Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanapka z dżemem wiśniowym

MĄŻ ZA CHOLERE NIE CHCE ZGODZIC SIE NA IMIE DLA CÓRKI

Polecane posty

Gość isabelle53736837393
do Nie słuchaj ich: żałosna jestes, naprawde :) może to nie twoj kolega tylko mąż hahaha. widać ze cię ubodło to że tak wielu ludziom nadia kojarzy sie z prostytutką bo w taki prostacki sposob sie "odgryzłas" hahahaha

Gość pani psycholog7878982
większości ludziom nadia kojarzy się z patologią i tak w większosci niekiedy jest. to imie stygmatyzuje dziecko.

U mnie to imię jest popularne na równi z Amelią, Mają, Julią czy Wiktorią. Nie kojarzy mi się z patologią, bo kilka moich koleżanek tak nazwało swoje córki, małe są urocze, więc skojarzenia mam jak najbardziej pozytywne. Ale tak, czy siak musisz dogadać się z mężem, bo on też ma coś do powiedzenia w tej kwestii

Gość thyutyu
"od zawsze chcialam dac na imie corce nadia"-noraczej nie od zawsze bo to imie kiedys bylo prawie nei znane a od jakis paru lat na krzyz jest w pierwszej 10stce popularnych imion i stad ci sie nasunelo bo jest popularne i czesto je slyszysz...

Gość Jaaaaaa27777777
Mi się to imię też źle kojarzy. Zastanawiam się, czemu ludzie tak wymyślają... Brakuje u nas ładnych, polskich imion czy jak? Chcecie, by wasze dziecko było wyjątkowe? No to będzie, ale to nie oznacza, że będzie pozytywnie odbierane.

Do isabelle53736837393: Widzę dziewczyno że ironii nie rozumiesz. Ale nie szkodzi, wytłumaczę Ci dokładniej co to znaczy, ponieważ dużo rzeczy jeszcze nie rozumiesz i nie kojarzysz . Przez cały czas zmierzam do tego że imię nie ma znaczenie do wykonywanego zawodu w przyszłości - od tego zależy m.in. sytuacja finansowa w rodzinie, stosunki rodzinne, priorytety rodziców które przekazywane są potomstwu, osobowość (dziedziczne), charakter (nabyte). Raczej nie widzę powiązania z imieniem... Potrzebujesz troszkę jeszcze czasu aby dorosnąć, nie zdziwię się jak koleżanka z klasy o takim imieniu działa Ci na nerwy.

Gość Daennae
Nie ma siły, musicie się jakoś porozumieć. Oboje macie wpływ na wybór imienia, trzeba znaleźć kompromis.

Gość Nie słuchaj ich
Do isabelle53736837393: Widzę dziewczyno że ironii nie rozumiesz. Ale nie szkodzi, wytłumaczę Ci dokładniej co to znaczy, ponieważ dużo rzeczy jeszcze nie rozumiesz i nie kojarzysz . Przez cały czas zmierzam do tego że imię nie ma znaczenie do wykonywanego zawodu w przyszłości - od tego zależy m.in. sytuacja finansowa w rodzinie, stosunki rodzinne, priorytety rodziców które przekazywane są potomstwu, osobowość (dziedziczne), charakter (nabyte). Raczej nie widzę powiązania z imieniem... Potrzebujesz troszkę jeszcze czasu aby dorosnąć, nie zdziwię się jak koleżanka z klasy o takim imieniu działa Ci na nerwy.

Gość Nie słuchaj ich

Moja jedna z córek tak sie nazywa, ale warto abys ty z mezem wybrała takie imie jakie wam sie obydwojgu podoba,bo po co mają jakies być niesnaski?Jesli maż ma takie nastawienie do tego imienia,(a ma bardzo nieładne,wrecz ohydne skojarzenia)to nie warto usilnie go zmuszać do odpuszczenia,bo moze to sie negatywnie nawet odbić na dziecku Moja najstarsza cór równiez nosi imie ,jakie wcale mi sie nigdy nie podobało,i do tej pory nie podoba,ale dałam wolną ręke jej ojcu ,nie zbyt bardzo sie angazując,lecz przy pozostałych dzieciach już nie byłam tak bierna w wyborze imion jak przy pierwszej córce,i moja opinia była na równi kluczowa jak i męża-Kompromis

Moja córka ma na imie Nadia. Jest to piekne imię. Nie słuchaj tych zakompleksionych małpiszonów. Patologia smieszne :-) Ciekawe kto tutaj jest patologią. Pomarańczowe pindzie bedą Cie oceniać po wyborze imienia dla córki a same wątki zakładają "nie dostałam rodzinnego co zrobić" albo "prosze pomożcie bo nie mam bucików a ide z dzieckiem do lekarza na bilans". Najlepeij Zosia, Marysia albo Ryszarda jak kotlet mielony i sledzik do wódki czyli jak za komuny nic sie nie zmieniło. Zawistne baby :-) Ale swoja droga to Waszw wspólne dziecko i mąż ma takie samo prawo do wyboru imienia jak Ty :-)

Moja córka ma na imie Nadia. Jest to piekne imię. Nie słuchaj tych zakompleksionych małpiszonów. Patologia smieszne :-) Ciekawe kto tutaj jest patologią. Pomarańczowe pindzie bedą Cie oceniać po wyborze imienia dla córki a same wątki zakładają "nie dostałam rodzinnego co zrobić" albo "prosze pomożcie bo nie mam bucików a ide z dzieckiem do lekarza na bilans". Najlepeij Zosia, Marysia albo Ryszarda jak kotlet mielony i sledzik do wódki czyli jak za komuny nic sie nie zmieniło. Zawistne baby :-) Ale swoja droga to Waszw wspólne dziecko i mąż ma takie samo prawo do wyboru imienia jak Ty :-)

Gość muzykoterapia la
jedyny tu problem -to kompromis z mezem.A imie,jezeli sie takie,a nie inne podoba to wystarczy.Nadia-i pisownia prawidlowa i z nazwiskiem raczej pasowac bedzie.A wszystkie komentarze o prostytutkach,psach,patologiach-do smieci!

pani psycholog7878982 Pani psycholog od siedmiu boleści. A jak dziecko nazwe Dawid to zostanie zydem bo to żydowskie imię? A jak Tadeusz to zostanie poetą? Ale bełkot

///Moja córka ma na imie Nadia. Jest to piekne imię. Nie słuchaj tych zakompleksionych małpiszonów. Patologia smieszne Ciekawe kto tutaj jest patologią. Pomarańczowe pindzie bedą Cie oceniać po wyborze imienia dla córki a same wątki zakładają "nie dostałam rodzinnego co zrobić" albo "prosze pomożcie bo nie mam bucików a ide z dzieckiem do lekarza na bilans". Najlepeij Zosia, Marysia albo Ryszarda jak kotlet mielony i sledzik do wódki czyli jak za komuny nic sie nie zmieniło. Zawistne baby Ale swoja droga to Waszw wspólne dziecko i mąż ma takie samo prawo do wyboru imienia jak Ty /// Dokładnie popieram co do joty :)Same tutaj Marie i Józefy ,co świecą moralnością tutaj na kafe :D

Gość imie nadia-
- bardzo ładne, ale ze względu na charakter pracy, dla wykonywania której przyjeżdżały do nas przez ostatnie 15 lat różne takie "Nadie", to faktycznie, skojarzenia kiepskie. mi się podoba Elena :D

///Moja córka ma na imie Nadia. Jest to piekne imię. Nie słuchaj tych zakompleksionych małpiszonów. Patologia smieszne Ciekawe kto tutaj jest patologią. Pomarańczowe pindzie bedą Cie oceniać po wyborze imienia dla córki a same wątki zakładają "nie dostałam rodzinnego co zrobić" albo "prosze pomożcie bo nie mam bucików a ide z dzieckiem do lekarza na bilans". Najlepeij Zosia, Marysia albo Ryszarda jak kotlet mielony i sledzik do wódki czyli jak za komuny nic sie nie zmieniło. Zawistne baby Ale swoja droga to Waszw wspólne dziecko i mąż ma takie samo prawo do wyboru imienia jak Ty /// ­­­ Dokładnie popieram co do joty Same tutaj Marie i Józefy ,co świecą moralnością tutaj na kafe:D

Gość imie nadia-
tak.. stereotypy..coś więcej?

Gość ddddddddDDDDDD
i cos ta tak japy rozdarli :D autorka juz dawno poooooszla.....

Gość up...
Elena to akurat Helena...

Gość up...
jakby co to nie wszystkich sposob ...

Ejj, no ale mnie też się tak kojarzy, jak mężowi Autorki. Nie wiem, czy imię jest piękne, czy nie- wiem, ze np. w filmach takie imię często noszą prostytutki, jakieś tam panny lekkich obyczajów i inne kwiaty- i nic na to nie poradzę, bo bezwolnie z tym imię kojarzę. Facetowi też się tak widocznie wydaje i nie chce z tym skojarzeniem wiązać córki. A jak się uprze, żeby się nazywała Hermenegilda- to też ma do tego prawo. Musicie iść na kompromis.

Nadia to piękne imie, ale w wersji oryginalnej, rosyjskiej - Nadieżda. I jakkolwiek by nie tłumaczyć, niektóre imiona po prostu nie pasują do pewnych kręgów kulturowych, tak jak u nas Jessica, Bryan, Nadia czy Husajn brzmią po prostu śmiesznie, tak np w innym kraju pewnie połamaliby sobie język na Szczepanie czy Grażynie.. A imię powinni zaakceptować zarówno ojciec i matka.. Mają takie samo prawo do decydowania o dziecku. Kompromis - ot, tyle.

Gość up...
ale macie doswiadczen z prostytutkami ....w filmach :/ do rzeczywistosc-to tez byl zart,nie musisz wyjasniac ;-)

Nie warto naciskac na meza,on niech równiez ma wklad w wyborze imienia, wkoncu tatusiowie szaleją za córeczkami ,i nie warto by zmusił sie do nazwania córki tak jak jemu sie to kojarzy Jak pisałam,mojej najstarszej córki imie mi sie nie podoba,i zbytnio nie ubolewam nad tym,ale Naduska to wybór mój i męża i zadnych zbereznych skojarzeń nikt nie ma, baa,za to wielu ludziom odrazu przychodzi na myśl ( mnie i mezowi rówiez )Nadia Comaneci,ponieważ nasza córcia uprawia gimnastyke i lekkoatletyke,nie ma pospolitej polskiej urody,więc jak ulał do niej to pasuje :)

Gość Nadia jest imieniem
starym, rosyjskim, jednakże jest to zdrobnienie od imienia Nadieżda (czyli nadzieja - piękne). Nic nie wiem o tym, by wśród Rosjanek same prostytutki były (ludziom się wszystko z patologią kojarzy, bo zapewne sami mają w patologii silne korzenie :O ). Nie widzę jednak sensu nadawać imienia po pierwsze rosyjskiego (jeśli jest jakieś uzasadnienie dla imienia obcego, na przykład jakieś korzenie ze wschodu, to rozumiem), a po drugie będącego po prostu zdrobnieniem. To tak samo jakby nadać Kasia, zamiast Katarzyna. Więc cały pomysł jest bez sensu i dowodzi nikłej znajomości pochodzenia imienia, ale nie ma żadnych źródeł w żadnej patologii.