Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Motylla85

Miejsce dla nowych, mam, ciężarnych, o nas, o dzieciach, o życiu

Polecane posty

Witam, kiedyś bywałam często na forum ale nie przynależę do żadnej grupy, pomyślałam, w zwiazku z tym, że ciężko wbić się do "starych" dziewczyn, które się znają już długo, proponuję zatem dla nowych żeby było to takie nasze miejsce. Zainteresowani?

Witam chetnie sie dolacze:-)a ty jestes mama?czy moze w ciazy?

Gość motylkowamama
Właśnie się miałam pytać Motylla85;) cześć. Jestem młodą mamą, świat dopiero przede mną:D

Gość motylkowamama
I jeszcze mamy podobny nick ;)

Gość motylkowamama
Moja córcia ma miesięcy cztery.

Ja mam synka ma już skończone 1,5 roku. Fajnie, że się odezwałyście, jeśli chodzi o komentarz o rajstopy i kupki - jasne, jak ktoś spyta to ja chętnie odpowiem, jeśli będę umiała pomóc, czemu nie!? :-P Fajnie byłoby stworzyć sobie takie grono kilku kobietek i będziemy sobie opowiadać to i owo. Jak się zrobimy bardziej zaawansowane" to wtedy będzie można sobie wspólną pocztę założyć, żeby nie pisać na forum pewnych np, prywatnych rzeczy, którymi nie chcemy się dzielic z innymi :-)

Gość motylkowamama
Moja dokładnie za cztery dni skończy czwarty miesiąc :) i z tej okazji chciałabym zakupić chustę/nosidło żeby zaczęła oglądać świat z innej perspektywy, a i mnie czasem dwie wolne ręce są potrzebne ;) Powoli próbuję ogarnąć wiedzę na ten temat co wybrać. Jak Kape minęły Wam te pierwsze miesiące? To Twój pierwszy synek?

To twoj synke to juz duzy facet:-)fajnie by bylo zalozyc takie grono:-)

A moze Wy cos poradzicie. Moja mala ostatnio zrobila sie strasznie placzliwa zawsze radosna a teraz placz. Mysle ze to zabki ale nie pomagaja mascie ani syropy. Moze macie jakies sprawdzone sposoby na bolesne zabkowanie?

Motylkowamamo tak to moj pierwszy synek dokladnie dzisiaj konczy 5 miesiecy:-)pierwsze miesiace nie byly zle maly nie mial kolek wogule grzczny jest:-)ma juz 2 zabki i juz gora mu idzie:-)tez myslalam nad nosidlem ale moj maly jest za duzy i nie dala bym rady go nosic:-)a jak tobie mijaja pierwsze miesiace macierzynstwa?

agoraa - u nas jak synkowi wychodziły czwórki, to było bolesne dla niego, czwórki ipiątki wychodzą długo, inaczej i trudniej niż 1,2,3. Tylko u nas pomagał bardzo Dentinox, ewentualnie jest taki żel Sachol - próbowałaś? Mocny, lekarz mówił, że jakby co to mozna posmarować. Działa, ale u nas tak jak wspomniałam, dentinox wystarczał.

moze i ja sie przylacze? ja jestem przyszla mamusia. to dopiero 18 tydz. ale z checia zaczerpne od was wiedzy. szczegolnie ze tu swiezutkie mamusie sa to pamietaja jeszcze porody i te inne...

Wlasnie mam dentinox i nie pomaga. Slyszalam o sacholu ale nie probowalam. Malej ida dolne dwojki i tak sie meczy ze szok. Z zadnymi innymi zebami tak nie bylo jak z tymi.

jeśli chodzi o mnie i zaglądanie tutaj, to zazwyczaj pomiędzy 12 - 13, wpadam na chwilę i wieczorkiem :-)

Gość motylkowamama
Całkiem nieźle. Marudna nie jest, lubi się tulić ( z wzajemnością;) ) dużo chodzimy na spacerki...i stąd pomysł na chustę czy nosidełko...bo męczy mnie wózek. Chodniki dziurawe, do autobusu ciężko wsiąść. Jak tata w pracy a jak muszę wyskoczyć do sklepu to mnie aż trzęsie, że znowu to bydle na kółkach mam wyprowadzać;) Motylla85 tak zaczernię sie zanim się ktoś podszyje ;)

juz na szczesie po wymiotach, ale gorsze byly nieustajce mdlosci niz te wymioty... no mnie tez niedlugo czeka zabawa z zabkowaniami itp... choc teraz czas sie ciagnie... juz 18 tydz a je jeszcez ruchow takich konkretnych nie czuje. agoraa rodzilas naturalnie?

Porodu nie da się zapomnieć :D znikam póki co...pora na jedzonko ;)właśnie karmicie/karmiłyście piersią? Kiedy zaczęłyście podawać coś innego?

Mnie tez meczyly te mdlosci. A ruchy konkretne czulam moze po 22 tyg albo pozniej. Najpierw bylo takie leciuttkie burkanie. Mialam porod zabiegowy tzn niby parlam itd ale mala wyciagnieto za pomoca proznociagu bo byla niedotleniona na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo:)

ja karmilam prawie pol roku, ale wiecie co, szczerze wprowadzilam juz w 2 miesiacu jedna butle MM, na wieczór. ogólnie nie czułam się jakoś lepiej, bardziej matczynie, karmiąc piersią..nie każdy ma takąpotrzebę, ale dla małego chciałam pokarmić chociaż kilka miesięcy.

Maly zjad zupke teraz spi mam chwilke dla siebie:-)motylkowamamo ja karmilam piersia tydzien maly byl duzy i sie nie najadal:-(zupki i owoce zaczelam wprowadzac po 4 miesiacu kaszek nie daje wogule bo lekarz nie kazal bo maly jest duzy ma 77cm i wazy 11200:-)kawal chlopa.:-)keysy porod pamietam jak byl by dzis tego sie nie zapomni:-)chetnie odpowiem na wszystkie pytania:-)niedlugo poczujesz maluszka i to niezle kopniecia:-)cudowne uczucie:-)

Gość bede mama
witam chetnie dolacze jestem w drugim miesiacu ciazy, pierwsza ciaza , wielkie obawy... Jak u was ten czas przebiegal???

Kopniaki sa cudowne:) a jeszcze lepiej jak brzuch sie unosi na wszystkie strony:) to spory Twoj synek. Moja majac rok wazy 11,600 i mowia ze za duzo bo powinna 10. A teraz jeszcze apetytu nie ma tzn jak pokroje jej kanapke w kostke i dam na talerzu zeby sama jadla to owszem zje ale jak ja mam ja karmic to za nic nie ruszy. Taka samodzielna sie zrobila:) tylko jak jej dac obiad zeby sama zjadla:D