Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika-nl

Mam mysz w domu!!

Polecane posty

Gość monika-nl

Hej mam nieproszonego goscia, mysz. jak sie jej pozbyc? kupilam taka trutke na myszy, zagladam do pudelka, a tu ani grama trutki, ani myszy w srodku. Myslalam, ze jak troche zje to od razu padnie, a ona nie dosc, ze zjadla cale to jeszcze spierdzielila. Jak ja zwalczyc?

spierdzielila i pewnie zdechla gdzies w kacie,ale znajdz bo niedlugo jej nie uslyszysz a poczujesz,ne moglas zlapac i wywalic? musialas truc?

Gość dropiatat
Pożycz kota od sąsiada:))

Gość GANGAM STYY;E
ja tez miałam, zdechła i teraz wali w całym pokoju

Gość monika-nl
kiedy w sklepie nie bylo pulapki, tylko takie dziwne trutki.. myslalam, ze sie naje i od razu padnie. juz odsuwalismy z mezem pralke, lodowke to w kuchni jej nie bylo, w salonie pod sofy tez zagladalam i nie ma :/

Gość monika-nl
i to dziwne, bo mieszkam nie pierwszym pietrze, ciekawe jak mi tu weszla :/

Gość ererwerwe
Masz panierkę?

Gość djdjksddd
Trzeba było zainwestować w trutkę najnowszej generacji - działa ona tak że po jej zjedzeniu mysz zjada się sama, najpierw odgryza sobie ogon, potem łapy, potem sra jelitami i narządami które również pożera. W międzyczasie robi małe nieśmierdzące kupki. Wreszcie z myszy zostaje sama głowa, która ulega mumifikacji i po znalezieniu można ją sobie przyczepić do kluczy i mieć fajny breloczek :)

Gość monika-nl
jednak podziekuje za ta trutke najnowszej generacji :D

Gość monika-nl
to juz nie moja wina, ze masz taka rodzinke, ja mam mysz w domu i wlasnie tym sie przejmuje!

Gość djdjksddd
A tak poważnie to nieciekawa sprawa mieć myszy w chacie, brr

Gość monika-nl
no nieciekawa, mieszkam w Holandii, a tu to w sumie normalka, duzo kanalow, wody, ale to na parterze, a mnie zastanawia jak weszla do mojego mieszkania na pietrze.. dlatego trzeba z nia zrobic porzadek niz sie zadomowi na dobre

Gość Uczynny samarytanin
Może być bułka tarta. Obierz mysz ze skóry, obtocz w jajku i bułce i wrzuć na patelnię.

Gość ottaviani
Najlepszy sposób to pułapka na myszy.

Gość monika-nl
uczynny samarytanin na pewno zrobie tak jak radzisz ale pierw ja musze zlapac ;)

Gość monika-nl
wiem, ze pulapka bylaby najlepsza, ale bylam w paru sklepach i same trutki :/ za 3dni jade do polski to sobie przywioze (na wszelki wypadek) a ta mam nadzieje zlapie do tego czasu

Gość monika-nl
po jakim czasie ona powinna zdechnac po zjedzeniu tej trutki? zalozmy ze zjadla ja wczoraj, dzis rano polozylam kawalek sera na podlodze w celu sprawdzenia czy dalej zyje i teraz patrze i go nie ma :/ albo ta mysz jakas niezniszczalna albo trutka do dupy

Gość Uczynny Samarytanin
Przecież złapanie myszy jest banalnie proste. Przywiązujesz ser do sznurka, a drugi koniec sznurka do zawleczki granatu. Drugi sposób to ubranie stroju maskującego i zaczajenie się w nocy na szafce kuchennej z automatyczną wiatrówką zaopatrzoną w lunetę noktowizyjną 🖐️

Gość monika-nl
nie ma co, pomysly pierwsza klasa :P

Gość Uczynny Samarytanin
No to złap mysz w plastykową okładkę od zeszytu. To niezawodny sposób.

Ja też mam ten problem, ale to nie mysz, tylko cała rodzinka! Złapałam już trzy młode - jedna wpadła do wanny i nie mogła wyleźć, dwie znalazłam w pustym śmietniku pod zlewem w odstępie kilku dni... ;/ Ale to nie problem akurat, władowalam je do wielkiego wiadra i chcę je wypuścić zaraz jak stopnieje śnieg, gorsze jest to, że jest jeszcze jakaś, która wlazła mi do pokoju i w nocy wchodzi mi do łóżka! ;/ Jakim cudem mysz może robić coś takiego? Budzę się w nocy, a po stopach coś mi łazi, podnoszę kołdrę a to mysz! No tragedia i to nie są jaja, co ja mam z tym zrobić????

Gość hyccu
Osobiście polecam trutki firmy www.vigonez.com. Miałem mysz bardzo długo w domu aż użyłem ich środków.

Zadziwiają mnie wasze pomysły a szczególnie ten z wiatrówką :P Faktycznie trutka zabije szkodnika, ale nie działa niestety natychmiastowo i potem ta mysz gdzies rozkłąda się za szafą, czuć tylko nieprzyjemny zapach :( Na te stare drewniane łapki też nie zawsze się łapie, bardzo często jest sprytniejsza, zabiera kawałek sera i zwiewa. Ja stosuje taką dokładnie łapkę: https://www.hodowlany.pl/i403_Pulapka_zywochwytna_sekwencyjna_na_myszy_z_przezroczystym_wieczkiem.html do środka włożyłam tradycyjnie jak w bajkach serek żółty :P Mysz się łapię, nie wyjdzie, a ja wynoszę ją daleko w pole :)