Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mika19877777

Kto z Was bezrobotnych po studiach wyszedłby na ulice w grupie osob by strajkowa

Polecane posty

Gość Margo z Amazonii
Nie jestem w rządzie ani w PO, nie zaprzątam sobie głowy takimi głupotami- a studiach- praca, po studiach- szukanie pracy, praca-pracowanie, a poza tym sprawy uczuciowe, rozrywkowe...

Gość jeden-cztery
to się ciesz, ja znam takich wielu ja nie mam tego problemu ale jak widzę ilu znajomych lata z CV i nic z tego to mnie szlag trafia rząd mysli tylko o swoim interesie, to jest nierząd

Gość jeden-cztery
są zadymy ale wtedy tłumaczy się to kibolstwem i faszyzmem, nie ufajcie mediom

Gość 321312312
W Poznaniu zeby dostac prace w Empiku czy sklepie, trzeba niejednokrotnie znajomosci.

Gość Margo wyjdź !!!!

Gość Margo z Amazonii
Ale zaraz, po co Wy sobie tymi głupotami zawracacie gitarę? Wiem, że Tusk jest premierem, a Komorowski prezydentem i starczy. To oszczędza wielu stresów!

Gość Margo z Amazonii
"margo z amazonii czy jakos tak- sieje tutaj PROWOKACJE " Ach, jak coś nie pasuje to prowokacja? Zapomniałam... No dobrze, mogę iść, to co chciałam powiedziałam

Gość Margo z Amazonii
Dobra... Sorry "trzeba niejednokrotnie znajomosci. " A do czego nie trzeba?

Gość Margo z Amazonii to ryzy
Michau :D

Gość 321312312
A do czego nie trzeba? do zrobienia zakupów czy wydawania pieniędzy, zapisania dziecka do szkoły, wwymieniac dalej?

Gość Margo z Amazonii
Do jakich zawodów?

Gość jeden-cztery
a czy to jest normalne?

Gość Margo z Amazonii
Trzeba założyć, że tak, wolny rynek, lepsze niż komuna

Gość 321312312
nepotyzm to jest rzecz b charakterystyczna dla komuny niz wolnego rynku, w wolnym rynku liczy się wynik, a zatrudnianie po znajomosci rzadko powoduje dobry wynik. Do banku się nie zatrudnia raczej rodziny, tam gdzie licza się rezultaty i praca ciezka, do szkoły czy urzedów, - przeciwnie

Gość Margo z Amazonii
Już sie zmywam, tylko wytłumacz mi do jakich zawodów nie potrzeba znajomości?

Gość bezroboty nie jestem
Margo z Amazoni poważnie nie zauważyłeś że to PO tworzy rząd???...yhy Widzicie To jest właśnie leming, ich jest kilka milionów, komsomoł jak za stalina, nie ma jak ich obalić bez mołotowów i napierdalania czym popadnie.

Gość Margo z Amazonii
Zauważyłam, ale się tym nie przejmuje. Do dobrobytu doszłam, sama bez pleców, jedynie w wyniku ciężkiej pracy, a rząd niech robi co chce

Gość bezroboty nie jestem
Bardzo dobrze, że się nie przejmujesz ale zrób coś dla tego kraju i ..nie idź na wybory bo to nie dla ciebie, zostaw to mądrzejszym od siebie albo chociaż tym co sie przejmują.

Gość jeden-cztery
spoko, ale niektórym zalezy też na innych i na kolorze flagi, rób tak byś była szczęsliwa ale nie mierz wszystkich swoją miarą

Gość Margo z Amazonii
Ale na wybory nie chodzę, zresztą nie mam wyszczególnionych poglądów politycznych, ale bardziej na prawo...

Gość 321312312
Już sie zmywam, tylko wytłumacz mi do jakich zawodów nie potrzeba znajomości? znajomosci czy potrzeba to nie zalezy od zawodu- tzn w mniejszym stopniu, ale od liczby osób na miejsce. Im lepszy zawód, lepiej płatny, ale tez- liczba osób chetnych/uprawnionych, tym bardzej potrzeba znajomosci. Najgorzej jesli trzeba znajomosci do kazdego zawodu, a tak jest przy ogromnym bezrobociu, bo wtedy prawie kazdy ma w rodzinie mase osób bez pracy i im stara się pomóc. Osoby co nie mają duzej rodziny albo wielu znajomych, sa skazane na wegetację nawet na lata. Jesli te uwazasz , że wszędzie trzeba koneksji, to sama sobie przeczysz, temu co wczesniej radziłaś, zeby ssię uczyc, starac, itp. Koleznaka po pedagocice chodziła 3 lata z cv po firmach i nic nie znalazła, mimo że szukała po 8 godzin dziennie, a kto inny po zawodówce dostał sie od razu do Urzędu miejsckiego bo tam pracuje tata

Gość Oczywiście że
problem nie polega na tym kto rządzi.Nie każde studia pozwalają na znalezienie pracy a tym bardziej te na większo ści żałosnych,prywatnych niby uczelniach.Większość ,zdecydowana ,pracodawców są to firmy prywatne i żaden rząd nie zmusi do zatrudniania absolwentów gównianych uczelni/kierunków.Statystycznie u nas jest jeszcze nienajgorzej-w Hiszpanii jest jeszcze gorzej a nie rządzi tam PO.Pewnie Kaczor postawiłby Hiszpanię na nogi.Całe szczęście dla Hiszpanów że o tym nie wiedzą. Po prostu jest kryzys w Europie bo cała produktywność została przeniesiona na Daleki Wschód.

Gość Margo z Amazonii
Kolor flagi mnie interesuje, nie popieram dążeń Palikota do państwa eŁropejzgiego, ale co mam zrobić? Głosować na ludzi, których nie popieram?

Gość 321312312
co do tych uczelni, to nie do końca tak jest, bo ktoś kiedyś dał koncesje na ich zakładanie, i to jest wina obecnych rządów, to nie jest tak, że kazdy moze sobie załozyc uczelnie i wykładac. Ale co zrobiono to zrobiono i ręka w nocniku

Gość Margo z Amazonii
Wszędzie i nigdzie są potrzebne znajomości, mnie się jakoś udało bez znajomości, a jedynie ciężką pracą dojść do swego.

Gość 321312312
co do głosowania- to trzeba głosowac na idealistów, PIS jest znacznie lepszy od PO< bo to sa jednak ludzie idei, co nie rozkradną majątku narodowego

Gość niesiołowski by mu starą
zerżną to by lemingi pisali, że to nie wina niesiołowskiego tylko stara nie powinna chodzić po takich miejscach. Dal nich to w ogóle rząd za nic nie odpowiada aczkolwiek za kaczyńskiego byłoby 10000x gorzej.

Gość 321312312
Margo- bo w Warszawie bezrobocie jest najmniejsze w kraju/ najłatwiej znalezc pracę/ nie potrzeba tylu znajomosci KA PE WU?

Gość jeden-cztery
problemem jest to że promuje się kilka partii a partii jest kilkadziesiąt, ktoś tam wyżej o Kaczyńskim napisał, wolę go niż Tuska ale do obu mi daleko :-)