Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość icei

Budyń z torebki dla ponad rocznego dziecka !

Polecane posty

Gość icei

Podawał ktoś ? Nie tak, żeby na okrągło co kilka dni, ale na zasadzie " przy okazji bo inni jedli ". Co się może stać ? Wiadomo, taki budyń jest najczęściej robiony na mleku 3,2% z kartonu.

Gość vbcgfvfcdx
a co ma się stac? :( Czy Wy już nawet nie umiecie same własnego dziecka nakarmić, potrzebujecie rady na kafe? Jak sobie w zyciu codziennym radzicie?

Gość Mówi się jaka
Weź troszkę kaszki manny albo jakiejś wielozbozowej naturalnej (grysik lub kaszka bezmleczna hipp) i dodaj do gotującej się wody 50 ml, dwie łyżki tej kaszki i gotuj kilka minut po czym zalej 40 ml mleka pełnotłustego i dodaj łyżeczkę masła a na końcu łyżeczkę cukru. Taka budyniowa kaszka jest zdrowsza i wartościowa. Ja taką kaszkę mojej córce robię od niedawna (ma 18 miesięcy i budyniu jeszcze z torebki nigdy nie dostała) i posypuję zbożowymi chrupkami (zwierzątkami) Hipp i jest pyszne . Twoje roczne dziecko spałaszuje ją bez chrupek i gwarantuję że jest pyszna. Ja kupuję grysik orkiszowy i na nim robie tą kaszkę.

Gość O , fajny przepis
to i ja skorzystam :). A tak miałam jeszcze autorce napisać by weszła na net i poszukała jakichś fajnych przepisów na naturalne budynie domowej robory (proste i szybkie a zdrowe) bo kiedyś miałam gdzieś na oku i podobały mi się a są super alternatywą dla żywności z torebek.

Gość O , fajny przepis
to i ja skorzystam :). A tak miałam jeszcze autorce napisać by weszła na net i poszukała jakichś fajnych przepisów na naturalne budynie domowej robory (proste i szybkie a zdrowe) bo kiedyś miałam gdzieś na oku i podobały mi się a są super alternatywą dla żywności z torebek.

Gość Odpowiedz nam w jakim kraju
Jesus Maria nic sie nie stanie jak czasem podasz!

Gość icei
vbcgfvfcdx Nie chodzi o to czy się potrafi czy nie. Tylko ja takich "paczuszkowych" rzeczy unikam, no ale... czasem się może zdarzyć i chciałam poznać opinie innych mam na ten temat.

Gość O , fajny przepis
Ja tez unikam rzeczy przetworzonych z torebek ale myślę że raz na jakiś czas jak chcesz możesz na siłę podać tyle że to nie jest dla rocznego dziecka ale już nic nie piszę bo wiem jak tu lubią negować i nazywają to przewrażliwieniem a nie świadomym odzywianiem ;).

moja coreczka ma 20 miesiecy ale podawalam na krowim mleku jak skonczyla rok kaszke manna i budyn nie bylo zadnych problemow

Gość icei
Znam go na pamięć :) Po prostu chciałam zapytać tylko o taki torebkowy na zwykłym mleku :)

Gość Hodujecie małych kosmitów
wasze małe księżniczki będą mieć włosy na twarzy z powodu androgenów zawartych w mleku :classic_cool:

Gość Ale to jest jakieś
Zwykłe mleko w ilości minimalnej podawane tylko do kaszek jest dozwolone dla dzieci od skończonego roczku ale ten proszek z torebki choć nie zrobi krzywdy to już tak dobry nie jest :)

Gość Hodujecie małych kosmitów
wasze małe księżniczki będą mieć włosy na twarzy z powodu androgenów zawartych w mleku :classic_cool:

Gość gość
Zależy od składu Jak nie jest przekombinowany to jak najbardziej

Gość gość
Ja p************sorki,ale ulomne dzieci to wyrastaja wlasnie dlatego,ze sie je przed wszystkim chroni.

Gość gość
Ja podaje córce budyń co 2 dni odkąd skończyła 6 miesięcy. Teraz ma 1,5 roku.

Gość wifigdańsk
jejku ja piłam od wczesnego dziecinstwa mleko krowie i jakos nie mam włosów na twarzy a co do autorki to potwierdze ze jak podasz raz na jakis czas to się nic nie stanie,ja staram się zdrowo odzywiac ale czasem pozwalamy sobie na jakies szalenstwo w postaci lodów czy mcd,raz na jakis czas i nic się nie dzieje.