Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xara313131

Trądzik, wypryski - kosmetyki przeciwtrądzikowe !

Polecane posty

Gość Xara313131

Witam. Może juz temat sie powtórzy, ale chciałabym was zapytac czy znacie jakies prearaty, na prawde dobre przeciwtrądzikowe. Mój narzeczony ma problem juz od kilku lat z trądzikiem na twarzy, raz jest mniejszy a raz większy, czasem jak go wysypie to sama juz nie wiem czym na to działać. Najlepiej jakies kremy czy płyny do mycia twarzy. Chodzi mi o kosmetyki sprawdzone i takie bez żadnych zastrzeżeń, bez efektów ubocznych i takie które zwalczają przyczyny a nie takie które użyje przez pol roku, a potem znów wyjdą.. może jakieś typowe z apteki? Pomóżcie !

Mi pomogły kosmetyki na bazie dużej ilości spirytusu, tak samo kupiłam kosmetyczny spirytus salicynowy i co rano i wieczór przemywam twarz nim i jest o wiele lepiej niż było.

KAŻDEMU POMAGA CO INNEGO !!! Nie ma jednego cudownego leku na cere. Najlepiej idz do lekarza i metodą prob i blędow zalecz stany zapalne na buzi.

Gość esublem
Ja dostałam od lekarza Duac. Naprawdę pomaga, posmaruję raz i już pryszcz jest suchy! :)

Gość Ariela7402
Dobry dermatolog- czy tak ciężko do niego się wybrać? Określi stan cery i dobierze odpowiednie leki. Na każdego działa co innego, dziewczyno. To, że ktoś ci poleca jakiś sposób nie oznacza, że pomoże twojemu narzeczonemu, może wręcz zaszkodzić. A potem płacz, ojej, co ja narobiłam. Takich tematów jest mnóstwo, po co zakładasz nowy?

Eh... Trądzik moze byc spowodowany czymkolwiek, a u faceta nawet golenie moze sprzyjac powstawaniu krostek :P... Wiec albo probować samemu wszystkich metod pokolei, albo od razu znaleźć lekarza. Przy czym, z doświadczenia wiem, ze lekarze dermatolodzy (przynajmniej w tym kraju) sa w wiekszosci chujowi i ja np. odwiedziłam w moim zyciu 4, moj stan był po prostu koszmarny, zaden nie zlecił badan, czy to na jakas grzybice (ktora tez moze wplywac na tradzik) czy na gronkowca, zadnych badan krwii, nie pobrali mi wymazu do badan, zeby chocby ustalic co to za bakterie moga powodowac ten tradzik, tylko przepisywanie mi antybiotykow metodą "krolik doświadczalny". Także musicie sami zdecydować...