIA@@@
Coz, taka normalna kobieta sama decyduje z kim idzie do lozka, czy sie zabezpiecza czy tez nie. Niech wiec pozniej ponosi konsekwencje swojego lekkomyslnego zachowania. Zamiast usuwac niech mysli glowa a nie du... Zgwalcona natomiast nie ma mozliwosci wyboru, to gwalciciel decyduje za nia.. Przezywa ogromna traume... Dlaczego ma wiec rodzic dziecko wbrew sobie? Nie dosyc, ze caly czas bedzie czula sie podle noszac je w brzuchu to na dodatek straci dobra figure... Jezeli chce to jak najbardziej powinna miec prawo ja usunac...

Gość matacz,.,.,.,
jak pisałem bredzisz - by nie urodzic ewentualnego dziecka z gwałtu , moze chodzic zabezpieczona , są plastry , tabletki , wkładki ! nie widze problemu , a ty go chcesz wykazac stawiajac w lepszej tresci zgwałcona od takiej kochajaca sie dla przyjemnosci i z ochoty . NIE MA !! JEST ROWNOSC !! ALBO JEST , ALBO ABORCJI NIE MA DLA NIKOGO ! poza zagrozeniem zycia

KAŻDA kobieta ma prawo miec wyboru czy chce powolac na swiat nowe zycie czy tez nie!!Polska jest krajem typowo ortodyksyjnie katolickim i dlatego takie dramaty dzieją sie kiedy kobieta nie ma jak usunac ciązy stąd bierze sie znecanie sie latami na ddzieckiem czy drastyczne mordertswa na nich, to sa skutki niechcianych dzieci powitych na ten swiat.Nawet Włochy nie sa tak konserwatywne i nie am takich chorych restrykcji katolickich jak w PL A dziecko z gwałtu? czy ktos sobie wyobraza co taka kobieta zgwałcona przechodzi? jak moze gwalciciela potomka nosic 9 mies pod swoim sercem i jeszce je wychowywac? zapewnic milosc? jak? pozniej ludzią sie dziwią ze niemowlaka utopila lub porzucila noworodka na smietnik.Nasze poanstwo przyczynia sie wlasnie do takich patologi,w zadnym kraju Europejskim nie ma tak okrutnego traktowania dzieci jak w Pl spoleczenstwie notortycznie sie slyszy i czyta.Skutki braku aborcji..Jak mozna dziecko dobrze traktowac gdy sie je niekocha? nie da sie

Ja uważam, że aborcja powinna być dopuszczalna zawsze, po prostu na życzenie i tyle. Może być za oplatą jakąś. Ale chciałabym żeby mozna bylo legalnie dokonać zabiegu w polskim szpitalu, albo udac sie do lekarza po tabletki i przeprowadzic sprawnie aborcje farmakologiczną. Obecnie dziewczyny zamawiają nie wiadomo co, nie wiadomo od kogo, z internetu, są zdezorientowane i zdesperowane, żeby zmieścic sie w czasie. Jeżeli nie, to wyjeżdzają na skrobanki do Niemiec, czy gdzieś indziej, albo dokonują zabiegu w polskim podziemiu... To nie jest normalne. A każda antykoncepcja może zawieść. Przypadki gdzie ofiarom gwaltu odmawia sie aborcji już pomine, bo to jest kpina po prostu. Tak samo jak z odmawianiem aborcji kobietom, dla ktorych ciąża jest zagrozeniem zycia. Paranoja...

Gość matacz,.,.,.,
wybór ma kazdy !! kwestia przygotowania ! jezeli zbiera sie na deszcz, to zabierasz parasol ! jezeli go nie wezmiesz , jezeli deszcz spadnie - zmokniesz ! z gwałtem masz tak samo ! w kwesti oczywiscie ewentualnego dziecka , bo reszta to inny temat .

Gość matacz,.,.,.,
Panstwo musi dbac poniekąd o obywateli , obywatel to panstwo ich ilosc musi byc odpowiednia ! stad jest jak jest w kwesti gwałtu i dzieci , zawsze moze urodzic i oddać , jest tyle chetnych na dzieci ze szok !

Gość KASIA@@@
Wiecie co jest problemem? To, ze wiekszosc Polek nie stac poprostu na srodki antykoncepcyjne. Jezeli panstwo refundowaloby srodki antykoncepcyjne, uswiadamialo spoleczenstwo zaczynajac od podstawowki to aborcja nie bylaby potrzebna....

Matacz: "jak pisałem bredzisz - by nie urodzic ewentualnego dziecka z gwałtu , moze chodzic zabezpieczona , są plastry , tabletki , wkładki ! nie widze problemu , a ty go chcesz wykazac stawiajac w lepszej tresci zgwałcona od takiej kochajaca sie dla przyjemnosci i z ochoty ." Czy ty wiesz co ty nabazgrałeś? Kobieta, ktora np. nie ma partnera ma wywalać kase i marnować swoje zdrowie, by łykać hormony (nie, to nie są witaminy tłumoku), albo naklejać sobie plasterki z takowymi, żeby ZABEZPIECZYC sie przed ciaza z gwałtu? Już pomine o tej wkladce... Ty nie jesteś normalny.

Gość matacz,.,.,.,
kolejna brednia !:) jakiez to społeczenstwo ciemne :) nie kazdemu antykoncepcja słuzy , o tym oczywscie zapomniałaś !

Gość diviannna
Kk zwalcza an tykoncepcj e i sterylizaje i stad sa aborcje dzieciobojstwo i przeludnienie- ale polacy to iodiocu bo wiekszosc z nich uwaza KK za wielik autoryet moralny - coz dla mnie kazdy kaplan to gowno i skurwiel

Gość matacz,.,.,.,
nie ma partnera ? przyjrzyjmy sie kobietą zgwałconym ... sorki ale jak pisałem mojej mamy nikt nie zgwałcił , siostry tez nie ! ciotki też nie , zadnej z sasiadek tez nie ! jak wygladają i gdzie dochodzi i w jakich okolicznosciach do gwałtów ??? strzezonego Pan Bóg strzeze , a reszta ma za swoje wspólczuje zgwałconym , ale niestety tak to jest

Gość weź to na spokojnie
z aborcji robi się jakiegoś demona czy problemem byłoby np standardowo ofiarze gwałtu, podczas zeznań na komisariacie czy badań lekarskich dać możliwość skorzystać z tabletki "po" wtedy ofiara sama decydowałaby czy chce uniknąć ciąży czy ryzykować osoby które się tu wypowiadają i jako argument za aborcją podają poród i deformację sylwetki są naprawdę infantylne urodzenie dziecka to nie tylko 9 miesięcy dolegliwości ciążowych, rozstępy i dodatkowe kilogramy......ale zmiana na całe życie, z wolnej niezależnej osoby stajesz się matką, która musi już dożywotnio opiekować się dzieckiem które urodzi w takim ujęciu okazuje się że to kobieta ponosi CAŁE konsekwencje na całe życie, nie gwałciciel, bo to nie on poswięca swoje życie by utrzymywać i wychowywać to dziecko, on przecież nawet nie zapłaci alimentów i w więzieniu to państwo go będzie utrzymywać może gdyby forsować przepis że państwo i Kosciół będzie utrzymywać dzieci z gwałtów nagle okaże się że aborcja nie jest już problemem "moralnym"

Matacz, ja widze u ciebie problem z czytaniem ze zrozumieniem. Elementarz czeka. Kasia@@@ Zawsze można wpaść, nawet gdy jesteś na tabletkach, mozesz sie zapomniec i oslabić ich skuteczność.. i ciąża gotowa. Gumka może pęknąć, globulki mają taka sobie skuteczność, etc etc. Jedyny pewny środek na brak wpadki to sterylizacja, ktora jest, UWAGA.. NIELEGALNA! :) Zreszta, w Anglii maja refundacje podobno, uswiadamianie, a i tak aborcji sie dokonuje.

Gość matacz,.,.,.,
a dlaczego tylko z gwałtów , a niechciane ?

Gość weź to na spokojnie
matacz, a nie prościej jest sterylizować wszystkich facetów bo są potencjalnymi gwałcicielami ? zastanów się co piszesz, chcesz wprowadzić obowiązkową antykoncepcję dla kobiet by mężczyźni mogli bezkarnie gwałcić ? coś chyba nie tak u Ciebie z głową

matacz! tak ci łatwo napisac, wystarczyc nosic 9 mies plód gwalciciela a pozniej oddac!! a przeciez kazda kobieta w ciazy musi regularnie chodzic na badanie lekarskie ,dbac o siebie, chodzic na kontrole ginekologiczne, to KOSZTUJE,!! ty myslisz ze wystarczy zajsc w ciazy i "jedynie" 9 mies przezlezec z brzuchem na kanapie? przeciez ma sie sowje zycie, prace, poidczas ciązy rezygnuje sie z wielu wielu wyrzeczen, Pomysl sobie jaka kobieta z niechcianym dzieckiem z gwałtu by dbala o ciąze? chodzila na badania lekarkie nienawidząc tego pasozyta gwalciciela coi w niej przesiaduje Ty nawet nie wiesz co piszesz aby urodzic i oddac, do tego czasu 9 mies nosisz dziecko w swoi brzuchu!!!

Gość matacz,.,.,.,
oczywiscie ja ma probelm a Tys tępa !:) kolejne bzdury wypisujesz ! wiec kolejny raz napisze ci ze mojej matki nikt nie zgwałcił itd...itd...:) rozumiesz ! czy nie ? innymi słowy odpowiednie prowadzenie sie i ostroznosc prowadzi do tego ze nigdy cie nikt nie zgwałci

Gość matacz,.,.,.,
weź to na spokojnie matacz, a nie prościej jest sterylizować wszystkich facetów bo są potencjalnymi gwałcicielami ? zastanów się co piszesz, chcesz wprowadzić obowiązkową antykoncepcję dla kobiet by mężczyźni mogli bezkarnie gwałcić ? coś chyba nie tak u Ciebie z głową pokaz mi z jakiego mego postu wywnioskowałaś ,ze chce wprowadzic obowiazkową antykoncepcje , masz problem z rozumieniem tekstu ??

Gość diviannna
wiekszosc gwalcicieli i tak nie trafia do wiezenia a nawet jest nieznanna

Gość weź to na spokojnie
matacz, ty jesteś matoł, wystarczy przeczytać to co wypisujesz i jakie błędy sadzisz "nie ma partnera ? przyjrzyjmy sie kobietą zgwałconym ... sorki ale jak pisałem mojej mamy nikt nie zgwałcił , siostry tez nie ! ciotki też nie , zadnej z sasiadek tez nie ! jak wygladają i gdzie dochodzi i w jakich okolicznosciach do gwałtów ??? strzezonego Pan Bóg strzeze , a reszta ma za swoje" czy naprawdę uważasz że kaa zgwałcona kobieta przyznaje się do tego faktu ? gwałty mają miejsce także w małżeństwach, w patologicznych domach, także te kazirodcze piszesz takie bzdury jakbyś sam pochodził ze związku kazirodczego, i to tłumaczyłoby twoje deficyty umysłowe

Gość matacz,.,.,.,
toksyczna piszesz do mnie posta jak ja bym był przeciwnikiem aborcji , a tak nie jest ! jestem za aborcja dla wszystkich i tylko denerwóje mnie jak ktos pisze , ze aborcja dla zgwałconej tak , a dla kazdej innej nie , bo ta mogła pomysleć itp pierdoły

innymi słowy odpowiednie prowadzenie sie i ostroznosc prowadzi do tego ze nigdy cie nikt nie zgwałci co za głpota . to tak samo jakbyś twierdził ,ze prowadząc dobrze swój samochód nigdy nie ulegniesz wypadkowi .

Czyli uważasz, że np. 14-16 latka zgwałcona gdy wracała ze szkoły sobie na to zasłużyła swoim prowadzeniem sie? Tak? Mnie tez nikt nie zgwałcił, ale wiem, że kazda kobieta jest na to narazona, wystarczy odrobina pecha i nieszczęście gotowe.

Gość MartaKrakow
to przykre, że za taki gwałt ma dodatkowo cierpieć dziewczyna, bo przecież przez aborcję może mieć komplikacje i już nigdy nie będzie mieć dzieci (przy legalnej aborcji też się takie przypadki zdarzają) może mieć też depresję zw z aborcją itd. Nie wspominając, że największą karę ponosi niczemu niewinne dziecko, które przecież nie prosiło się na ten świat. Tak naprawdę żadne rozwiązanie nie jest dobre, nie ma idealnego wyjścia z takiej sytuacji. Oddanie dziecka do adopcji, czy wychowywanie dziecka z gwałtu też nie jest fajną opcją. Nie ma tutaj dobrej opcji moim zdaniem.Zło, rodzi zło i nic dobrego z tego nie wynika. :(

Gość matacz,.,.,.,
a co mnie obchodzi jako obywatele do czego sie przyznaje kobieta , albo nie ! mam to w dupie ! jak ma problem z przyznaniem sie i wykazaniem gwałtu to jej problem , panstwo nie moze byc nadopiekuncze, obywatel musi o siebie sam zadbac inaczej bedzie tylko syf , a maruderom i pizda zyciowym ja mówie nie !

Gość matacz,.,.,.,
dziewczynka jesli z szkoły pójdzie w osłonie innych dziewczynek , albo dorosłego jak byc powinno , nie zostanie nigdy zgwałcona ! inaczej jak puiscisz ja samą przez las to zjedza ja wilki ! i juz przestan bredzic i wymyslać , zawsze jest to wina kogoś , nie ma ze jest bez winy ! tyle ze owa wina ma inny wymiar

najbardziej rozjebalo mnie na łopatki matacza ideologia ze urodz i oddaj, taaa bo ciąza trwa trzy dni,jest to blogio stan i kobieta w pelni moze wszystko robic z niczego nie rezygnując Kurvaaa! nie dosc ze to jets wielak trama dla zgawlaconej to jeszcze ona musi tak sie poswicac dla zgwalconego dziecka? kto ci chore dziecko zaadoptuje gdy kobieta nie bedzie miec zamiaru regularnie chodzic na wizyty lekasrkie ani o siebie dbac?zastanow sie jak w depresji ludzie sie zachowują,nie dbają siebie,sa strzepkami nerwow, i to dziecko nie sluzy Stad tyle dzieci chorych uposledzonych sie rodzi wlasnei z tego ze ciąza nie byla pielegnowana.Takie dziecko nie zadnych ma sans na adopcje

Gość diviannna
w panstwach muzulmankich kobiety nosz a plachty ze tylko oczy widac- z obcymi facetami gadac im nie wolno -a i tak bywaja gwalcone bo psychopaci skurwiele-gwalciciele dsa wszedzie

Gość weź to na spokojnie
" matacz,.,.,., a co mnie obchodzi jako obywatele do czego sie przyznaje kobieta , albo nie ! mam to w dupie ! " owszem, masz to w dupie, bo nei jesteś kobietą, nie grozi ci ponoszenie konsekwencji gwałtu, nie grozi Ci to że usawowo Twoje prawo do wyboru i decydowaniu o swoim zdrowiu i ciele zostanie pogwałcone.... jesteś mężczyzną, płcią faworyzowaną, więc nic dziwnego że nie interesują Cię prawa kobiet, tych którzy o nas chcą decydować też nasze prawa nie interesują, nie interesują ich konsekwencje jakie my mamy ponosić ty choćby z szacunku dla swojej matki, siótr i ciotek powieneś choćby udawać że ich prawa Cię interesują

zgadzam sie z Martą . nie ma jednego dobrego dla wszystkich rozwiązania . Sam gwałt jest dostatecznie dużą krzywdą i koszmarem ,żeby dokładać do tego jeszcze aborcję . moim zdaniem najlepszym sposobem byłaby tabletka " po " a jeśli jednak doszłoby do ciąży stworzenie takiego wsparcia i możliwości ,zeby kobieta urodzić i oddać dizecko .