Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Motylla85

Miejsce dla nowych, mam, ciężarnych, o nas, o dzieciach, o życiu

Polecane posty

Hej hej:) ja akurat mam internet w telefonie wiec zajrzalam szybko:) ano szybko weekend zlecial szkoda:( motylkowamama ja nie przyprawialam sola do 10 mca a maslo dawalam do ziemniakow jak skonczyla 6msc. Ale nie za bardzo lubila i nie lubi ziemniakow z maaslem:)

Spróbujemy bez przypraw. Jak zaakceptuje to wielkie uff, jak nie to będę kombinować ;) a weekend zawsze za szybko leci :( powinien trwać chociaż trzy dni...

Mysle ze zaakceptuje. Dziecko nie wie jak smakuje slone czy kwasne. Zna tylko smak mleka a nowe smaki bez przypraw sa na pewno dla niego ciekawe takze badz dobrej mysli:)

Wstępnie pojedzone :) masz racje agoraaa,,, ...,,, choć mnie to aż skręca, małej ziemniaczki bez niczego smakują ;) ciekawe co powie na jabłuszko :D a póki co zabieram się za szukanie chusty. Czytam opinie różnej maści jaka chusta jest dobra dla małego dziecka i przeglądam allegro... _poziomki_ wspomniałaś, że warto kupić elastyczną dla maluszka? Z tego co czytam to rzeczywiście lepiej :)

Motylkowamama cieszę się , że smakowało:) No ja miałam tkaną, ale jak kiedyś będzie mi dane drugi raz zostać mamą to z pewnością kupię elastyczną na początek:) Ja zaraz zmykam do domku, już się nie mogę doczekać, aż wyściskam córcię :D

Doti jasne że możesz, witamy:) Motylkowa mamo fajna ta chusta no i tania jak barszcz! wlasciwie to nigdy nie interesowalam sie zakupem chusty ale zaczynam powaznie o tym myslec.. pisza ze chusta sprawdza sie nawet u dzieci do 2 lat wiec nam teoretycznie az 1,5 roku zostalo:) a Adas tak lubi noszenie na rekach wiec moze to byłby nie glupi pomysł..:)

Będę za jakąś godzinkę dwie to jak coś jeszcze ciekawego o chustach znajdę to Wam poprzesyłam, bo się bardzo na nią napaliłam :D

Gość jaka_ja2.0
hej. moge sie przylaczyc? ja jestem w 3 miesiacu = wiele obaw, wydatki (nowe gniazdko, miejsce dla maluszka, akcesoria dla malca) i inne zmartwienia... ale przy tym dużo radości z oczekiwań:)

I ja witam nowe mamusie:) Motylkowamama jasna chusta jak najbardziej ok, chociaż z tego co wyczytałam to jest tkana, a nie elastyczna, kolorki faktycznie ma fajowskie:). Chociaż ja miałam też tkana i była ok. Także jak Ci się podoba to kupuj bez wahania.

Ależ ten dzień szybko leci:) w nocy zrobiłam dokładniejszy "research" upatrzonej chusty i natrafiłam na blog matek, które testują chusty i nosidełka womaru...ale konkretnie skupiłam się na mamach testujących chusty. Czytałam i czytałam i się przekonałam :) zaszaleję i biorę tą czerwoną :) jakby którą chciała poczytać coś więcej na temat noszenia to podaję link http://www.nosidelkaergonomiczne.pl/eco-ambasadorzy.html

_poziomki_ czytałam że splot skośno-krzyżowy odpowiada za elastyczność chusty...głowę mam kwadratową od wszelkich mądrości :D jeszcze stanę się ekspertem :D a tak serio to zależy mi żeby mała cieszyła się z otaczajacych uroków a nie tylko obserwowała niebo ;)...ona jak mama zachwycona pięknem świata ;) a to słońce za oknem to aż energii dodaje. Po drzemce idziemy na spacer...Jest niesamowicie ciepło. Oby jak najdłużej:) Jaka_ja2.0 nie ma się co martwić...powolutku do przodu..ciąża to piękny okres, a jeszcze piękniejszy jak nie ma dolegliwości;)

Hej dziewczynki:) wczoraj maly byl po szczepieniu, strasznie marudny, wyżynają mu sie też dolne ząbki i jakoś nie mialam sił siadc do komputera:) dzis juz lepiej z nim ale ze mna chyba gorzej:) zloszcze sie na niego bo nie chce pic.. juz mi czasem rece opadaja... pediatra mowila ze ze 3 butle na dzien powinien wypic a my czasem ledwie jedna wmusimy;/ no a potem te cholerne zaparcia... już nie wiem jak go naklonic do tego picia;/

Hello:) kasion moja Paulinka tez kiedys nie chciala pic. Pytalam pediatry i powiedziala ze widocznie nie chce jej sie pic. Potrafila wypiic tylko 30 ml czasami na dwa dni. Polepszylo sie gdy podalam herbatki owocowe. Wiem ze niekoniecznie zdrowe ale tonacy brzytwy sie chwyta:D

Hej, my korzystamy z powrotu lata dlatego trochę mnie mniej przed kompem ;) ale tylko zaczną się deszcze to pewnie aktywniejsza tutaj będę ;) zamówiłam chustę be close, ale mężuś to chce nosidełko także jak nam się chusta sprawdzi to jeszcze dokupimy nosidło. Staramy się żyć maksymalnie aktywnie :D choć teraz marzy mi się drzemka;)

ehh agora, tez bym tak pomyslala tylko ze maly przez ten niedobor plynow ma zaparcia... znow mamy kilka dni bez kupy:( robie sie bezradna bo wyglada na to ze musi pic i tyle (przynajmniej tak wynika z tego co mowila nasza pediatra)..i zaden specyfik nam nie pomoze (a przynajmniej ona nam go nie przepisze) tez wlasnie wrocilismy ze spacerku, piekna zlota jesien u nas, tylko troche wiaterek wieje:) pozdrawiam Was:)

Hej jesteśmy jesteśmy :D ja nie wiem gdzie mi ten tydzień zniknął:D kasion moja znajoma dawała synkowi płyny w strzykawce, bo też nie chciał pić a musiał, bo groziła mu kroplówka...sama się nie wypowiadam bo nie wiem jak to wszystko wyglądało, ani jak przebiegało.a wiecie że już tuż tuż dzień chłopaka ( mąż też się zalicza:D ) szykujecie coś?

kasion zapomniałam dodać, że rano kurier przyjechał z chustą....jaka ona piękna!!!!!nie mam aparatu żeby fotę strzelić ale to jest ta na którą się napaliłam, ta czerwona kolor 5;)http://www.womar.com.pl/section2.php?page=produkty&zm2=chusty&zm3=1 teraz tylko żeby ona nie mnie przypadła a Oliwci:) w weekend będziemy trenować :D

motylkowamamo,super ta chusta jest... po weekendzie czekam na relacje jak sie małej podobało, czy nie bylo trudności z wiązaniem itp:) Wiesz,super że podsunełaś mi pomysl strzykawki! my narazie podajemy głównie zakraplaczem (taki szkalny jak do kropli do nosa), ale przez wzglad na ząbki musimy go już powoli odstawiac bo strach zeby maly nie przygryzł (wole nie myslec co by bylo!). A jak idzie rozszezanie dietki? mala ladnie wcina?:)

a w ogóle jak się mają nasze ciężarne mamy? jak wam słuzy złota polska jesien? :) ja w zeszłym roku o tej porze tez chodziłam z jeszcze dość małym brzuszkiem:) ehh,wspomienia...:)

Witamy się po weekendzie :) mała niby drzemie, niby na mnie zerka to tak szybciutko napiszę :) chusta się u nas przyjęła :):):) była załączona instrukcja, więc najpierw ją przeanalizowałam, a później z pomocą męża się zachustowałam:D wiązania nie są trudne, tylko trzeba prawidłowo dociągnąć i poćwiczyć..my narazie stosujemy jedno wiązanie żeby wprawy nabrać. pogoda w weekend była cudowna więc od razu wypróbowaliśmy na spacerze. chusta w ogóle się nie luzowała. efekt ogólnie jest cudowny...mała na początku nie wiedziała o co biega, ale jak poczuła że dzięki nowemu wynalazkowi jest jeszcze bardziej wtulona w mamę to zaakceptowała ;)cieszę się, że jest wszystko w porządku, więc womarowi daję duży plus ;) a co do naszych obiadków - mamy zaakceptowaną marchewkę, ziemniaczki i jabłuszko:) co bym mogła jeszcze dołączyć? a co tam słychać u pozostałych mam bo coś tu tak cicho ostatnio? aaa i jeszcze jedno pytanie Kasion próbowałaś patent ze strzykawką?:)