Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gossssska

Sesja plenerowa

Polecane posty

Gość Gossssska

Zastanawiam się czy nie zrezygnować z sesji plenerowej. Oboje z narzeczonym nie lubimy za bardzo być fotografowani i czuję, że nie będzie dla nas żadną przyjemnością pozować na plenerze dlatego właśnie zastanawiam się czy sobie nie odpuścić??? Boję się tylko, że jednak będe żałować. Ma ktoś już plener za sobą??? Oglądacie w ogóle czasem te zdjęcia czy lądują w szufladzie??? W sumie może fajna pamiątka ale przecież to ślub i wesele chyba są ważniejsze a plener to tylko ustawiana sesja... jak myślicie????

Gość lofciam lofciam
mi bardziej jakoś na fajnym plenerze zależy niż na zdjęcieach ze ślubu i wesela. moze dlatego, że będziemy mieć też kamerzyste

Gość SamaJa2
Jesli bedziecie miec dobrego fotografa, to tylko sesja plenerowa bedziecie sie chwalic :)

Większość moich klientów nie lubi być fotografowana i nie lubi pozować. A mimo to zawsze są zadowoleni z pleneru, na którym dobrze się bawili, tak wiec zalezy tu dużo od metod pracy fotografa na plenerach. Wcześniej warto omówić szczegóły takiej sesji. Nie rezygnuj, naprawdę mozesz później żałować, tym bardziej jesli masz dobrego fotografa. Czy moi klienci są zadowoleni ze zdjęć plenrowych? Głupio mi samą siebie zachwalać:) Ale często później zdarza się, że domawiają powiększenia w formie canvasów, by powiesić sobie w salonie na ścianie. Można obejrzeć zdjęcia i poczytać referencje na mojej stronie i blogu. Pozdrawiam. Anita Komorowska

Gość poweselna
Ja nie lubię ani pozować do zdjęć, ani oglądać się na nich. Ale fotografów mieliśmy tak wspaniałych, że poczułam się naprawdę piękna w ich obiektywach, a zdjęcia do tej pory często wyciągamy z komody i chętnie oglądamy. My zrezygnowaliśmy z kamerzysty na rzecz pary dobrych fotografów, więc polecam, by jednak nie rezygnować z sesji :)

My już mamy zamówionego fotografa razem z plenerem, więc za późno na zastanawianie się, ale i tak złapała mnie wczoraj taka sama myślówa jak autorkę wątku. Że to zbędny wydatek, że żadna przyjemność bo nie lubimy pozować, że to jest gdzieś obok ślubu i to tylko zbędny dodatek. Ale z drugiej strony to jedyna okazja w życiu, żeby wziąć udział w profesjonalnej sesji i przynajmniej suknia ślubna się do czegoś przyda ;) SamaJa2 też może mieć rację, że to jednak te zdjęcia powędrują do ramek.

Gość krawcowanawagęzłota
Ja też nie przepadam za zdjęciami i nie zamierzam mieć sesji plenerowej. Ale to tylko dlatego, że do mnie idea robienia zdjęć w strojach ślubnych, najczęściej po kilku dniach od ślubu, zwyczajnie nie przemawia. Dla mnie zdjęcia ślubne, to zdjęcia ze ślubu (czy wesela właśnie). Pokazujące nas i nasze szczęście w tym dniu. Jakoś trudno mi się przekonać do skakania po łące, czy po jakimś starym magazynie. Takie zdjęcia, jakkolwiek pod względem estetycznym mogą być piękne, nie mają dla mnie nic wspólnego ze ślubem. Ale wiem, że jednak większość ludzi to cieszy, więc sama musisz się zastanowić czy tego chcesz i jest Ci to potrzebne. Bo dobry fotograf niewątpliwie sprawi, że nie będziecie się czuć skrępowani - więc to akurat nie problem.

KrawcowaNaWagęZłota. Kilka ujęc plenerowych można zrobić w dniu ślubu, najfajniej gdy jest taka możliwość w pobliżu restauracji gdzie odbywa się przyjęcie:) Wtedy można wyjśc na chwilkę odetchnąć świerzym powietrzem i przy okazji zrobić kilka ujęć sam na sam z już mężem/żoną. Zainteresowanym mogę podesłać link do takiego materiału. O tyle dobrze, że w tego typu uslugach można - i należy- dobrac ofertę indywidualnie dla każdej pary, więc każdy znajdzie dla siebie to co jemu odpowiada. U mnie para wypełnia ankietę na podstawie, której określamy oczekiwania i możliwości realizacji tych oczekiwań, tak aby mieli jak najpiękniejsza pamiątkę z tych chwil:) Pozdrawiam i życzę powodzenia w przygotowaniach przedślubnych:) Anita K.

Gość antyinteresantu
Hej ty powyżej założyłaś te temat sama żeby się potem w nim udzielać i reklamować?

Gość WujekSam
Hahaha dokładnie - to temat założony w celu własnej reklamy. Żałosne

Gość Załącznik 100MB
Ty już na początku niechcący popełniłaś tę nieostrożność więc nie dorabiaj teraz ideologii, bo to też jest żałosne.

Gość pm2011
Sesja plenerowa nie musi polegać na sztucznym ustawianiu Was. Wiele zależy od fotografa. Dobry fotograf sprawi, że nie odczujecie obecności obiektywu, zdjęcia wyjdą naturalne i piękne. My mieliśmy sesję narzeczeńską aby przyzwyczaić się do obiektywu i zobaczyć jak pracuje nasz fotograf. W sumie obydwa plenery były bardziej zabawą niż sztywnym pozowaniem i ustawianiem nas (plener poślubny mieliśmy w wodzie, więc mnóstwo jest zdjęć jak po prostu chlapiemy się wodą i pływamy).

Ja też zrezygnowałam i nie żałuję chodź koleżanki twierdziły, że głupia jestem że zrezygnowałam.