Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o20na

Chcę schudnąć pomocy!!1

Polecane posty

Mam 21 lat, 160 wz i 104 kg ważę ;/ Potrzebuje pomocy znacie jakąś dobrą dietę?

Gość ja od poniedzialku
startuje , musze schudnac ze 110 kg do chociaz 65 .Najlepsza dieta jak do tej pory ,to dieta niskoweglowodanowa , ale trzeba naprawde sie zawziasc , bo w tej diecie nawet chleba nie wolno .

No to widzisz tak jak ja;/ może byśmy razem się wspierały? Na czym polega ta dieta?

nie slodzisz, jesz z owocow tylko cytryny i grapefruity, zadnych ziemniakow, makaronu, ryzu, chleba, ciasta, panierki, smazenia nie solisz biegasz/ cwiczysz aeroby jesz 4-5 posilkow wielkosci piesci

Gość ja od poniedzialku
Dieta w skrocie polega na niejedzeniu cukru ,slodyczy , chleba , makaronu ,ryzu ,kasz ,ziemniakow .Mozna tylko mieso ,ryby , jaja ,sery , warzywa , owoce tylko w malych ilosciach , orzechy .

Dzięki!! To jest takie trudne i upokarzające:( Zawsze chciałam być chuda,przynajmniej mieć jakąś figurę.. Ciągle się jej wstydzę.

Mięso? sery ale to też jest wysokowartościowe.. Nawet nie wiem jak się za to zabrać.Dziś wyrzuciłam wszystkie słodycze jakie miałam w domu.

Gość ja od poniedzialku
Ja tez cale zycie sie odchudzam , chce wkoncu zobaczyc jak wygladam wazac 65 kg , bo pamietam siebie tylko wazaca 84 kg ,ale tonbylo dawno dawno temu , za gorami ...

Gość ja od poniedzialku
Sery sa wysokokaloryczne ale nie podnosza poziomu insuliny we krwi tak jak chleb czy ziemniaki i inne weglowodany , poczytaj sobie o diecie niskoweglowodanowej czy ketogenicznej , lub o diecie Atkinsa , bo wszystkie te diety opieraja sie na podobnych zasadach .

No niestety to jest nie sprawiedliwe... Ja wiem,że źle się odżywiam teraz bynajmniej wcześniej nie,ale i tak tylko co niz jadłam to tyłam. A teraz to juz jest tragedia. Nic ładnego nie mogę założyć najbardziej wstydzę się swojego brzucha,potem nogi,ramiona i cała reszta;/ Najlepiej to bym poszła na odsysanie tłuszczu tak się boję,że sobię z tą wagą nie poradzę.

"Zawsze chciałam być chuda" ­ i dlatego się obżerałaś? nie rozumiem, jak można się tak zapuścić.

A skąd wiesz, że się obżerałam? Nie wiesz to nie pisz.. U mnie wszyscy tak mają w rodzinie od wujków,ciotek itd. Nawet gdybym nie jadła to i tak tyje!!!

Gość ja od poniedzialku
Poradzisz ,jestes mloda i warto ,ja dlugo wazylam w granicach 80 kg i udawalo mi sie schudnac po pare nawet po kilkanascie kg ,ale waga wracala , potem tylam po 2-3 kg rocznie (jestem po 30 ) , i tak to jest ze jak czlowiek jest gruby to mu te 2-3 kg roznicy nie robia az sie uzbieralo , choc ciagle sie odchudzam nie ma dnia bym nie myslala jak zjesc by bylo zdrowo ,teraz bardzo ciezko mi schudnac , musze sie wrecz glodzic , wtedy sa efekty . Teraz wiem ze jakby mi sie udalo dojsc do wymarzonej wagi to nigdy nie dopuszcze do tego by znow przytyc ,nigdy , bo za slodyczmi nie przepadam , a na diecie niskoweglowodanowej moge byc cale zycie , pasuje mi ta dieta ,nauczylam sie na niej zyc . Na diecie niskoweglowodanowej nie mozna przytyc .

ona taka nadwaga nei bieze sie znikąd. Zmień swoje nawyki żywieniowe. Wiecej warzyw, mneij świństw (typu fast foody) i mniejsze ilosci posiłków

Też bym tak chciała. Postaram się. Właśnie gdybym schudła to też nigdy nie zniszczę w ten sposób mojego organizmu. A znasz jakąś stronkę z tymi dietami? Żebym mogła ją dopasować pod swoją wagę.

"Nawet gdybym nie jadła to i tak tyje!!!" ­ jasne, od powietrza. takiej otyłości nie nabiera się od jedzenia mało. wszystkie grube osoby, które znam, wpierdalają aż miło. ­ ale tłumacz się sama przed sobą, wtedy nigdy nie schudniesz.

Nie rozumiesz, że u mnie to genetyczne.?? Nigdy tego nie zrozumiesz jak jestes chuda i nie masz problemów z wagą.

Ok ciekawa strona dzięki! Ty z tej diety już korzystałaś kiedyś?

Gość fruszka amelia
nie ma tendencji do tycia. Ludzie mają tendencje do obżarstwa, które prowadzi do tycia.

jasne tyje od niczego. A może zamiast pić zawsze wode niegazowa pijesz cole albo inne takie? Na śniadanko ze 3 kromki białego chleba, w ciągu dnia baton albo czipsy, na obiad szaszłyczki z fryteczkami, kolacja o 23??????

Śniadania nie jej w ogóle. Przeważnie piję wodę gazowaną czasami herbatę. Jem często ryż,ziemniaki i do każdego dania masę warzyw typu pomidory,papryka,ogórki.

"Nie rozumiesz, że u mnie to genetyczne.??" ­ głupota też? ­ jak zwykle na kafe wszystkie sa grube genetycznie. ­ może napisz, co jadłaś przez 3 ostatnie dni. zobaczymy, czy to takie okruszki.

Gość ja od poniedzialku
Tak korzystalam z tej diety przed urlopem , troche sobie odpusxcilam na urlopie i teraz chce do niej wrocic , bo wiem ze to najlepszy sposob , bo jedzac mieso ,jaja ,sery nie chodzi sie glodnym ,a waga spada ,chociaz powoli ,ale mi sie nie spieszy ,dalam sobie 1 rok ,jak bedzie trzeba wiecej to tez sie nie poddam .

nie jesz najważniejszego posiłku, czyli śniadania i twierdzisz, że tycie masz w genach. lol. ­ a poza tym góra węglowodanów. no ale tyjesz od powietrza, to oczywiste :D

też zauważyłam że ludzie co mają troche nadwage to wiedzą ze to ich wina, ale Ci co mają duża i sa poprostu tłuści to u nich to genetyczne. PEwnie rodzinne mamusia tak gotowała ze i tatusia i dziecko upasła i tak z pokolenia na pokolenie. Ja swego czasu tez jadłam mało, a tyłam, zmieniłam diete jem nawet więcej i schudłam