Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwi1988ldz

Przetrzymywanie dzieci w przedszkolu w brew woli rodziców!!!! Szok!

Polecane posty

Orchidea29 tez nie wiem co ma bank do przedszkola :-/ bank jest otwarty od 8 do 18 i w tych godzinach wchodzisz kiedy chcesz, przedszkole jest od 6 do 17 a wstęp od 15 do 17 wiec co tu porównywać???? Rodzic ma prawo zabrać dziecko kiedy chce i ani osoba 3cia ani zadna instytucja nie ma prawa Ci odmówic no chyba że jest to policja albo cos w podobie i ma stosowne ku temu podstawy :)

u mnie w przedszkolu też jest informacja że odbiór od 15.00. Co roku chyba w kazdym przedszkolu sa takie przekręty, rodzice najpierw twierdzą jak to bardzo sa zapracowani i nie maja z kim dziecka zostawić i jak to bardzo zależy im dostaniu sie doi przedszkola, a jak już sie dostaną to następuje cudowne objawienie i nagle okazuje się ze dziecko ma z kim w domu zostać i jest odbierane cały rok o 13.00. Ponad połowa rodziców zabiera dzieci o 13.00 i co mają przedszkolanki robić z pozostałą garstką dzieci ? W sytuacjach gdy dziecko idzie do lekarza lub gdzie kolwiek indziej powinno się poinformowac np. rano w przedszkolu i nie byloby problemu z wczesniejszym odbiorem.

porownanie z bankiem jest bardzo trafne. Bo jezeli bank otwiera o 8 to nie idziesz o 7.45 i domagasz sie aby tylko dla ciebie wczesniej otworzyli.

Kasia, ale ten bank dopiero otwiera o 8. A ty chcesz odebrać dziecko w godzinach pracy przedszkola, więc jakie to porównanie?

U nas płaci się tyle samo niezależnie czy odbierasz dziecko o 12, 15 czy 17 ale pani prosiła rodziców, żeby odbierać po 15. Dzieci mają swoje zajęcia które kończą się o 15 i później jest zabawa. Zabierając dziecko wcześniej traci ono możliwość uczestniczenia w tych zajęciach. Czyli możesz odebrać dziecko wcześniej ale lepiej zrobić to o 15 i wiecie co? Każdy się ustosunkował o dziwo.

Raczej można by porównać do sytuacji kiedy idziesz do banku czynnego od 8-18 a tam wszystkie okienka nieczynne, a Pani mówi ci że możesz wypłącic swoje pieniązki dopiero od 15 bo teraz zajmują się czym innym.

Fakt faktem nikt nie moze przetrzymywac dziecka. Przedszkolanka zachowala sie bardzo nieprofesjonalnie. Mogla poprosci matke aby poczekala te 15 minut bo dziecko jest zajete oraz poprosic aby nastepnym razem matka powiadomila wczesniej, ze przyjdzie po dziecko.Wina lezy po obydwoch stronach. Ja jako matka nie robilabym jednak takiej wielkiej afery z tego wszystkiego tylko probowalabym sie porozumiec jak czlowiek.

No ale się czepiacie. Pani dyrektor chciała podreperować zapewne skromny budżet przedszkola, a autorka taka nieużyta i żałuje.

Gość Nauczyciel w przedszkolu
Pora się wypowiedzieć komuś kto pracował w przedszkolu ! Pracowałam w państwowym przedszkolu, gdzie dzieci były przyprowadzane o 5.00 do niego bo niektórzy rodzice szli na 5.30 lub 6.00 do pracy. Oficjalne godziny otwarcia były od 8 do 17.00.Jeśli ktoś miał potrzebę odebrania dziecka wcześniej to DZWONIŁ w tym samym dniu do dyrekcji i informował o tym EWENTUALNIE dzien czy dwa dni wcześniej zostawiał kartkę z informacją ze odbierze dziecko w tym i w tym dniu o tej i o tej. Prawda jest taka,że dzieci mają zajęcia do godziny 13 reszta to czas wolny na zabawy itd o 14 jest obiad. Każdy rodzic który zapisał dziecko na obiad szanuje to zeby dziecko zjadło bez stresu i jeszcze po tym jedzeni odpoczęło. Gdy podpisywali umowę jasno było napisane od której do której dziecko można zostawiać i odbierać z przedszkola. Jeśli w umowie masz napisane ze dzieci wydawane są od 15 to nie ma tu mowy o żadnym przetrzymywaniu dziecka! zrobisz z siebie wariatkę łażąc po policji tym bardziej,że nie masz konkretnych powodów do zabrania dziecka wcześniej.Współczuje twojemu dziecku za to,że ma taką nadgorliwą i chorobliwie niecierpliwą matkę.Masz czas wolny - wykorzystaj to dla siebie, widze ze chcesz schudnąć - idz na siłownie albo pobiegaj od stanie przed drzwiami przedszkola to sie nie stanie !! Jeśli nie pasuje ci płacenie za każdą następną godzinę - oddaj dziecko do innego przedszkola nie wiem po co i siebie i kogoś zadręczać!

Gość Mama Nataszy i Julii
PRZEDSZKOLANKA ZNIEMIEC-cos chyba klamiesz od 10lat mieszkam w niemczech,najpierw jena corcia chodzila tu do przedszkola teraz chodzi nastepna.Dziecko jest zapisane w predszkolu do godz 15,w razie gdybym wczesniej nie wyszla zpracy.koncze prace o13stej.dwa razy w tyg odbieram corke o 14stej w piatki o 13stej,ponewaz w te dni koncze prace o12stej.jeszcze nigdy nie spotkalam sie z tym zeby ktos nie oddal mi dziecka w tych godzinach.wrecz zawsze jestem mile witana.wiec bredzisz przedszkolanko z niemiec.

Gość falea ty zyjesz?
falea ty zyjesz?

Nauczyciel w przedszkolu Napiszę jeszcze raz. W umowie nie ma takiego zapisu, dzwoniąc do inspektora placówki inspektor mnie poinformował że nie ma coś takiego jak nakaz odbioru dziecka od 15 do 17, rodzic ma prawo w każdej chwili odebrać dziecko to raz, 2 jest to nie prawne wymuszanie zapłaty za kolejna godzinę. Kolejna rzecz jeśli są jakieś powody dla których jest taka sytuacja to powinna poinformować o tym rodziców, czyż nie? Wybaczcie ale to jest ponad 40zł w miesiącu oddane za free, ja za te pieniądze wolę zabrać dziecko bo kina, figloraju czy gdzieś niż sponsorować przedszkole za godziny w których moje dziecko tam nie przebywa. Nie wiem czy ktoś z Was był by zadowolony gdy by musiał płacić np za coś czego nie ma, wątpię. 2ga rzecz w żadnym przedszkolu tak nie ma i nigdy nie było w tamtym roku w tym przedszkolu tez nie było takich praktyk, Ty decydujesz kiedy odbierasz dziecko. Dziś w przedszkolu matki coś zaczeły mówić że w przedszkolu nie ma szatniarki na etacie heh jeśli tak jest faktycznie to to już nie moja wina, mieli czas aby znaleźć a nie oszczędności robią i szukają frajerów którzy zapłacą za nic.tak jest. Jeśli Wam kasa leci z nieba to fajnie bo mi nie, mam lepsze pomysły na wydanie swoich pieniędzy niż do urzędu miasta :)

Gość inne szokujace tematy kiwi
buhhaa

inne szokujace tematy kiwi no i???? Bo nie wiem ... To że jestem otyła to widac w stopce wiec jesli chcesz mnie osmieszyc to nie wyszło:) to że chce sie nauczyć szanowac zarobione pieniadze a nie rozwalac na lewo i prawo to tez dla mnie żaden wstyd :) wiec wybacz nie rusza mnie to wcale :) I tak na marginesie jest jeszcze kilka tematów mojej osoby wiec szukaj dalej :D Nie wiem co Wam tu ludzie daje osmieszanie innych, ja mimo że jestem anonimowa to jestem szczera a połowa z Was co??? Ma własne problemy, kompleksy siedzicie w domu nie majac własnego zycia i tak patrzycie komu tu dzis virtualnie dokopac heh gratuluje :P Mam odwage napisac ile warze bez wstydu i staram sie cos z tym zrobic i jestem z tego dumna a Ty zapewne zazdrościsz i tak to jest :) bodzie, prawda? Tak wiem zaraz napiszesz że szczupły/a jestes :P

Gość do kiwi1988ldz
kobieto idź poćwicz bo od ciągłego siedzenia na kafeterii nie schudniesz

do kiwi1988ldz a to przepraszam czy ja juz nie mam prawa usiąśc do komputera :)? Sadze że tyle co ja dzis to ty przez cały tydzień w ruchu nie byłas :) wiec juz sobie darujcie te docinki.

nie chodzi mi o to ze jestes gruba,tylko o SZOKUJACE tematy' a inne tez byly ale juz nie pamietam tytulow

inne szokujace tematy kiwi czy to nie jest forum na którym można pisać o wszystkim i o niczym??? Forum to forum, ludzie tu penisy pokazuja i inne rzeczy, piszą bzdury a Ty mnie sie tu czepiasz o tematy które dla mnie są powazne :-/

Gość hahahaheheheh
kiwi zmień stopkę, na kafeterii wszystkie są piękne, szczupłe, ważą 10kg mniej niż przed ciążą i of course mają o 2cm ciaśniejsze cipki:D jesteś tutaj wyrzutkiem i odmieńcem:p pozdro!

Tak patrze to człowiek nawet nie ma prawa sobie zapytac o coś na forum:-/ nawet tu człowieka kontrolują i mieszają z błotem :-/ i jak tu trzymac taki poziom swojej osoby jak ma sie w życiu realnym??? To nie mozliwe...

hahahaheheheh to niech sobie warzą i są :D ja warze tyle a jak będzie mniej to i stopka się zmieni :P

kiwi to nie tak jak myslisz:)

A ja trzymam za Ciebie kciuki bo też ważylam duzooooo (wiecej niż ty nawet) ale w końcu mi się udalo osiagnać to 6 z przodu i jestem dumna z siebie :D Teraz pracuje zeby z przodu bylo 5 i będe bardzo happy jak tak się stanie :) Na prawde trzymam kciuki i na pewno Ci się uda a zlosliwe komenatarze traktuj tylko jako jeszcze wiekszą motywację!!!!

Gość ol;h;;yh;
to daj do prywatnego dziecko!nie masz pojęcia co dzieje się w oświacie i jak dyrektorzy muszą kombinować, żeby utrzymać w swojej placówce te kilka oddziałów przedszkolnych!u mnie w przedszkolu to i tak cała administracja ma np.4/16 etatu, sprzątaczki pozwalniane, nauczycielki muszą być i pracować w karty nauczyciela 22-25godzin tyg. czyli 2 na grupę muszą być, jeżeli rodzice by nie płacili tych nadgodzin to pewnie ze 2oddziały by dyrekcja musiała zlikwidowac...taki mamy rzad i to do nich pretensje, że dziecko nie może spędzić czasu w przedszkolu choćby do 12(darmowo)- wtedy kuratoria pozamykałyby wszystkie..nie masz co się cieszyć kiwi, bo dzięki twojej akcji, w przyszłym roku zlikwidują w przedszkolu conajmniej 4 oddziały przedszkole,zobaczysz!

Gość hahahaheheheh
kiwi ja też trzymam kciuki! a dla wiosennej gratki! ja w pierwszej ciąży przytyłam 24kg przy 168cm ważyłam 87 - kwestia genów i hormonów, bo b.zdrowo się odżywiałam...schudłam w rok i za rok znów ciąża i znów identyko +24kg, jestem 2 miesiące po porodzie i nadal ważę 74, więc zostało 11, a ogólnie chcę zejść do 59, będzie cięęężko!

Gość hmmmmmm ????
schudnąć to nie problem gorzej z utrzymaniem wagi.

Gość hahahaheheheh
jeśli to tyczyło się mnie, to tak jak pisałam schudłam po 1 ciąży 24 i utrzymałam tą wagę aż do drugiej ciąży, ale znów hormony i geny zrobiły swoje, bo dietę trzymałam....teraz w 2miesiące spadłam 13kg i lecę dalej:) jak już zejdę do wagi sprzed ciąż, to będę trzymać jak najmocniej:p