Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elizaa24

Czy to dużo za fotografa?

Polecane posty

Gość rambarbarka
Ja też biorę ślub w przyszłym roku i już mam mętlik w głowie od tych różnych cen :). Tą Ariene znalazłam na goglach parę dni temu i dostałam od niej cennik. Jak dla mnie to ona zdecydowanie za dużo chce jak za takie zdjęcia. Znaczy się nie są złe, ale myślałam o cenie raczej max 2500, a ona wiecie ile chce za coś takiego? - przygotowania - ślub - wesele do 1 w nocy - plener innego dnia - album ze 100 zdjęciami - 250 zdjęć na płycie - galeria na www Chce za to 3600. Nie wiem jak dla was, dla mnie za takie zdjęcia to za dużo.

Gość jak to było u Was?
zdecydowanie za dużo

no ona była u mojej kuzynki na weselu, dlatego się nią zainteresowałam. ale potem oglądałam zdjęcia i tak jak pisałam, z wesela i uroczystości ok, ale plener na prawdę niewypał :/ za dużo chce. za 3600 chciałabym już na prawdę w miarę dobre

a jak to było u was i kochaj siebie - nie chcę pisać ile bierze, bo Grzesiek nie ma sztywnych pakietów. Wszystko dostosowuje do potrzeb pary młodej. Skontaktujcie się z nim, nawet mailowo. Koleś jest bardzo bezpośredni i kontaktowy, tak więc warto. A co do portfolio - mnie u niego przekonało to, że prezentuje całe reportaże a nie zbieraninę najlepszych pojedynczych zdjęć.

Gość Alice88
Hejka, a powiedzcie mi co myślicie o takim stylu plenerów jak robi ten fotograf - http://piotrknap.com/portfolio/plener-ze-scenariuszem/ Właśnie szukamy z narzeczonym czegoś takiego, uważamy że to bardzo oryginalne. Problem w tym że ten fotograf to nie nasza półka cenowa (woła 6 tysiaków). Znacie może kogoś tańszego, tak za maks. 3 tysiące kto robi zdjęcia w podobnym stylu?

Gość jak to było u Was?
Alice- pomysł na zdjęcia (bajki) bardzo fajny, ale wykonanie mnie nie zachwyciło. nie dałabym za niego nawet 3 tyś o 6 nie mówiąc. a te rosyjskie zdjęcia ślubne to jest mistrzostwo świata!!!:D

Gość znalazly sie znawczynie
znalazly sie znawczynie fotografii :D :D :D czyjes zdjecia nie sa warte 8tys. Nie stac was po prostu, a nie, ze nie sa warte :O gdyby nie byly warte, to by facet zbankrutowal. Tak to jest jak plebs bierze slub i wszystko jak najtanszym kosztem.

Gość mmLena07
moim zdaniem to nie jest dużo, bo koszt prowadzenia takiej działalności to naprawdę dużo kasy. Mam koleżankę - profesjonalnego fotografa, ostatnio kupowała dwa aparaty fotograficzne do pracy i każdy z nich to kilkanaście tysięcy, więc samo sobie wyobraźcie za ile musi robić zdjęcia, żeby jej się zwróciło. Wiadomo oczywiście, że sprzęt kupuje się rzadko, ale jednak, do tego komputer, legalny Photoshop, co miesiąc podatki za prowadzenie działalności. To się zbiera spora sumka.

Gość ona tańczy dla mnie
my płacimy 3000 w woj. lubelskim. A będziesz miała też kamerzystę? Bo jeśli nie to jesli ten fotograf jest taki swietny to mysle ze warto tyle zainwestować

do znalazly sie znawczynie ale żadna z nas nie udaje, że jej nie stać. i chyba nic w tym dziwnego. jeszcze nie oszalałam, żeby odkładać 4swoje wypłaty na fotografa.

zeby wydawac 8 tysiecy na fotografa to trzeba byc naprawde albo bogatym albo naprawde wybrednym bo za taka kase to mozna nawet kupic samochod, pojechac nawet kilka razy na wycieczke, wyremontowac dom. juz wole miec zdjecia sredniej jakosci niz wydac taka mase pieniedzy.

Nie no, 8 tys. to przesada, a 3.500 za tyle co autorka tematu dostaje od fotografa to wcale nie są jakieś wielkie pieniądze. Zwłaszcza w Warszawie.

Gość znalazly sie znawczynie
Jedna z was pisala, ze te zdjecia sa nie warte tych pieniedzy, ze dupy nie urywa, ze nie sa takie wpaniale. Take jestescie znawczynie? Jesli nie rozniliby sie od tych zdjec fotografow za 3tys to facet by zamknal interes. Widocznie jest lepszy niz ci za 3tys.

Gość też fotograf
Zdjęcia Knapa są specyficzne, nie każdemu się podobają. Ale znacie kogoś kto coś takiego w Polsce jeszcze robi? Ja nie znam. Gość wykorzystuje niszę w rynku i zarabia na tym dużą kasę. Chętnych na jego usługi nie brakuje, no ale oni nie zaglądają na kafeterię ;)

Gość do autorki tego wątku a co
Autorko najpierw znajdź takiego samego za 2500 a później odwołuj tamtego bo ryzykujesz że zostaniesz w dupie. To normalna cena w dużych miastach, ale coś mi się widzi że Ciebie najbardziej boli to, że koleżanka dała mniej o tysiaka :P Ale przecież sama piszesz że to było 2 lata temu, więc ona pewnie umowę podpisywała 3 lata temu, a Ty bierzesz go na rok 2013 (zgaduję) czyli między tymi zdarzeniami jest 4 lata różnicy. Sama inflacja (ok.5% co roku ) od początkowego 2500tys to będzie jakieś 600-700zł, więc naprawdę nie dziw się, że cena wzrosła. Wszystko było znacznie tańsze gdy się podpisywało umowę w roku 2009. ZNACZNIE.

Gość też fotograf
2400, ale za co dokładnie? Ciągle mam wrażenie, że niektórzy nie rozumieją, że w tej samej cenie jeden fotograf może oferować zupełnie coś innego niż inny.

Gość też z branży
Daj spokój tu mało kto rozumie, że fotografia to nie towar jak kilo mąki która powinna kosztować podobnie wszędzie, tutaj cena jest najważniejsza, a że nie widzą różnicy między kichą a sztuką w to też nie uwierzę, bo ślepi nie są, udają tylko bo każda pliszka swój ogonek chwali i tyle.

nie krytykujcie, tylko zrozumcie, że nie każdego stać, żeby zapłacić nawet te 3500zł. podejrzewam, że wy bierzecie po 5-6tys. jeżeli wam klienci płacą to super. ale tak jak pisałam, nie każdego na to stać. Dzięki bogu są jeszcze osoby nie stosujące zasady "zastaw się, a postaw się". Mam X budżetu na wesele i w takiej kwocie chcę się zmieścić. wiadomo, chciałabym wziąć bittnera, ale nie stać mnie na niego i tyle

Gość Saba24
My zapłaciliśmy równo 3.000 za fotografa w Wawie. Umowa podpisana w tamtym roku, ślub za nieco ponad 3 tygodnie :) Fotograf jak dla mnie osobiście bardzo dobry, zresztą z polecenia mojej kuzynki. Jakby ktoś pytał, to mamy w tej cenie zdjęcia od przygotowań do oczepin i sześć godzin w plenerze innego dnia. Mamy dostać album 30x30 cm z 80 zdjęciami, 300 zdjęć na płycie, pokaz slajdów z muzyką i galerię www.

Gość Saba24
Ups, oczywiście miało być że zapłacimy, bo ślub przed nami dopiero :)

Gość magnolia1108
Hej! My za fotografa i kamerzyste po znajomosci!dalismy nie cale 6tys. w tym mamy 3godz filmu w full hd, wszystkie zdjecia na plycie, fotoshow, plener, dwie fotoksiazki w podziekowaniu dla rodzicow, fotoksiazke dla siebie, zdjecia grupowe z wesela...wszystko obejmuje czas od przygotowan (np.makijazystka) poprzez slub do zakonczenia wesela..nie zaluje tych pieniedzy bo solidnie wszystko zrobili i calosc prezentuje sie cudownie...a i na weselu kazda para dostala w podziekowaniu nasze zdjecie ktore zrobiono nam zaraz po slubie

Gość anal Iza 24
Zapraszam do mojego mieszkanka. Zadbana 20-to latka z dużym temperamentem. Wykonuje gorący sex i super sex francuski. W spotkaniu możliwy jest sex klasyczny w zabezpieczeniu, z dowolną ilością zbliżeń, sex francuski bez zabezpieczenia i do końca, pocałunki i pieszczoty całego ciała, rimming, zabawa z wibratorem, fetysz. Oralny w obie strony. Możliwy sex analny i pissing. Gwarantuję miłą atmosferę i zabawę. Nie pobieram żadnych dopłat, wszystko co oferuję jest w cenie. Dominuje. Zapewniam dyskrecję. Proszę o telefony od Panów zdecydowanych na spotkanie po przeczytaniu mojej oferty. Pozdrawiam

Gość do kochaj siebie
Jeśli chcesz to wyślę Ci na priv namiary na sprawdzonego fotografa wraz ze zdjęciami do całego ślubu, żeby móc ocenić cały materiał a nie kilka najlepszych fotek. Jakość nie odbiega drastycznie od tych za 3500-4500, a za połowę tego możesz mieć naprawde fajną pamiatkę na przyzwoitym poziomie.

Gość do kochaj siebie
Jeśli chcesz to wyślę Ci na priv namiary na sprawdzonego fotografa wraz ze zdjęciami do całego ślubu, żeby móc ocenić cały materiał a nie kilka najlepszych fotek. Jakość nie odbiega drastycznie od tych za 3500-4500, a za połowę tego możesz mieć naprawde fajną pamiatkę na przyzwoitym poziomie. Jak coś to daj znać na anicom10@interia.pl