Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość H.............................

Mąż każe mi oddawać moja pensję jego rodzicom...moi rodzice nie dostają nic...

Polecane posty

Gość wredniucha
akurat - ty w tym małżeństwie nie masz nic do powiedzenia

Gość djkajaja
Jedyna? :) :) Kobieto, on Cię traktuje jak śmiecia, nie masz nic do powiedzenia, Twoje zdanie i uczucia nie mają dla niego znaczenia. A jak Ci każe dziecko oddać teściom na wychowanie, to też tak zrobisz??? Jak chce pomagać rodzicom, to niech im oddaje część swojej pensji. Współczuje Ci, że nie widzisz, co on z Tobą zrobił.

Gość o rany julek
czy to prowokacja czy naprawde jestes taka glupia i oddajesz swoje pieniadze de facto obcym ludziom???? a z jakiej racji????

Gość a co będzie jeśli
pracę stracisz ? Wiesz że wtedy będziesz gówno warta dla swojego męża i jego rodziców ? ZA chwilę będziesz miała dziecko jeśli wrócisz do pracy musisz wynając opiekunkę , skąd masz zamiar na to wziasc i kolejne pytanie ? Jaką masz satysfakcję z tego że ujebiesz sie cały miesiąc i nic z tej wypłaty nie zobaczysz ? Wierzyc mi się nie chce że to może byc prawda , bywały tutaj głupie kobiety ale ty je bijesz wszystkie na głowe

Gość Jak to jest, ze maz ci kaze
Oddawac pieniadze swoim rodzicom? Jak on ci moze cokolwiek kazac? Dlaczego sie zgodzilas? Zeby awantury nie robil? Niech robi. Pakuj swoje rzeczy i wracaj do rodzicow / wynajmij sobie mieszkanie. To sie nazywa przemoc finansowa. Jestes zdana na niego i dobry humor po tym jak oddasz wszystkie pieniadze.

Gość tryrtyryrtyry
Skoro tak robisz, to znaczy, że to Ci odpowiada. Już zaczynasz męża bronić.... Masz swój mózg, wolną wolę, więc zacznij żyć normalnie, bo tkwisz w jakimś patologicznym układzie. Małżeństwo to partnerstwo, a nie układ, w którym jedna strona każe coś drugiej. Zwłaszcza, gdy ta druga osoba źle się z tym czuje. Jeżeli jesteście dobrze sytuowani, to pomagajcie jednym i drugim rodzicom, a nie tylko jego. Boisz się jej awantur? A ile masz lat, 10 ? Jesteś dorosłą kobietą, więc zacznij decydować o takich sprawach, bo na razie jesteś marionetką w rękach męża. Jeśli pozwolisz, aby ta sytuacja dalej trwała, z czasem Wasze dziecko straci szacunek i do Ciebie, a do Twoich rodziców będzie nauczone pogardy. Radzę odciąć się ot tego człowieka, bo inaczej będziesz jeszcze w swoim życiu bardzo cierpieć, a kiedyś, gdy Twoich rodziców zabraknie, mieć cholerne wyrzuty sumienia.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Słuchaj, zarabiając 3 tysiące dasz sobie z dzieckiem radę, wynajmij mieszkanie, a po macierzyńskim dziecko daj do żłobka i wracaj do pracy, zostaw tego gościa.

Gość to prowo grubymi nićmi szyte
niby za co oni by mieli na życie jakby obie wypłaty przelewali na teściów i to jeszcze nie mieszkając z nimi. No i co tzn. kazać przelewać wypłatę na konto teściów ? I co tzn robić awanturę synowej że kasy nie przelała podczas gdy synowa w innym miejscu mieszka i nic nie jest teściom winna ?

Maż chce abym pomagała teściom i tego wymaga. I wiem że to jest dobrze przyjęte i z chęcią nawet bym wysyłała im te pieniądze ale pod warunkiem że bym to robiła z własnej woli i mniejsze kwoty a nie tyle kasy...

Gość ikyrhtyuytuutiiuyi
Mąż ma Cię za nic. Ciebie i Twoich rodziców.

Gość mata12
Autorko, zniżyłaś się do dna? Nie rozumiem. Mąż jest jakiś faktycznie albo nienormalny, albo psychiczny. Czyżby nie chciał abyście mieli WY większy budżet, tylko jego rodzice? To jest nie do pomyślenia. Rozumiem, że jeżeli im brakuje pieniędzy to można pomóc w jakiś sposób, ale przelać całą swoją wypłatę? Jakaś porąbana sytuacja. Ja bym nigdy nie była z takim facetem, a Ty sobie jeszcze pozwalasz na to. Pisałaś , że mąż Ci daje pieniądze, więc ile ich jest ?

To co piszecie to w większości jakieś koszmarne bzdety :-/ Jak ma mnie za nic...on mnie nosi na rękach!

Gość a nie możecie
wychodzi, że Ty nie pomagasz swoim rodzicom, bo całą swoją wypłatę przekazujesz teściom. i że Twoj mąż zarabia nieproporcjonalnie dużo więcej od Ciebie, skoro, te 3 tys. jego zdanie możecie oddać "komuś" na przyjemności.

Dla mnie chora sytuacja, chory związek. Nigdy przenigdy niepozowliłabym na to aby mąz zmuszał mnie do oddawania pieniędzy rodzicom, teściom. Można pomóc owszem ale bez przesady. Ja nie byłabym z takim człowiekeim nigdy. Mysle że czas wybrac sie z mężem do psychiatry, bo na psychologa to już za późno. Patologia

Gość no to niech cie nosi dalej
pa

Gość mata12
hehe, właśnie widzimy, chyba jak przelejesz swoją całą wypłatę, wtedy jesteś cudowna, ale tylko do 25 dnia miesiąca, pozdro

Ja się zapytałam o radę a dostaję teksty w stylu: głupia, idiotka, gęś :-/ Przepraszam ale ja chciała, się zapytać co mogę zrobić a nie co wy myślicie o mnie :-/

Gość mata12
jak to co ? Jeszcze pytasz? Ja bym uciekała w podskokach od takiego faceta. On jest mamisynkiem ! czy ty tego jeszcze nie zauważyłaś?

Gość o rany julek
co mozesz zrobic? powiedziec kategoryczne "DOŚĆ".

Gość sgsgsgsggs
Caly mail jakis taki mocno naciagany. Ale jesli to prawda , to moze maz ma dlugi wobec tesciow, ale Ci o tym nie mowi.

Gość oho ho ho ho
Jak to co zrobić? Odmówić! Powiedzieć mu wprost, że gdyby im na życie brakowało, to inna gadka,ale to jest przesada, że finansujesz im ich wymysły. Ja rozumiem raz na jakiś czas, ale co miesiąc? I dobrze mówisz - skoro teściom kasa, to i twoim rodzicom kasa, bo dlaczego nie? dlaczego teściom więcej, a już masakra - dlaczego cała wypłata? Sorry - ta rysa jest naprawdę gruba. Niech se mężulek sam przelewa swoim pieniądze ze swojej wypłaty, ty ze swojej zadbaj o to co musisz i jak cię stać, to wspomóż swoich rodziców. Wobec teściów obowiązki ma męzulek, a nie ty:-o sorry, ale mnie zblokowało:-o

Co możesz zrobić? A) Tkwić w tej chorej sytuacji, kiedy Twoi rodzice czują się pominięci, Ty się czujesz wykorzystywana, Twój mąż czuje się Twoim właścicielem (i właścicielem tego, co zarobisz), który może Ci cokolwiek KAZAĆ, a Twoja teściowa czuje się uprzywilejowana i pasożytuje na Was, rozbijając się po świecie jak sama mówisz. B) Możesz powiedzieć mężowi co o tym myśleć i zaproponować rozwiązanie. 1500 dla każdej pary rodziców, a jak się dziecko urodzi to po 500 lub po 1000, zależnie od Waszej sytuacji.

Powaznie mowisz? Chyba zart jakis, jak to rodzicom meza oddawac cala pensje? A co oni robia dla Ciebie zeby na to zasluzyli? Opiekuja sie twoim domem i szostka dzieci, dom Ci wybudowali czy jak? I co z tego ze zrobi awanture tesciowa? Nie jej pensja nie jej sprawa. W jaka ty rodzine kobieto weszlas?

Gość nelly 42
dajcie spokój to zwykłe PROWO...

Gość grEHztr
wyjątkowo głupie prowo

Gość bzdury pisze
nie wierze żeby świat nosił taką idiotkę. To ile twój głupi mąż zarabia że tyle kasy idzie się je...ć?- i to co miesiąc

Gość exi przelotem
Nie karmcie, kurfa, trolla!!😭

Gość a co powiecie o tej sytuacji?
"Maż chce abym pomagała teściom i tego wymaga." zabrzmiało jak małżeństwo z XIX wieku ;) typu "mąż jest głową rodziny, wymaga od żony rodzenia dzieci, wychowywania ich i gotowania mu obiadów" hehehe, no nie powiem, jego "wymagania" to mnie rozbawiły :D a wobec siebie ma jakieś?