Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze hmmmm

Jeszcze raz teściowa- o co tym babom chodzi?

Polecane posty

Gość standardzik jak nic
otulona, to że do Ciebie odzywam sie tak a nie inaczej jest jedynie reakcją na bzdety które głosisz wg Ciebie kultura i wychowanie pozwala Ci zawsze mówić co myślisz ? w tym krytykować gospodynię ? wypowiadasz się na temat w którym masz niewiele do powiedzenia, bo raczej nei sądzę byś mówiła wprost swojej teściowej co o niej myślisz, dowalić komuś na forum jak widać jest prościej nic nie usprawiedliwia głupich i złośliwych zachowań teściowych, a prawda jest taka że wiele z tych zachowań właśnie takich jest i wynikają wyłącznie ze złosliwości i zaborczości tych kobiet chcą wytknąć każdy domniemany błąd czy wadę by utwierdzić sie w przekonaniu że są lepsze i ważniejsze dla swojego synka niż synowa czy partnerka... zakładasz z góry że każda synowa zraziła czymś teściową zanim ta zaczeła ją atakować i krytykować ?

Gość edvr
Syn nieraz się nie chcę wtrącać,albo jest mamisynkiem a też mu przeszkadza takie zachowanie

wg Ciebie kultura i wychowanie pozwala Ci zawsze mówić co myślisz ? w tym krytykować gospodynię ? jezeli w mojej wypowiedzi a raczej slowach krytyki nie ma wulgaryzmow,to nie widze w tym nic dziwnego, krytyka jest konstruktywna i tworcza oczywiscie dla kogos myslacego a nie becwalicy:classic_cool:

Gość standardzik jak nic
"a matka rzadko kiedy niestety sie myli co do swojego dziecka i jego wyborow,najczesciej ma tzw trzeci zmysl i intuicje i widzi ze ta akurat baba to nic dobrego,patrzac na liczbe rozwodow wiekszosc sie jednak nie myli ale bzdet, bo umrę ze śmiechu mamusia wie jaka żona jest najlepsza dla synka - to właśnie powód dla którego się rozpadają małżeństwa bo kierowane taką chorą ideologią teściowe wpieprzają się w intymność młodego małżeństwa mama może i zna swoje dziecko, ale najczęściej problemem jest to że nadal syna traktuje jak dziecko, a nie jako dorosłego człowieka, któremu należy sie autonomia i prawo wyboru wg. Twojej teorii facet jest jak dziecko i jeśli mama nie wybierze mu partnerki to on wybierze źle.... hmmmjeśli matka ma takie mniemanie o własnym synu to znaczy że wychowała bezwolne cielę, nieporadną niedojdę niedojrzałą emocjonalnie i niezdolną do podejmowania samodzielnych decyzji...czyżby taka postawa wynikała ze świadomości popełnionych błędów wychowaczych ?!

Gość standardzik jak nic
trzeci zmysł ? chyba trzecie oko, to złe :-)

a teraz wybocz,bo od 8 lat mojej bytnosci na tym forum nic mnie tak nie zmeczylo jak "dyskuskja" z toba standarcik chociazby skaly sraly to i tak nie zajarzysz ocb zatem EOT :classic_cool: 🖐️ ))

Gość edvr
Nie ma jaj ale i tacy się zdarzają,tak czy inaczej,nawet bez używania wulgaryzmów jak teściowa jest bezczelna i nieprzyjemna to ta krytyka zostanie odebrana jako atak,więc trzeba uważać jak się do kogoś zwraca bo można urazić ,poza tym teściowa nie powinna się tak naprawdę wtrącać w życie młodych

Gość standardzik jak nic
małżeństwa rozpadają się nie dlatego że są źle dobrane, ale w takim przypadku dlatego że synowa nie może znieść ciągłego wtrącania się mamuśki jak myślisz jaki typ matek tworzy takie chore relacje z własnymi synkami ? skąd się biorą maminsynkowie ? facet który miał normalną matkę nie zostanie maminsynkiem, bo jego matka nie jest zaborcza, kontrolująca i nadopiekuńcza matka wie lepiej jaka parterka jest lepsza dla syna ? jaka jest w ogóle zasadność takiego stwierdzenia ? syn jest dorosły i sam dokonuje wyboru a problem ewidentnie ma matka skoro dokonuje sobie jakiejś projekcji jaka "powinna" być idealna parterka dla jej synka chyba widzisz gdzie jest granica życie matki a życie jej syna ? to że mamusia sobie wymarzyła synową i że będą z nią mieszkać i mieć dwoje dzieci i psa...to jej marzenia a nie jej syna

Gość edvr
8 lat na kafe to dlatego jesteś taka zgryżliwa ,nie masz swojego życia

Gość edvr
o i wyszło że nie jestem standrcik w tym samym czasie napisałyśmy:P

Gość standardzik jak nic
otulona kotami ma mentalność typowej teściowej, smutne ciekawe ile ma lat....

Ile razy slysze jakies lamenty o tesciowych, a jesli wasza matka to samo wyprawia to raptownie już takiej afery nie ma jak do tesciowej to robicie.Dwie takie same sytuacje,na swoja matke nic zlego nie dacie powiedziec, a na matke meza to juz wielkie halo

uprzedzajac stara panne mialam w swoim zyciu dwie tesciowe :classic_cool:,z kazda sie super dogadywalam i dogaduje o dziwo z jedna nadal :classic_cool:,jakies jeszcze pytania? :classic_cool:

Gość standardzik jak nic
Kobra, sorry, ale moja mama nie odstawia szopki jak przychodzi na obiad i nie krytyuje wszystkiego co zobaczy w zasięgu wzroku zresztą otulona nam jasno wyłożyła że nie ma opcji by synowa pasowała teściowej skoro ona ma dokładną wizję jaka partnerka pasuje do jej synka a jaka nie tylko to nadal nie wyjaśnia dlaczego ten jej synek wybrał sobie inną niż mamusia mu wymarzyła

A ja wam powiem, że coś w tym jest że kobiety się zmieniają na stare lata. Moja mama kiedyś nigdy by nie powiedziała na głos czegoś niepochlebnego, a jak chciała coś skomentować to sama mnie uczyła, że lepiej potem jak wyjdziemy od znajomych niż mówić coś na ucho. A teraz jest na emeryturze, ma synową (ale to akurat nie ma znaczenia) i głośno mówi z grubej rury jak jej coś się nie podoba, aż jest mi czasem wstyd. Jesteśmy w sklepie to ona na pół sklepu głośno mówi, że to mięso jest nie świeże, że tamto czy owamto jest za drogie. No ja tak nie potrafię i sama mnie uczyła kiedyś że tak jest nie ładnie mówić na głos. Tak więc coś w tym jest że z wiekiem kobiety przestają mieć zahamowania w wyrażaniu swoich opinii. Zresztą moja teściowa ma podobnie... była u mnie w zeszłym tygodniu i miała akurat urodziny, więc poszłyśmy do cukierni i powiedziałam żeby wybrała sobie jakieś ciasto na które ma ochotę. A ona całą parą, że wszystko jest takie drogie i że ona za tyle a tyle pieniędzy to by napiekła całą blachę cista. Aż mi głupio było, na szczęście w cukierni byłyśmy wtedy tylko my i ekspedientka.

Gość standardzik jak nic
otulona, miałaś dwie teściowe i żadna Ci jazd nei robiła że nie chcesz mieć dzieci.... komu takie bajki chcesz opowiadać ? zresztą uściślij definicję "teściowa" bo teściowa to chyba nie jest matka obecnego partnera swoją drogą wymądrzasz się, jesteś 5 lat młodsza ode mnie a na koncie masz już dwie teściowe ? co było nie tak że je tak często wymieniasz ? czyżbyś któreś nie przypasiła ?

pierwszy raz wyszlam za maz majac 20 lat,drugi raz majac 28,pierwsza nie robila jazd druga tez nie robila,ale byly drugi maz robil wiec sie rozwiodlam :D ja jestem moja droga z tych co sie nie dadza utemperowac :D

Gość standardzik jak nic
Sawa, to właśnie sugeruję że kobiety robią się złośliwe i zgryźliwe na starość Gdy ktoś mnie czymś częstuje i mi nie smakuje to co najwyżej nei wezmę dokładki....zamiast wypalić na głos że niedosolone albo coś tam coś tam..... a moja cudowna teściowa przyjdzie na obiad skomentuje że sos (zimny, za słony, za mało słony, za jasny, za ciemmny.....itp) ziemniaki takie owakie a na jarzynę wolałaby coś innego nie zapomnijmy o pietruszce, pietruszka też jest ŹLE pokrojona !!!! aż się prosi by grzecznie jej powiedzieć że skoro nic jej się nie podoba to równie dobrze może odejść w pokoju .....

poza tym nie wymieniam tesciowych a mezow,co ja poradze ze sie wszyscy ze mna szybko zenic? :Di jak ci pisalam z pierwsza tesciowa utrzymuje mozna powiedziec bardzo dobre kolezenskie relacje,z druga nie ale zadnych zatargow nie mialam,moze i za plecami cos gadala nie wiem,ale nie w oczy i nigdy mnie zadna z nich nie skrytykowala bo chyba wiedzialy ze nie dam sobie w kasze dmuchac :classic_cool:,pewnie takie rzeczy sie wyczuwa

To nie dziwcie sie jesli wasi męzowie mają tez negatywny stosunek do waszych matek, tak samo odbierają tesciowe jak wy swoje tesciowe Uprzedzenia z góry i tak to sie konczy(was stosunek do tesciowych i meza stosunek do waszych matek)

to jej to grzecznie powiedz jezyka w gebie nie masz?:) albo niech twoj szanowny pan mezus ciota wolowa to powie,oboje jaj nie macie ani ty ani on :classic_cool:

Gość standardzik jak nic
no i dochodzimy do sedna, problem z teściowymi mają te grzeczne bo te asertywne albo się rozwodzą albo teściowe się ich boją i obgadują tylko za plecami