Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warlana

Zasiłki z MOPS, jakie pobieracie?

Polecane posty

Gość warchlano droga
A na co tobie forsa skoro masz alimenty-pewnie koło 500zł, zasiłki 468zł? To daje prawie tysiąc zł a wydatków ile masz? Opłat nie robisz, do jedzenia rodzice dokładają... My na 3osoby w rodzinie na "życie"w tym telefon,internet,chemia, kosmetyki,ubrania i jedzenie wydajemy 1500zł miesięcznie. Z opłatami jest to oczywiście prawie 4tysiące,ale tobie opłaty odpadają no i jest was 2,a i do jedzenia rodzice dokładają. Więc na co tobie te pieniądze? One się tobie nie należą,one się należą osobom w trudnej sytuacji a tobie ma kto pomóc,masz rodziców,dostajesz alimenty. Czego jeszcze oczekujesz?

Gość warlana
wrrredna idź się wyżywaj na innych tematach, skoro masz kalekę w domu i pracujesz na rodzinę mamy ci pomnik stawiać?? sama płaciłam i będę płacić składki podatki itp więc te publiczne pieniądze też są z mojego portfela!!! i nie uważam się za pasożyta tylko matkę która ma prawo spędzić z dzieckiem czas w domu do czasu aż nie pójdzie do przedszkola, a jak myślisz po co udzielane są takie urlopy? dla tych pieniędzy niby?

Gość warlana
spierdalajcie jak nie wiecie po co mi pieniądze!!!!!!!!!! zawsze się dokładałam do domu, robiłam remonty itp a rodzice mi pomagają bo co mają zrobić patrzeć jak głoduję? sama mam swoje opłaty i podstawowe wydatki do tego muszę też utrzymać swoje dziecko bo alimenty to nie wszystko, nie płacę za media w domu bo nie mam z czego a chciałabym chociaż raz na jakiś po to mi są potrzebne pieniądze a nie na moje zachcianki! jacy ludzie potrafią być tępi i chamscy...

Gość wrrredna
Nie,żyłby ze składek które przez 15lat odprowadzał do ZUSu. A nie z niczyich podatków-ze swoich składek. Poza tym ja cały czas pracowałam i z pracy bym nie rezygnowała. Wiele osób mi radziło żeby się starać o zasiłek z opieki-taką rentę socjalną,ale ja mam takie zdanie że z opieki to korzysta ktoś kto sam sobie nie da rady,ale nie dlatego,że mu się nie chce bo woli w domu siedzieć,a dlatego,że naprawdę nie może pracować. Mój mąż tak naprawdę jest niezdolny do pracy bo jest CHORY-on nawet sam się nie jest w stanie załatwić,a autorka jest zdrowa tylko nie chce pracować...też bym mogła rzucić pracę i liczyć co mi państwo da bo przecież jako żona mam prawo opiekować się mężem i patrzec jak wraca do zdrowia,cieszyć się tym że uczy się mówić,chodzic i jeść...

Gość Halina z Młyna
No właśnie autorka też pracowała i składki odprowadzała. I płaciła podatki a jak wiadomo MOPS "żyje" z podatków naszych. Skoro akurat taka sytuacja życiowa jej się przytrafiła to powinna korzystać z tego do czego ma prawo

Gość wrrredna
To trzeba było myśleć dobra mamo z kim to dziecko sobie robisz a nie.... Jakby to był twój mąż z którym byście tworzyli rodzinę,to by ciebie utrzymywał. I moglabys sobie siedzieć w domu i do 18lat. to że są udzielane urlopy nie znaczy że ktoś ma ci w tym czasie dawać pieniądze. i tak już 400zł bierzesz za nic.

Gość wrrredna
Należy jej się skierowanie do prac społecznych. i wtedy ok. ale ona przecież chce podziwiać jako dobra mama swe dziecię... a pracować może ktoś inny. rozumiem korzystać z opieki miesiąc,dwa żeby stanąć na nogi. może pracować w weekendy-za kilka godzin sprzątania komuś domu zarobić może 100zł. a wtedy dziecko z dziadkami. ale po co? lepiej żebrać :(

wrrredna nie przesadzaj. Uważasz że tylko mężatki mogą korzystać z urlopu wychowawczego? I w ogóle co to za świetna rada "mogłaś uważać z kim dziecko robisz?" :O

Gość Halina z Młyna
Nigdy ale to nigdy nie masz pewności co do siebie a co dopiero faceta. Może być najcudowniejszym facetem na świecie nawet przez 10 lat związku a nagle stać się chamem i odejść do innej. Nie znacie takich sytuacji? Ja znam dziesiątki. I to faceci po których NIGDY byście się nie spodziewały, że są zdolni opuścić rodzinę. A wiadomo samotnej matce jest gorzej niż innym. Jak u mnie cos się stanie ( stracę pracę, zachoruje) to jest mąż który zarabia ale jak samotnej matce noga się podwinie to nikt jej nie pomoże, dlatego może nie ma co warczeć na takie osoby tylko zastanowić się czy czasem za 10 lat nas nie spotka coś podobnego

Autorko a nie masz możliwości dorobić gdzieś jakimś sprzątaniem czy czymś takim? Nie wiem jak u ciebie w okolicy, ale z tego co tu niektóre piszą znalezienie dorywczej pracy to pikuś..

Gość warlana
za nic hehe a moje dziecko zajmuje się samo sobą ... ale masz kobieto myślenie... nie mam zamiaru być z kimś tylko dla utrzymanki są takie kobiety i większość narzeka że są nieszczęśliwe ale co mają zrobić jak facet je utrzymuje przecież nie odejdą bo zginą bez niego! ja zajmuję się dzieckiem sama i nie interesuj się dlaczego to moja sprawa co robię z życiem.

Gość oj tammmm przesadzasz
jak dziewczynie nalezą cie zasiłki to niech pobiera.W końcu po jest MOPR żeby pomagać jak jest potrzeba.

Gość wrrredna
Korzystać może KAŻDY.Ale dlaczego ona chce na koszt podatnika? a w tym momencie jakaś wdowa z chorym dzieckiem nie dostanie na leki,bo ona dostanie na swoje potrzeby? bo chce się dołożyć? to niech się dokłada-z zarobionych pieniędzy. jakby miała dziecko z partnerem z którym by nadal była to nie byłoby problemu bo on wziąłby ciężar utrzymania. ale on na pewno wcześniej był idealem tylko po urodzeniu zmienił się nie do poznania :O

Gość wrrredna
To się nie przelicz bo te 400zł dostawać będziesz 2lata a nie cały wychowawczy. te pieniądze należą się osobom biednym a nie dlatego,że jaśnie wielmozna ma dziecko. zasiłki celowe są dla osób które są w złej sytuacji nie ze swojej winy,a autorka po prostu NIE CHCE PRACOWAĆ! Utrzymanką byłego też nie CHCE być. to skoro taki zły i byłaś nieszczęśliwa to po co w ciążę z nim zachodziłaś?

Gość warlana
dziadkowie mają swoje życie, pracują i nie mam możliwości zostawiać im dziecka żeby iść gdzieś dorobić, po za tym nie mam gdzie już się rozglądałam :( wredna skończ już to wypisywanie, jak cię tak bardzo boli że z twoich składek biedniejsi ludzie mają na chleb to ich nie płać i odkładaj na konto proste, uważaj żebyś ty kiedyś nie była w trudnej sytuacji możesz już nie być taka zaradna i pracująca...

Gość oj tammmm przesadzasz
wredna ona tak samo płaci podatki jak każdy z nas. Dostaje to co jej sie należy.

Gość eshrjrehujfehjhjkehjkh
wredna niech twój mąż odwoła się do sądu w sprawie renty zus myśle że sąd mu da tą rente tez mam rente i wiem ze jak ktos jest ciezko chory to mu sie nalezy

Gość Halina z Młyna
wredna ale jak na koszt podatnika. I ona i ojciec jej dziecka pracują, odprowadzają podatki i z tych podatkow ona teraz chce korzystac. A czemu wdowa ma być lepsza niż samotna matka? I jedna i druga nie zostały same bo tak im się podobało tylko z przyczyn losowych a wdowa to pobiera rente po zmarłym na siebie i dziecko, więc na leki na pewno ma

Gość eshrjrehujfehjhjkehjkh
do tego zasilek pielegnacyjny i swiadczenie pielegnacyjne

Gość warlana
ja nie będę taka wylewna i nie napiszę czemu nie jestem z ojcem dziecka, ma alimenty i koniec, za to ty z kalekim mężulkiem czemu jesteś?? fajnie ci teraz?? kto by był i chciał dzieci z takim facetem..

Gość wrrredna
Halina-to w sytuacji gdyby mnie mąż zostawił to idę do pracy. mnie nie zostawił,ale on nic nie zarabia od 1.5roku,a wydatki na niego są duże. scarlet-przeczytaj co autoreczka napisała-siedzenie w domu z dzieckiem to jej przywilej,ona nie pójdzie do pracy bo ma prawo patrzec jak dziecko zaczyna mówić,chodzić itd. ONA NIE CHCE PRACOWAĆ,bo jej się należą pieniądze za opiekę nad jej dzieckiem!

Gość liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
wrednaaa nie wywalaj tutaj swoich frustracji bo spotkało cie nieszczescie, to nie wina autorki wiec sie odwal od niej:O jak jestes tak głupia ze wolisz flaki wyprówac i nie brac pomocy to twoja sprawa,ale nie obrazaj tych którzy z niej korzystaja. Prawda jest taka ze teraz to nie sa czasy gdzie z MOPSu korzystaja biedni tylko,wiekszosc z nich to cwaniaki. Autorko korzystaj z pomocy gdzie tylko mozesz i olej denne komentarze ;) Politycy zapychaja milionami swoje kieszenie a dziewczyna bedzie sie zastanawiac czy wziasc marna kase od tego posranego kraju dla siebie i dziecka

Gość warlana
tak nie chcę pracować hahaha nie mogę wrócić do pracy idiotko!!! i mam prawo być na urlopie wychowawczym i zajmować się dzieckiem!!!! nie będę dyskutować z tobą bo nie dam się obrażać wracaj skąd przyszłaś skoro nie pomagasz w temacie

Gość wrrredna
Biedniejszemu zawsze pomogę,ale nie leniowi. mój mąż się nie odwoływał bo nie miał sił żeby ciągać się po sądach. zresztą ja pracuję i tych pieniędzy nie potrzebujemy,dajemy radę i wolę żeby ta kasa trafiła do kogoś kto faktycznie na chleb nie ma.

Gość Halina z Młyna
wredna ale ma płacić opiekunce 800 zł albo i więcej za byle jaką opiekę? Sama siedziałam z dzieckiem dopóki do przedszkola nie poszedł. Autorka zapewne do pracy pójdzie po wychowawczym ale skoro ma go płatnego to korzysta, też bym korzystała by byc jak najdłuzej z dzieckiem. A Ty pewnie nie masz dzieci więc tego nie rozumiesz

Gość mama dziewczynki
ja tez jestem juz 1.5 roku w domu z córka i pobieram zasilek wychowawczy 400 zł+ rodzinne 68 zł. Chce być w domu z dzieckiem wiec na razie nie wracam do pracy.

Gość mamamakjdoseos
nawet niewiecie co za ludzie dostaja zasilki z mopsu. mam znajoma co pracuje w sekcji przyznawania zasilkow. dostaja pijaki, lenie. z normalny czlowiek ktory chiwlowa znalazl sie w trydnuje sytuacji gowno dostanie.

Gość wrrredna
Mam 8 letnie dziecko i jak byłam na niepłatnym wychowawczym to utrzymywał mnie jak to określiła autorka ten kaleka,który jest moim mężem.

Gość liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
nie pobieram zasiłków akurat ale wychowałam moje dzieci wszystkie 3 sama, nie wyobrazam sobie podrzucac je do żłobka czy opiekunce, wiec rozumiem w pełni autorke. Wrednaaa widac po Tobie ze przytłacza sie sytuacja w której sie znalazłas i wyzywasz sie na obcych których nie znasz, to ze utrzymujesz meza nie znaczy ze jestes matką Teresa i nalezy Ci sie uznanie. Żyj jak chcesz i daj innym życ po swojemu,nie oceniaj kogos kogo na oczy nie widziałas.

Gość warlana
Halina z Młyna jest dokładnie tak jak piszesz, jak już wcześniej pisałam chcę wykorzystać urlop wych do czasu aż dziecko pójdzie do przedszkola i będę szukać pracy, nie mogę wrócić do obecnej pracy i zresztą nie stać by mnie było na opiekunkę ale też nie chciałabym obcej przy dziecku. Ja chcę tylko jakiejkolwiek pomocy jak jest taka możliwa bo już chwilami nie daję rady po prostu.