Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnes13231

Brzuch w 11 tygodniu

Polecane posty

Ja też właśnie chcę poznać płeć, ale kurcze... Boję się, że się pomylą. Moje dwie kuzynki miały być chłopcami ;/

Gość agnes13231
mamalutowamama - ja mam usg na 6.09 to będzie 12 tydzień - nie wiem czy już poznam płeć - chyba jeszcze za wczesnie, ale moze serducha posluchamy z meżem. I tez mam takie myśli "zeby wszystko bylo dobrze" albo "mam nadzieje ze bedzie dobrze" - bardzo destrukcyjne myslenie

Ja też właśnie gdzieś w takim czasie. A słuchajcie dziewczyny, stosujecie coś na rozstępy? Ja używam oliwki. Myślicie, że jest skuteczna?

Gdybyśmy nie miały takich obaw i myśli, to nie nadawałybyśmy się na mamy! :)

agnes13231 ja serduszko widzialam juz w 6tc, a slyszalam w 9tc, i wtedy tez widzialam jak sie w brzuszku rusza, mam nawet nagrane na plytce cale USG, wszystko widac jak sie rusza i jak paluszkami macha :) jest opcja ze poznasz plec ale szansa jest nie wielka, chciaz jezeli bedzie chlopczyk to bedzie widac:)

Gość agnes13231
cini moje kolezanki stosowaly oliwki, kremy i nic im to nie dalo. Na pewno trochę uelastycznia ale jak ma peknąć to i tak pierdzielnie. Mam tylko nadzieję ze nie na piersiach - to jest okropne - takie slońce

_Cini_ ja tez sie smarowalam oliwka, nie dawno kupila sobie krem z ziaji od 4miesiaca, ale jestem zdania ze jak rozstepy maja sie pojawic to zadne kremy nie pomoga, ja mimo iz sie staram juz zauwazylam malutkiego rozstepa na biodrze!! ;( no trodno nic na to nie poradze....

Gość agnes13231
ja w 6 widzialam serducho - 115 uderzen na minutę:-)

Mi piersi urosły bardzo szybko. W biustonosze sprzed ciąży się nie wcisnę. "Tata" zadowolony, ale mam nadzieję, że rozstępy się nie pojawią...

A! Dodam jeszcze, że kiedyś byłam grubaskiem, później schudłam 20kg i i tak mam rozstępy właśnie na biodrach i po wewnętrznej stronie ud... Trudno mi zauważyć, czy doszedł jakiś jeden. Ale te nowe są chyba czerwone, nie? Bo moje stare wszystkie białe.

Gość agnes13231
ja mam taką bolesnosc piersi ze rano budzę się i w kącikach oczu mam łzy. Jakby mi ktos szpile wbijał. Mąż nie może ich nawet dotknąć a chcialby bo wyglądają imponująco:-D

agnes13231 a wez tez tak mialam!!!! masakra jakas!! teraz tylko czasami bola, ale na poczatku...uuuuuu...... strasznie bolaly.... _Cini_ ja tez mam kilka starych rozstepow ale zauwazylam malutkiego nowego, czerwonego...

A jak z waszymi teściami? My mamy ustaloną datę ślubu cywilnego na 13 października (nie chciałam iść z brzuchem do ołtarza) i nagle się objawiło teściom, że nie przyjdą, bo nie będą ręki do grzechu przykładać. Czasami mam wrażenie, że robią wszystko na przekór naszym decyzjom ;/. Trochę mamy z tym problem. Może zmienią zdanie...

_Cini_ moja "tesciowa" nie przepada za moja mama (jakas schiza tesciowej) i powiedziala ze na zadny slub nie przyjdzie (daty nie mamy ustalonej, z reszta nie jestesmy zareczeni ale mieszkamy razem) i na chrzciny tez nie przyjdzie jezeli bedzie tam moja mama haha zal...

Na ślub nie przyjdzie, na chrzciny też nie, ale dziecko będzie chciała odwiedzać... Pewnie.. A gdzie będziecie mieszkać? My na razie z rodzicami.

O kurde... najgorzej. ;/ A bardzo się wtrąca w wasze życie i decyzje? Nie będziesz miała problemu jak urodzisz dziecko, że ciągle będzie Ci mówić, że to i tamto zrobiłaś źle?

nie wiem jak to bedzie juz prawie sie wyprowadzilam prze nia i to niedawno.... jak bedzie mnie wk*rwiac to nawet nie bede sie zastanawic, wyprowadze sie gdzies, narazie mam nadzieje ze bedzie dobrze...

U mnie wygląda to tak, że jest między mną a narzeczonym OK, a jak tylko wtrąci się któreś z naszych rodziców, to wszystko się wali. Ja jestem za bardzo do swoich przywiązana, bo jestem jedynaczką, a on kompletnie nie potrafi ze swoimi rozmawiać.

No popatrz, mój ma przyjechać o 21.oo, haha! I też M. :) Zaglądnij tu jeszcze. Miłej nocki, pa!

Nie było mnie kilka dni, bo byłam na krótkim wyjeździe. U mnie wszystko w porządku. Cieszę się, że zaczyna się jesień, bo wreszcie będę mogła założyć swoje sweterki

A! Wczoraj poczułam pierwsze ruchy dziecka. Co ciekawe... w kościele.A jak tam wasze brzuszki? :)

ja czasami tez czuje ruchy dziecka (chyba to ruchy:P) u mnie tez wszystko dobrze :) w srode do lekarza :) juz sie nie moge doczekac, pewnie dowiem sie czy to chlopczyk czy dziewczynka "mieszka" u mnie w brzuszku :)

Gość agnes13231
a ja mam znowu mdlości, tętno 99 i pesymistyczne myślenie ze juz dluzej tego nie zniose