Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warlana

Zasiłki z MOPS, jakie pobieracie?

Polecane posty

Gość onaaaaaaaaa123
Większość z Was jest nienormalna ! Oskarżacie matkę,że ma dziecko?!. To ,ze chce skorzystać z pomocy społecznej jak najbardziej popieram ! Po to jest ta cała pożal się boże instytucja....żeby pomagać w razie potrzeby !I autorka taką potrzebę ma .Nie Wy jesteście od tego aby oceniać jej sytuację ! A gadanie o żłobkach ,jej pracy...nie wszędzie jest tak łatwo...niestety..!A niekiedy żłobek kosztuje więcej niż człowiek zarabia ! Odnośnie babci itd co by mogła się zająć dzieckiem...niestety czasy się zmieniły i babcie PRACUJĄ bo muszą !!! Mamy popaprany kraj i najbogatsi złodzieje tylko korzystają w tym państwie.Każda matka,ojciec których nie stać na utrzymanie mają prawo korzystać z pieniędzy społecznych.Po to one są,każda gmina ma fundusze i musi je wykorzystać .Inaczej "przepadają" jak kamień w wode.Jak nie my szarzy obywatele to Nasza władza skorzysta z tej kasy z wielką chęcią na pewno .Na swoje potrzeby oczywiście.Pieniądze w mopsie są na różne cele i trzeba z nich korzystać ! Każdy kto spełnia kryteria powinien !!!!!

Gość onaaaaaaaaa123
Ja wiem z którego jest roku,i dla jasności nie jestem jak to nazwałeś/aś "mopsiarą z bachorem".Nie mam dziecka, nie korzystam z mopsu.A od niedouczonych dziwek to wyzywają właśnie niedouczeni.Tak się zachowują ludzie "głupi" bez wykształcenia i perspektyw ...niestety tym jednym postem pokazałeś/aś kim jesteś...no nie powiem udało Ci się zabłysnąć hahahah

Gość gość
he ciekawe jak te wszystkie osoby co pisały "po co dziecko było robić , do roboty itp ." he życzę wam znaleźć się w takiej sytuacji jak "warlana" i wtedy zobaczymy jak żadnej pomocy żadnych środków do życia i żadnej przyszłości dla dziecka bo matka lub ojciec nie potrafił znależć pracy haha żałośni jesteście .! tyle mam do powiedzenia

Gość gość
Mam 30 lat od 20 roku zycia pracowalam zawsze legalnie odprowadzalam podatki itd. teraz mam dziecko, ojciec placi na nie alimenty, z roboty po porodzie mnie zwolnili wiec siedze na zasilku dla bezrobotnych. Niech nikt mi tu nie wypisuje ze biore JEGO pieniadze bo na zasilek MOJ ida takze pieniadze z podatkow ktore JA placilam przez tyle lat!!!!!!

Gość dla jasnosci
do tych co sie tak tu burza, to ide o zaklad ze polowa z nich sama nie pracuje, bo juz nas taka obluda cech**e, ze bez wzgladu na wlasna sytuacje zyciawa (przeciez kazdy tu jest anonimowy) wiekszoac ma jakis ped zeby jadu troche wypluc, a czemu? bo sflustrowani, sami pewnie bezrobotni, a hipokryzja toz to siostra rodzona co 2giego z nas przecie ;) A ja mam tak: dziecko 2,5 roku, i za 3 miesiace nastepne, i zaraz se ide do MOPSU zasileczek jakis zalatwic, bo mi sie jak psu buda nalezy. Dziecka starszego nie posle do przedszkola, bo bedzie 2 a nie ma jak przy mamie. I czy sie komus to podoba czy nie, jesli jest okres, ze ja na to panstwo place podatki, to niech mnie one utrzymuja wtedy kiedy ja tego potrzebuje. Proste jak budowa cepa. Pozdrowienia dla pracujacych

Gość gość  mama12
Kochani widzę że bezczelność niektórych tu osób jest nieograniczona.Zero współczucia! Ci którzy tak objeżdżają tą panią chyba mają mocne plecy w postaci bogatych rodziców.Poukładali Wam życie i myślicie że jesteście królami.Nie każdy kto pyta o pomoc musi sobie na nią zasłużyć,bo był lekkomyślny lub nie przewidział co dalej.Czasami życie potoczy się jak tej Pani.Skąd miała przewidzieć że ją facet zostawi.Jak każdy by miał taki dar to dzieci by się nie rodziły a pary nie żeniły.To że ma zasiłek wychowawczy to oznacza że nie żerowała na nikim tylko pracowała!!!! a dziecko w wieku 14miesięcy to nie 14latek który idzie do szkoły i potrafi już się sam nauczyć.W żłobku gdzie na jedną panią przypada 10 dzieci zapewne nauczy się wymowy,zabawy i tego co maluch potrzebuje zwłaszcza miłości.Zamiast siedzieć i udzielać komentarzy nie znając osoby sami weźcie się do roboty.Szkoda że wasze mamy nie pooddawały was do żłobków jak mieliście parę miesięcy tylko zmieniały wam pieluchy i jedzenie do dzioba podkładały. Kobieta szuka pomocy co nie oznacza ,że w późniejszym terminie nie podejmie pracy.wchodzicie tu dla nudy czy by komuś pomóc ? Zdecydujcie się,bo przykro was się czyta!

Gość gość
Moja koleżanka ma 4 dzieci i po 300 zł alimentów dostaje na nie z funduszu alimentacyjnego; darmowe przedszkole; darmowe jedzenie (pokazuje paragony i oddają jej, tyle, że może kupować tylko najtańsze jedzenie i żadnych owoców, słodyczy); rodzinne; zasiłek na samotną matkę; pieniądze na opał. Wychodzi, że dostają około 2.5 tys od państwa na 5 osób

Gość gość
Witam mam pytanie moja przyjaciòłka ma 19 lat jest w ciąży mieszkaz partnerem ,pracuje w biedronce, oraz uczy się zaocznie. Dostaje rentę po tacie czy powinna zglosic ze jest w ciąży czy to nie jest istotne że założyła rodzinę?. Przyznany tez ma zasiłek rodzinny ponieważ nikt nie wie o ciąży. Pytanie czy będzie musiała zwracać pieniążki do mopsu

Gość gość
Witam mam pytanie moja przyjaciòłka ma 19 lat jest w ciąży mieszka z partnerem ,pracuje w markecie, oraz uczy się zaocznie. Dostaje rentę po tacie czy powinna zglosic ze jest w ciąży czy to nie jest istotne że założyła rodzinę?. Przyznany tez ma zasiłek rodzinny ponieważ nikt nie wie o ciąży. Pytanie czy będzie musiała zwracać pieniążki do mopsu

Gość gość
ja też korzystam z zasiłków i z 500+ i nic złego w tym nie widzę. Gdyby ludzie lepiej zarabiali w Polsce, to nie byłoby tyle krętactwa. A w końcu tak jak tutaj http://pracalubuskie.pl/paradoks-kryterium-dochodowego/ ktoś opisał, wiele osób wybiera pracę na czarno żeby nie przekroczyć jakiegoś progu itd.