Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bożennnka39

Czy jako SYNOWA mam prawo do ROZMÓW O MAJATKU męża ?

Polecane posty

Gość SamaJa2
Czyli prawnie jest wszystko uregulowane? Macie na to papiery? Wiesz, zeby szwagierka nie chciala drugi raz splaty

Gość No widzisz beatko
a tak apropos mam nadzieję ,żę sprawa domu jest notraialnie uporządkowana.

Gość No widzisz beatko
bo po rozbudowie dom jest dużo wiecej wart niż kilka lat temu.

Gość u78iklo988
trudno, że Twój mąż nie ma 'siły przebicia', weź go wyślij na kurs 'uwierz w siebie' albo cos takiego- bo Ty nie powinnaś się interesować co teściowa robi ze swoimi pieniędzmi, a że niesprawiedliwe? ktos powiedział, że życie jest sprawiedliwe?

Gość Bożennnka39
Dla mnie to bardzo rażące przewinienie, kiedy rodzic nie traktuje dzieci sprawiedliwie i po równo. Jest mi to o tyle dziwne, że moja rodzina pod tym względem jest idealna.Mam siostrę i brata. Nie mamy już taty, a mimo tego mama nas równo odbarowała po tacie i pomoc w stosunku do niej jest również z takim samamym zaangazowaniem. A u męża taki CIOS. Moje dzieci się buntują, że na przykład : babcia daje jednej wnuczce tej 25 latce córce szwagierki same kosztowości złoto, serwisy, a moze i lokaty, zachwyca sie jej prawnukami, a naszymi dziećmi mimo,ze są bardzo grzeczne i kulturalne tylko po 20 zl do koperty.

Gość didi 2345
a co na to maz?? corunia ciagnie kase od matki a syn mieszka i placi rachunki zqa mamusie, maz tez powienieb byc upowazniony, niech sie odzwie w tej kwiesti a nie ona jak pipka cicho siedzi

Gość Bożennnka39
Nie bardzo też rozumiem, dlaczego będę bez klasy, kiedy będę przy rozmowach o majątku po teściu ? Moja bratowa zawsze uczestniczy w tematach rodzinnych, nawet powie kilka zdań dosadnych, ale uważam , że kiedy wyszła za mojego brata to jest już jedno ciało -RODZINĄ - tak tylko ideologicznie myślę ?...

Gość No widzisz beatko
urwij kontakt,zachowuj się grzecznie ,ale z dystansem.wiem,żę jest przykro ,ale nic z tym nie zrobisz .tak samo jak ja nie moglam zrobic.teraz też potrzebujemy trochę kasy,ale nigdy w zyciu jej nie poprosze.ona wie ,żę radzimy sobie sami i wkurwia ją to że nie prosimy jej o pomoc.

Gość u78iklo988
ciesz sie ze masz takich cudownych rodziców i rodzenstwo,mąż ma innych, a Ty swiata nie naprawisz, tutaj to tylko ma mąż cos do powiedzenia

Gość No widzisz beatko
gdyby cię teściowa poprosila żebyś była to ok.nadal uważam,żę to mąż powinien sie odezwać.rozumiem,żę córka w związku z tym jest zobligowana do wyprawienia pogrzebu i stypy .kiedys oczywiście.

Gość Bożennnka39
Mój mąż został wychowany w poczuciu wielkim poszanowaniu rodziców. Do tej pory mówi "proszę mamy" "niech mamusia"... itd. Maja dystans... Nie potrawi być dosadny w wypowiedziach stąd tak też go kołują i traktują jakby bym małym chłopcem.Zapomnieli, że ma rodzinę, utrzymuje dom, i odpowiedzialną pracę. A przy swojej matce i siostrze- jest taki jakby zastraszony,....

Gość No widzisz beatko
rozumiem też ,że w razie choroby,udaru itp corka zabiera matkę do siebie.niech mąż w ten deseń porozmawia z siostrą i matką.

Gość kkithlp
Nie masz prawa wchodzić między matkę a córkę.

Gość No widzisz beatko
nic z tym nie zrobisz.ewentualnie poinformuj szwagierkę ,żę w razie choroby ona bierze mame do siebie,bo ty ie bedziesz się nią zajmowac.a tym bardziej twój mąz.

Gość No widzisz beatko
a rozmawiałaś o tym z mężem ?jak on to widzi?

Gość Bożennnka39
Chcę trochę pokierować tą sprawą, bo widzę, że Go i moje dzieci strasznie rolują z tych pieniędzy. Teściowa wydaje tylko 400 zł na jedzenie, nic nie kupuje bo resztę wszystko ma, jest schorowana to fakt i resztę pokaźnej sumy daje na konto.A córeczka systematycznie opróźnia to konto i zakłada lokaty na siebie. Jak to się da udowodnić potem, że teściowa zgromadziła tyle środków, skoro na koncie zostawione ma tylko marne grosze, a córeczka systematycznie je lokuje gdzie indziej na innych rachunkach.

Gość No widzisz beatko
nie powinnas się wtrącać ,to pieniądze matki męża.teściowa nie jest chora psychicznie i może robić ze swoją kasą co uważa za stosowne.

Gość fgh
Piszecie bzdury. Majątek należy się po równo każdemu dziecku. Kto się zajmuje rodzicami ten ma moralne prawo korzystać z ich dochodów na w/w opiekę.(jedzenie,koszty leczenia) Teściowa i bratowa nie są w porządku. Niech bratowa sama zajmie się matką skoro dysponuje jej dochodami.

Gość Bożennnka39
Mąż jest również podminowany tym tematem. Obecnie nie ma biedy więc nie dąży do tego aby te pieniądze mieć. Ale podejrzewamy, że oni mimo, ze maja podobny standard do naszego to ciągle i na bieżąco korzystają na max z tego konta - jedzenie dużo przepłacane- tzw. zdrowa żywność : jajka od kury, dziczyzny itp. Wyjazdy do europejskich państw do hoteli itd. Jak przypadkowo tam się znajdziemy, to tylko herbatą nas goszczą.

Gość No widzisz beatko
tak tylko,że powinien to załatwić mąż autorki,a nie ona.

Gość Bożennnka39
Szwagierka uważana jest przez mamę za ideał, bo ona rzekomo tak duzo pracuje, zaprawia kompoty itd. A ja tylko niby na łasce męża. Oczywiście bzdura !!! bo ja wychowuje dwoje dzieci , prowadzę dom, a to że cały go zmodernizowałam to dla niej nic... Nigdy mnie nie pochwali. Mimo tego, że zawsze dbam o Nią i mam dobre słowo dla niej. To dla tesciowej mało.

Gość Bożennnka39
ALE ZAPYTAM JESZCZE RAZ !!! Dlaczego małżeństwa rodzice nie biorą jako jedno. Tylko powinno się rozgraniczać to tylko synowi, córce wypada ? Przecież moi teściowie zawsze trzymali się razem również. A kwestie majątkowe dotyczą również całej rodziny. Szwagierka to wykorzystuje, że do tej pory siedzę cicho, bo mój mąż jest za cichy na burdy. A według mnie, już dawno jako rodzeństwo powinien jej wymierzyć z liścia za takie buntowanie na nas.

Gość No widzisz beatko
a pracujesz zawodowo czy tylko w domu na łasce męża jestes?

Gość No widzisz beatko
jeśli jestes tzw kurą domową -bez obrazy -to pewnie traktuje cię jako dodatek do męża.

Gość kkithlp
Dziś jesteś jego żoną, a za 10 lat możesz nią nie być, a syn pozostaje synem, córka córką. Mają 50 procent genów wspólnych z matką i łączy ich więź jedyna w swoim rodzaju, w którą nikt nie powinien się wtryniać. Matka Twojego męża nie jest niepoczytalna i to ona decyduje, co robi ze swoimi pieniędzmi. Dopóki żyje wcale nie musi dzielić po równo, może to robić wedle uznania. Pogadaj z mężem, bo w tej sprawie on ma głos.

Gość Bożennnka39
kiedyś pracowałam zawodowo, obecnie nie. Bardzo dziękuje, chociaż jednej wypowiedzi na tak !!! bo za chwile byłabym mocno sfrustrowana, że nikt mnie nie rozumie.

Gość Bożennnka39
Ale są też moje dzieci. One to " widzą " że babcia nie traktuje na równo dzieci i teraz ich wnuków.

Gość Bożennnka39
Słyszą też nasze rozmowy. Mają już po 15 lat.

Gość Bożennnka39
przelewem. Kiedys dorwalismy stary wyciąg. Nowe skutecznie zabrała tesciowej. A adres do korespodencji w banku podała jako swój. Mimo tego, że teściowa mieszka z nami.