Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Motylla85

Miejsce dla nowych, mam, ciężarnych, o nas, o dzieciach, o życiu

Polecane posty

Gość bede mama
i jeszcze jedno pytanie. Kiedy zaczelyscie kompletowac wyprawke dla maluszka i co powinno sie w niej znalezc. Ja niestety nie moge liczyc na rodzinke wiec sama musze wszystko pomalu kupic. Ale nie wiem po ile sztuk, na co zwracac uwage itp. Mam jeszcze troche czasu dlatego chetnie poslucham waszych opinii, a i co do kosmetykow na rozstepy co polecacie. pozdrawiam

Witaj bede mama! Po pierwsze gratuluje:D po drugie nie stresuj sie, chcociaz rozumiem te nerwy zwiazane z 1 ciaza. U mnie przez jakies 3 mce byly wymioty pozniej do 4 mca mdlosci 5 i 6mc cudowne! A koncowka to duzy brzucch opuchniete nogi i turlanie zamiast chodzenia;) ale psychicznie piekny czas:)

Moj maly duzy sie urodzil:-)lekarz nic nie mowil ze za duzy:-)bo on jest dlugi jak na 5 miesieczne dziecko lekarz powiedzial ze takie geny poprostu:-)

bede mama jestem w tej samej sytauacji. na poczatek my kup[ilismy to co najdrozsze czyli wozek i lozeczko a ubranka i duperele to z czasem bo to tam dadza promocje na jedno a gdzie indziej na drugie i tzreba tak polowac. i nie sluchaj rad zabobonistek ze sie wczesniej nie kupuje... bo jak kobiety takie jak my maja kupic wszytko jak to one twierdza po porodzie? boprzeciez co rozmawiam z babkami to one wszysko po porodzie kupowaly.... ta ciekawe. wszystkie madre bo wozek kupila jedna babcia lozeczko druga a ciuszki i reszte ciocia z wujkiem...

Gość kasion
Chetnie się przyłączę, jeśli można:) Jestem mamą nieco ponad półrocznego Adasia:)

Gość kasion
zaraz to uczynie:) cóż, mój maluszek ogólnie kochane malenstwo ale strasznie energiczne:) daje czasem w kosc ale nie wyobrazamy sobie teraz zycia bez niego:) wlasnie zasnal a mama stwierdzila ze troche sie rozerwie:) ogólnie wszystko fajnie pięknie tylko od dluzszego czasu walczymy z zaparciami...;/

Gość _poiomki_
Witam Jeżeli można to też się przyłącze:) Podczytuję na kafeterii kilka tematów, ale w żadnym się nie udzielam. Może to będzie pierwszy jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko. Ja jestem już mamą 16 miesięcznej córeczki, która zaczarowała nam świat :). Witam wszystkie mamy i ciężarówki :)

może któraś z was zetkneła się z podobnym problemem? w ogóle to karmicie piersią czy modyfikowane?

kasion - nie wiem czy Ci pomogę, ale wiem, ze jabłuszko jest dobre na zaparcia, jak często maluch robi kupkę? Syrop Lactulosa też pomaga, ale to na poważne zaparcia. Może przejdź się ze słonkiem swoim do lekarza, nie zaszkodzi. I banany są niewskazane przy zaparciach. To takie wybiórcze info co gdzieś tam udało mi się zapamiętać.

agoraaa mamy syrop lactulosum, jest bez recepty, no i czytalam ze sporo mam stosuje go przez dluzszy czas ale troche sie boje czy to aby bezpieczne.. zreszta, pomaga tak sobie;/ we wtorek mamy szczepienie to zapytam pediatry jak jeszcze moge malemu pomoc, ostatnio biedak tak sie wymeczyl ze od razu zasnał..

Kasion - ja nadal karmię piersią, mam nadzieję , ze nie skrytykujecie mnie za to, bo coraz częściej spotykam się z niepochlebnymi opiniami nt karmienia piersią szesnastomiesięcznego dziecka. Co prawda moja córka cyca tylko na spanie, w ciągu dnia je same ludzkie posiłki.

oj kupkę mamy raz na kilka dni (nawet do tygodnia)... puki karmilam wylacznie piersia nie mialam sie co martwic bo nasza polozna mowila ze jak maluch ladnie przyswaja pokarm to oze tak byc, zreszta kupki byly luzne wiec sie nie przejmowalam.. od ponad miesiaca rozszerzamy diete no i zaczely sie zaparcia.. dodam ze nie cierpi butelki:) karmimy go zakraplaczem:) i tak sobie mysle ze on powienien tez moze wiecej pic..

Poziomka witam:-)moj maly tez mial zaparcia karmie m modyfikowanym dawalam rumianek i pomaga ale taki z apteki do parzenia:-)nie ten w granulkach espumisan tez pomaga na zaparcia

Wiesz z tymi lekami to roznie ale jak trzeba to coz poradzic... Jablko tez dobre zetrzyj na tarce i podaj malemu powinno pomoc. Moja tez kiedys miala problem nie mogla sie wyproznic ale dalam jablko efekt? Zasrala cale body:D

mój mały tez na moim cycu:) ciesze sie ze sa mamusie karmiace piersia, ale w zadnym wypadku nie krytykuje tych ktore podaja sztuczne mleko.. zreszto czasem po prostu sytuacja zmusza..

nawet nie wiecie jak sie ciesze ze nie jestem sama z naszym problemem kupki:) kape-------- wlasnie tez sie zastanawialam zeby podac malemu taki rumianek ale troche sie balam... z drugiej strony to juz duzy chlopak:) a pytalas lekarza czy sama zastosowalas ten rumianek?

Poziomka dlaczego mamy Cie krytykowac? Jezeli Ci to nie przeszkadza mala chce to ja jestem na tak. To nic zlego. Ale wytrwala jestes:) tak dlugo na cycu podziwiam:)

ja słyszałam, żeby unikać marchewki przy zaparciach..nie wiem niesprawdzone, bo my na mleku jedziemy z produkcji własnej ;)

motylkowamama---- narazie na mleku wlasnej produkcji, ale pewnie niedlugo tez zaczniecie rozszerzanie diety co? :)

Agora - większość rodziny, znajomych mnie krytykuje, że tak to tak długo. Coraz częściej spotykam się z nieprzychylnymi opiniami. Na szczęście moja córa jest już prawie wszystko, nie ma żadnego uzależnienia od cyca, tylko na spanie lubi sobie pocycać:) Jak skończy 1,5 roczku wtedy zacznę ją jakoś odstawiać.

Motylkowamama - pytałaś o chustę, nosidło. Mam i to i to. Świetna sprawa i jedno i drugie, Chusta służyła mi od 3 m-ca córci do jakiegoś roczku, potem było mi już trochę ciężko. Teraz mam nosidło mei tai gdy mała trochę starsza, chodzimy na spacery po lesie, wszędzie. Także polecam z czystym sercem bo nie dość, ze dziecko zadowolone bo mamcia blisko to i mamy mają dwie ręce wolne.

Nie przejmuj sie innymi. Sama chcialabym tak dlugo karmic. Wiesz zdania sa podzielone a jak np od poczatku karmilabys mm to tez spotkalabys sie z krrytyka dlaczego nie piersia. Nigdy nikogo nie zadowolisz:Dd rob tak jak Ty uwazasz a inni niech sobie zrobia dzieci i karmia je po swojemu a Ty po swojemu:)