Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u8ue73ueyue4

czy jedno piwo zaszkodzi???

Polecane posty

Gość u8ue73ueyue4

jestem w 10 tygodniu ciazy wlasciwie niedawno sie dopiero dowiedzialam oboje z chlopakiem jestesmy w duzym szoku ale to nic :D mam pytanie - czy jak wypije jedno piwo to zaszkodzi to bardzo dziecku? dodam ze nie wypije go na raz bo idziemy dzisiaj na impreze i w sumie bym tak saczyla powoli to piwo oczywiscie z sokiem? jak myslicie? bo ja nie wiem sama a moj chlopak mowi ze jak jedno wypije to sie swiat nie zawali

Gość Jeszcze jedna mała sugestia
nie ryzykuj

Gość u8ue73ueyue4
ale co by sie moglo stac gdybym wypila to piwko?

Gość umarłabyś w cierpieniach
nie rób tego

nie zaszkodzi, a przefiltruje ci nerki ,jedno piwko przez tyle miesiecy nie zaszkodzi,tak samo z lampka wina :)

Gość u8ue73ueyue4
wlasnie tez mi sie wydaje ze jedno piwo nie powinno nic zaszkodzic bo zanim sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to tez pilam i nic dziecku nie jest wiec chyba bedzie ok

Gość a pij ile wlezie
w końcu to twoje dziecko, twoje życie i twoja sprawa:O nowo narodzonemu dziecku też podałabyś powolutku i z sokiem całą butelkę piwa?:O masakra żeby nie móc powstrzymać się od picia przez 9 miesięcy:O Ty masz być matką?:O wiesz ile wyrzeczeń kosztuje macierzyństwo? Boże, skąd się biorą tacy ludzie?:O

myślałam że organizm kobiety w ciąży ma wstręt do substancji toksycznych tak mi mówił kiedyś ktoś

Gość a pij ile wlezie
jak widać nie każda ma wstręt:O

Gość Jeszcze jedna mała sugestia
a słyszałaś o dzieciach chorych przez to że ich matki w ciąży piły alkohol? Jest jakiś zespół chorobowy, który powstaje przez alkohol. Naznaczysz dziecko na całe życie. Może się tak stać, nie musi. A jak się stanie to wybaczysz sobie tę butelkę piwa?

Gość week of view
ja bym nie ryzykowala

pieprzycie glupoty.Po jendym piwie nic dziecku sie nie stanie,mowa jest o 1 piwku, a piwo dziala dobrze na nerki Dzieci rowniez potrafią sie chore rodzic ,gdzie matak nigdy nie pila ani palila

Gość ludwikaa
dziewczyno co ci da to jedno piwo?? nie potrafisz sobie tego nawet odmowic?? wk*rwiaja mnie takie laski...ja palilam przed ciaza prawie paczke dziennie i odkad sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to z dnia na dzien rzucilam :/ i tak samo piwa bym sie nie napila bo po co mi to?? :/

Gość błożesztymój
A co za różnica czy to piwo z sokiem, czy bez? Piwo, to piwo, 5 gram czystego alkoholu, czyl;i chyba jakbyś wypiła kieliszek wódki. Rób jak chcesz, twoje dziecko, twoja sprawa. ja bym nie wypiła, zwłaszcza na etapie, kiedy jest to początek ciąży. Rozumiem piwo bezalkoholowe, albo 2 łyżki rumu do herbaty,ale jak ty już myślisz o wypiciu 1 piwa, to cos nietak chyba.

Gość iiioooiii
jedno piwo nie zaszkodzi!

Gość pfffffffff
pewnie ze nie zaszkodzi, organizm już tak zadba o to by się alkohol do krwi małego nie przedostał.

Gość błożesztymój
Wiesz co, skoro piłaś alkohol, jeszcze zanim dowiedziałaś się o ciąży (myślę, że w większej ilości niż 1 sztuka), to tym bardziej powinnaś się wstrzymać. Uważam też, że masz bardzo nieodpowiedzialne podejście, co to znaczy,ze skoro do tej pory z dzieckiem wszystko ok, to pózniej tez bedzie ok, jak będziesz sobie popijać :/ Cos tu nie tak jest w Twoim toku rozumowania. Ogarnij się dziewczyno i dorosnij do roli matki :/

Gość ludwikaa
błożesztymój popieram w 100% ... a jakby wypila i pozniej sie dziecko chore urodzilo bo moze tak byc a nie musi to do kogo pozniej pretensje i placz??? czemu te laski sa takie tępe :/

Gość mammma mija
Kobieto. Powiem wprost: nie pij, po cholere ci to? Nie umiesz sobie 1 piwa odmówić?Stwierdzenie "czy jak wypije jedno piwo to zaszkodzi to bardzo dziecku? " -zwłaszcza nacisk na słowo BARDZO- świadczy o tym, że nie dojrzałaś do bycia matką. A jeśli zaszkodzi tylko ociupinkę, to co?

albo ciąża albo przyjemności. ciesz się że nie jesteś słoniem :-P

Gość pfffffffff
podobno ciąża to nie choroba, jesteście histeryczki

Gość no tak w końcu alkohol to
na zdrowie:O skoro ciąża to nie choroba:O co za debilne tłumaczenie?:O i co ma piernik do wiatraka?:O

Gość hania4321
daleko mi od bycia świętą, też w ciąży nie odmawiałam sobie niektórych zakazanych przyjemności, ba! 2 razy nawet zapaliłam paierosa! I wiesz co? Wstyd mi przed sobą. Syn urodził się zdrowy, ale co z tego? Sam fakt, że świadomie i z pełną świadomością naraziłam go w jakikolwiek sposób na problemy zdrowotne, dłuuugo spędzał mi sen z powiek. Teraz jestem w drugiej ciąży i wiem, że więcej nie pozwolę sobie na narażanie zdrowia dziecka. Czego i Tobie autorko życzę.

Gość hania4321
świadomie i z pełną premedytacja miało być :D

Gość kalina z bursztyna
nie no jak z sokiem to ok w soku są witaminki

Gość ludwikaa
autorko co to za cisza z twojej strony? :) napewno komentarze przeczytalas... a najbardziej rozwalil mnie twoj tekst " tez mi sie wydaje ze nie powinno zaszkodzic" bozeeeeeeeeeeeeeee:/

Gość petunia, ciocia harrego p.
Kalina z bursztyna - hahaha, rozwaliłaś mnie tym tekstem :D

Gość A gdzie jest nasza mądra
autorka?? czyzby komentarze nie przypadły do gustu?

Gość ludwikaa
ale w sumie co to dla ciebie za roznica czy bedziesz siedziala przy piwie czy przy soku?? co ci da to 1 piwo??