Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama w rozterce

Dziecko ma 5,5 m-ca, karmię je piersią i jeszcze nie zaczęłam wprowadzać glutenu

Polecane posty

Gość mama w rozterce

bo zwyczajnie nie wiedziałam, że teraz podaje się gluten przed ukończeniem 6 miesiąca życia dziecka. Nie wiem co teraz? Zacząć normalnie podawać od jutra te 2-3 g kaszki glutenowej? W jaki sposób Wy - mamy karmiące tylko piersią - podajecie swoim dzieciom gluten? Mieszacie ze swoim mlekiem i do butli czy jak?

Ja kupiłam słoiczek Jabłuszka z kaszą manną Gerbera i miałam gotowe :) Codziennie po kilka łyżeczek dawałam.

Gość mama w rozterce
Heh tylko, że rozszerzanie diety powinno zacząć się od warzyw. A w jakim wieku było Twoje dziecko, gdy zaczęłaś podawać te jabłuszka z kaszka manną?

Gość ja w aden sposob nie
analizowalam czy cos ma gluten czy nie. Po prostu podawalam z produktami :D

Też pewnie w podobnym wieku do Twojego. Karmiłam tylko piersią i zaczęłam od tego jabłuszka ze względu na gluten, nie trzeba kaszy gotować ani kombinować z podawaniem przez butelkę. Później normalnie marchewkę i inne warzywa dawałam, wcinał i nie było problemu. Niby mówią, że od warzyw ale te jabłuszka są przecież prawie bezsmakowe. Po takiej ilości się do słodkiego nie przyzwyczai.

Gość mama w rozterce
Aha, ok:) A w jakiej ilości podawałaś te jabłka? Tych kilka łyżeczek czy pół słoiczka na raz? I przez jak długi okres czasu? Kurczę, jestem zdziwona, że juz takie zmiany są na tych schematach karmienia:O Jeszcze niedawno karmienie piersią i tylko piersią było do ukonczenia 6-go miesiaca życia dziecka i dopiero po tym czasie wprowadzało się cokolwiek do diety dziecka, a tutaj czytam, że takie zmiany...:O To już nawet nie ma tego samego karmienia piersią przez 6 miesięcy skoro ten gluten należy wprowadzać wcześniej:O

Ja dawałam tylko po kilka łyżeczek. Te jabłuszka są w tych najmniejszych słoiczkach, może tak z 1/3 zjadał na raz. Szczerze mówiąc już nie pamiętam przez jaki okres czasu to było, ze 2-3 tyg. Też się tak nie pilnowałam, że ma codziennie dostawać. Mi tam też się nie śpieszyło z rozszerzaniem diety bo i po co? Dopiero jak skończył pół roku to zaczęłam wprowadzać marchewkę i inne rzeczy.

Gość mama w rozterce
Dzięki wielkie grejs keli:) To zacznę od jutra w takim razie;) pozdrawiam:)