Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bożennnka39

Czy jako SYNOWA mam prawo do ROZMÓW O MAJATKU męża ?

Polecane posty

Gość Jednak dobrze być jednakiem
Dziwne prawda ,ze nie jedynaki sa takie egoisytczne i roszczeniowe .A to wlasnie Rodzenstwo walczy o schede ,nawet za zycia Rodzicow .Nastepny mit obalony .

Gość gdgdeghredh
Ale nie chcę, żeby szwagierka systematycznie je plądrowała i brała na swoje lokaty i tylko Jej potrzeby. ALE PRZEPRASZAM CO TY TU MASZ DO CHCENIA? TO SA PIENIADZE TESCIOWEJ I DAJE JE WLASNEJ CORCE A TU SIE PROBUJE SYNOWA WMIESZAC ZEBY USZCZKNAC COS DLA SIEBIE, MOZE CZEP SIE SWOJEJ WLASNEJ MATKI ZZEBY CI KASE DAWALA A NIE CUDZEJ. OBMAWIASZ SZWAGIERKE A SAMA NIE JESTES WIELE LEPSZA, JESTES TAKA SAMA MATERIALISTKA. TO SA PIENIEDZE TESCIOWEJ A PRAWO NIMI DYSPONOWAC JAK JEJ SIE PODOBA, MOZE NAWET WSZYSTKO ZAPISAC CORCE, A TY POWINNAS SIE Z TYM POGODZIC.

Gość Rybka_34
kto cie opluwa? czy ktoś ci kradnie TWOJE pieniądze? czy ktoś pomawia Twoją rodzine? ktos ci jakąs krzywde robi? Ogarnij sie kobieto i odczep sie od nieswoich pieniedzy, zajmij sie swoją rodzina. Jak to masz tą prawda karmic męza? Przeciez on ma oczy i widzi jakie sa relacje w jego rodzinie, i pewnie jakis powod jest skoro ona daje córce a nie jemu. Jakbyście ieszkali daleko i nie mieli pojecia co tesciowa robi z pieniędzmi to też byś twierdziła że ktos cie opluwa? A co do dzieci, po co dzieci w ogole wiedzą o sytuacji finansowej rodziny, no sorry, z dziecmi się o pieniadzach nie rozmawia a tym bardziej nie oczernia rodziny, a nawet jak jest zła sytacja finansowa to robi się wszystko zeby dzieci tego nie odczuły i nie wiedziały. A swoje sprawy załatwia się bez udziału dzieci.

Gość gdgdeghredh
Czy siostra męża jest w porządku ??? nie wiem czy jest w porządku czy nie jest, ty się lepiej zajmij sobą, zebys ty byla w porządku!!! moze i szwagierka jest pasozytem ale ty zdaje sie tez taka sama jestes. jak smiesz ja oceniac skoro sama nie jestes nic lepsza? taka sama z ciebie materialistka! szwagierce zalezy na kasie matki, tobie tez zalezy na jej kasie! poza tym, nie wiem jakby sie chcialo to nigdy rodzenstwo nie bedzie rowno traktowane, zawsze jednemu "skapnie" wiecej. moja propozycja to taka zebys poszla do swojej wlasnej matki i wszczela roszczenia ze skoro inna matka daje swojej corce pieniadze to czemu ona nie

Gość na piątkę +
Mam wrażenie, że podburzasz męża. Matka kocha bardziej córkę niż jego - tak czasem bywa, a Ty nie musisz go tym dolowac. Przecież to nie są Twoje pieniądze, nikt Ciebie nie okrada, nie krzywdzi. Zajmij się swoją rodziną. Co za chory świat żeby kłócić się o pieniądze. Nie wyobrażam sobie by mój szwagier wtrącał się w finanse mojej matki. A ja nie wtracam się do rodziny męża.

Gość na piątkę +
Autorka i tak zapewne myśli, że nikt jej nie rozumie, że wredna szwagierka, nierówne traktowanie, biedny mąż, biedne dzieci itd. Pewnie wierci mężowi dziurę, że tak byc nie powinno. Teściowa nie chce o tym słyszeć bo chce tylko spokoju. A autorka chodzi jeszcze bardziej podminowana, bo szwagierka ma, a Ona nie.

Gość magdalenkaw9w89w
mam 30 lat i również mam męża ktory ma siostrę. Szwagierka jest z teściową związana, jak to matka z córką, wszyscy mieszkamy niedaleko siebie. Teściowa regulrnie daje pieniądze swojej córce rozne kwoty. od 500-2000 zł. Po jej slubie kupiła im auto, wyposazyla chalupe, dała 3 działki w bardzo dobrej lokalizacji. My tego nie otrzymaliśmy i do glowy by mi nie przyszlo, zeby sie o to wyklocac!! przeciez to sa pieniadze tesciowej, ktore sobie zarobila, ma prawo nimi rozporządzać jak tylko sobie chce. Moze je nawet wyrzucic. co ja mam do tego?? Gdybym sie zachowywala tak jak ty to bym w lustro nie mogla spojrzec, dziewczyno ogarnij sie i miej choc odrobine honoru i klasy!! z teściową mam bardzo dobre stosunki, nigdy przy mezu na nia zlego slowa nie powiedzialam zeby mu nie bylo przykro, poza tym jest bardzo dobrą babcia dla naszej coreczki. Kobito ogranij sie i przestan sie rzadzic nie swoimi pieniedzmi

Nie czytacie ze zrozumieniem. Nie macie pojęcia jak żyje taka rodzina, gdzie głowa rodziny ( TEŚCIOWA) nic sobie nie robi z tego, że Jej własne dzieci czyją niesmak i przestali się lubić. Lawina zaczęła już spadać...

Gość szczerbata Mariola
Q!Q!Q!Q!Q!Q!Q!Qżwa!!!!! Jak to nie ma prawa!!!!!!!! Ma! należy do rodziny jak kuźwa pozostali!!!!!

Gość na piątkę +
taa. Ty tylko jesteś idealną synową. I żoną oczywiście. Niezlych zachowań uczysz dzieci

Gość kkithlp
Autorko, po co zadajesz pytanie, skoro wiesz, co robić? Dobrze, że ja mam normalną szwagierkę, a nie wilka w rodzinie, który tylko patrzy jak się dorwać do nie swojej kasy.

Porucham jednak rady AUTORKO-CZY JEST MOŻLIWOŚĆ !!! to jest mądra i roztropna rada. A Wam już drogie pseudo córeczki już podziękuje.

Gość vfvbfd
Nie czytacie ze zrozumieniem. Nie macie pojęcia jak żyje taka rodzina, gdzie głowa rodziny ( TEŚCIOWA) nic sobie nie robi z tego, że Jej własne dzieci czyją niesmak i przestali się lubić. Lawina zaczęła już spadać... może gdybys nie mieszała i nie chodzila naburmuszona to by takiej sytuacji nie bylo. PRZESTAN SIE RZADZIC NIE SWOIMI PIENIEDZMI i wszystko bedzie ok 5 stron zapisanych wpisami dziewczyn ktore mowia zebys dlaala na luz a ty dalej swoje, tesciowa moze swoje pieniedze nawet wyrzucic albo komus oddac a tobie guzik do tego małpiszonie. prawo masz tylko takie zeby isc do wlasnej matki i rzadac pieniedzy.

Gość vfvbfdbhdhgrtehy
Q!Q!Q!Q!Q!Q!Q!Qżwa!!!!! Jak to nie ma prawa!!!!!!!! Ma! należy do rodziny jak kuźwa pozostali!!!!! nie, nie ma prawa rzadzic sie cudzymi pieniedzmi. tesciowa ma swiete prawo dysponowac nimi jak jej sie zywnie podoba! moze je wyrzucic, moze dac tylko jednemu dziecku. to sa jej pieniadze

Gość na piątkę +
Skąd wiesz czy nie mamy pojęcia. rodzice męża faworyzują drugiego syna. Też mnie to boli, ale słowa nie pisnę bo i po co? Mam swoją rodzinę. I własne pieniądze. Wy też. Szukasz tu odpowiedzi na pytanie czy masz prawo. Zdecydowana część wypowiedzi jest negatywna. A Ty dalej drążysz temat. I tak zrobisz jak zechcesz.

Gość magdalenkaw9w89w
Q!Q!Q!Q!Q!Q!Q!Qżwa!!!!! Jak to nie ma prawa!!!!!!!! Ma! należy do rodziny jak kuźwa pozostali!!!!! nie, nie ma prawa rzadzic sie cudzymi pieniedzmi. tesciowa ma swiete prawo dysponowac nimi jak jej sie zywnie podoba! moze je wyrzucic, moze dac tylko jednemu dziecku. to sa jej pieniadze

Gość 44555tggf

Gość na piątkę +
Skąd wiesz czy nie mamy pojęcia. Rodzice męża od dziecka faworyzowali jego młodszego brata. Też mnie to boli, ale nie pisnę słowa bo i po co. Mam swoją rodzinę i swoje pieniądze. Wy też. Pytasz tu o zdanie, a jak większość opinii jest negatywna to Ty i tak swoje. zresztą już i tak postanowiłaś co zrobisz. Pamiętaj tylko, że to nie będzie rozmowa tylko kłotnia.

Gość na piątkę +
To w takim razie po co ten temat zakładałaś? Szukaj już "dowodów" rachunków i kłóć się o te pieniądze. A potem dzieci tez się będą kłócić tak jak matka pokazała.

Gość 64645y767
nikt nie ma prawa rządzić się czyimikolwiek pieniędzmi, czy to teściowej czy matki. jeżeli ona woli dawać córce, to ty powinnas sie z tym pogodzić, to są jej pieniądze i niech robi co chce. zamiast żadac od tesciowej, czemu nie uderzysz do wlasnej matki? niech ona daje ci pieniedze, tak jak tesciowa daje swojej corce.

Gość 64645y767
" W dupie byłyście i gówno widziałyście pseudo mamusiowe, obłudne córeczki." no i wyszło szydło z worka. widac na czym ci od początku zależało. na tym zeby cie poglaskac po głowce i powiedziec ze masz racje, zebys uderzała w tej chwili do tesciowej z zadaniem worka pieniedzy. obludna to jestes ale ty, na dodatek chciwa i pazerna. jaka ty jestes matka? czego ty nauczysz wlasne dzieci? moze tesciowa woli dawac corce bo wie ze ma synowa pizde.

vfvbfd- no więc Twoim tokiem myślenia syn ma prawo ŻĄDAĆ pieniędzy? choć jak zauważyłaś w tej sprawie jest subtelna rócznica. Mata syna lekceważy i ma gdzieś samopoczucie Jego i Jego rodziny. A córeczka to sprytnie wykorzystuje.

Gość szans e
Szukała aprobaty, została zganiona. Uczy dzieci, że w przyszłości będą walczyć o każdą złotówkę, mąż stłamszony, teściowa ma dość, a autorka pazerna synowa!

Do Myślącej inaczej - oczywiście, że mam duże nerwy, po okazanie się, ze przez 15 lat miałaś bliską (szwagierkę) która wydawała mi się powinna być ciepłą i serdeczną OTWORZYŁA SWOJE KARTY. Jak sięgam pamięcią ZAWSZE COŚ KNUŁA i nie była szczerą. DZISIAJ mówię BASTA !!! dlatego mówię o typie pseudo córeczek.

Gość na piątkę +
powodzenia w wydzieraniu pieniędzy. cudzych

I żeby Was przekonać widzę, że musiałabym wciągnąć 15 letnie brudy Jej czynów, ale to przecież nie sąd, więc odpuszczę.

na piątkę + / jakbys dobrze przeczytała ten mój temat to byś sprawdziła, że ni tylko chodzi o pieniądze w tym też nieżyjącego teścia, dziadka moich dzieci . Miłego popołudnia dla Was i cieszcie się, że mamcie się lepiej niż inni.

Żebyś tu nie wiem jakie brudy wyciągnęła, to to niewiele zmieni. nawet jeśli Twoja szwagierka jest ostatnią szują i świnią, to nie daje Ci to prawa do nieswoich pieniędzy. Przygotuj się na to, że niedługo jeśli np. jedno z Twoich dzieci będzie jechało na wycieczkę do Paryża, a drugie do Zakopanego, to temu drugiemu będziesz MUSIAŁA wypłacić rekompensatę finansową. I nie daj Boże kupić jednemu prezent świąteczny o kilka złotych droższy niż drugiemu. oj, będą wojny. pożałowania godne.