Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość treleeemorele

Przepisy na sałatki.

Polecane posty

Gość treleeemorele

Znacie jakieś dobre i w miarę tanie przepisy na sałatki?

Gość treleeemorele
A coś więcej?:-)

Pierś z kurczaka, ananas z puszki, orzeszki ziemne, majonez, jogurt. Pierś kroisz w kostkę ( możesz obtoczyć w przyprawie do kebaba), smażysz na dużym ogniu. Ananasa kroisz na kawałki ( można kupić już takie w puszcze). Mieszasz jogurt z majonezem. Po wystygnięciu kurczaka mieszasz go z ananasem i orzeszkami ziemnymi, całość zalewasz majonezem wymieszanym z jogurtem. Wstawiasz do lodówki na godzinę - smacznego

Gość nie jestem pierwsza lepsza ann
puszka zielonego groszku, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, 3-4 ogórki kiszone średniej wielkości, 1/4 pora-najlepiej ta zielona cześć, sól, pieprz, majonez. Siekasz ogórki i pora i mieszasz ze wszystkimi puszkami, dodaje sol, pieprz i odpowiednią dla siebie ilość majonezu i gotowe. Bardzo szybka, łatwa, tania i dobra:)

Gość treleeemorele
A macie przepis na sałatkę z zupek chińskich?

Gość treleeemorele
No w necie są ale nic takiego ciekawego nie ma... A coś z pekinką macie? Tylko jest problem bo ja dużo rzeczy nie lubie i kurcze dużo sałatek odpada.

Gość z makaronem z zupek chinskich
3 zupki, papryka świeża, por, 3-4 ogórki kiszone, piers z kurczaka smażona w ziołach ( bazylia, oregano ) i jakiejś przyprawie do kurczaka, kukurydza, szczypiorek, pieprz, sol, papryka ostra, majonez lub jogurt naturalny

Gość nie jestem pierwsza lepsza ann
http://www.smaczny.pl/przepis,salatka_z_zupkami_chinskimi___troche_inaczej może ten przepis przypadnie Ci do gustu, są i zupki chińskie i pekińska:D

Gość ksosdaf
z makaronem z zupek chinskich Ten przepis mi się podoba. Chcemy jutro zrobić coś z narzeczonym ale nie mam żadnego fajnego przepisu...

a z pekińską : 2 torebki ryżu ugotowane z vegetą ( warzywkiem), pekińska, papryka świeża, ogórki kiszone (4-5), kukurydza, por, 3 jajka, sól, pieprz, papryka ostra, majonez lub jogurt, można dodać np. szynke wędzoną

Gość treleeemorele
z makaronem z zupek chinskich Chciałam jeszcze zapytać czy ten makaron zalać woda czy już nie?

Gość treleeemorele
mmmm...Ta druga też może być pyszna:-)

ksosdaf powiem Ci, że kombinowałam z tą sałatka tak, żeby osiągnąć "swój" wlasny smak, bo zawsze w przepisach na taką sałatkę coś mi przeszkadzało i ta mieszanka wyszła rewelacyjne- na wszelkich imprezach znika jako pierwsza i często jestem proszona o podanie przepisu ;), plusem jest to, że szybko się robi

tak tak, koniecznie zalać

Gość treleeemorele
Napewno zrobię obie... Fajne przepisy...Chciałam własnie coś dobrego i nie zbyt drogiego no i szybkiego;-) Zaraz sobie zapisze;-)

jeszcze jest z tuńczyka, ale trzeba trafić na dobrego : 3-4 puszki tuńczyka w sosie własnym, papryka czerwona, kukurydza, cebula średnia, 4-5 ogórkow kiszonych, szczypiorek, pieprz, sól, papryka ostra, majonez- tez bardzo szybka ;)

Gość treleeemorele
A jeszcze zapytam: Czy te przyprawy od zupek też dodajesz czy nie?

Gość treleeemorele
Problem w tym że ani ja ani mój facet nie lubimy ryby... Bo wiesz my tacy wybredni jesteśmy heheh;-)

nie, tych przypraw nie dodaję, choć natknęłam się na tego typu przepisy, wystarczy pieprz i papryka ostra ( dosyć sporo daje i jednego i drugiego ), sol, no i jak usmażysz kurczaka lekko posypanego przyprawą ( mi ostatnio podpasowała prymat do kurczaka )

wiem, co to znaczy, bo też jestem taki "piesek francuski" jak to mawia mój mąż, gdy u teściowej modlę się nad schabowym ;)

Gość treleeemorele
hehe...No to widzę że mamy podobny problem... Ale wypróbuje sałatki napewno.Ja to zawsze gryosa robię. Też jest pyszna. Tylko ile to można jeść;-)

nad gyrosem też muszę popracować, bo jeszcze nie spotkałam przepisu który by mnie zadowolił w 100%, w każdym razie mam nadzieję, że moje sałatki przypadną ci do gustu, a raczej podniebienia,życzę smacznego i dobrej nocy ;)

Gość treleeemorele
No dziekuje Ci bardzo za przepisy.Dobranoc:-)

Gość tygrysek xxxxxxx
ogórki bardzo mocno słone (ukiszone) cybula biała oliwa z oliwek śmietana (kwaśna) lub kefir dużo czarnego piepszu (pychaaaaaaa)

Gość jakis czarny mam
a ile zalac taka zupke chinska-ile wrzatku? jakie najlepsze zupki? jutro zrobie jak sie dowiem:)

Gość jakis czarny mam
Z MAKARONEM-ODPOWIEDZ PROSZE:)

Gość treleeemorele
Chyba już poszła spać...

Gość Kapa świata.
Makaronu do sałatki nie trzeba wcześniej zalewać wodą. Można wrzucić do sałatki surowy. Napęcznieje pod wpływem majonezu lub jogurtu. Zawsze tak robię. :)