Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gunia113

Czerwiec 2013:):)

Polecane posty

Hej brzuchatki :) jak Wam mija dzien?JA mecze sie w pracy do 15ej.Nie moge sie doczekac do macierzynskiego,ale to jeszcze przynaniej do marca...a jak to jest u Was?

Gość anetkazet
Mi dzień mija bardzo dobrze, chyba popadam w zakupowy szał... kupiłam dziś troszkę ciuszków dla maluszka, coprawda neutralnych bo jeszcze nie wiem co będę miała.Płeć poznam w poniedziałek jak maleństwo znowu się nie odwróci :)

kupowanie ubranek to ogromna przyjemnosc :) nie moge sie doczekac,az poznam plec i wtedy dopiero zaszaleje :)

Cześć dziewczyny :-) Dziś byłam na pobraniu krwi. Generalnie jestem przyzwyczajona do kłucia, ale tym razem bolało jak nie wiem. Chyba za gruba igła :-( Poza tym spojrzałam dziś w lustro i się przeraziłam. Na razie wyglądam nie jak w ciąży, ale jak bym miała otyłość brzuszną :-( Już nie mogę się doczekać, kiedy będzie widać normalną ciążę, bo z obecnym brzuchem dobrego samopoczucia to ja nie mam.

June_mommy> nie martw sie,ja tez tak mialam,kupa saidla mi wisiala...w koncu jak brzuszek wysadzil ,tak sadelko zniknelo i mam ladny ,okraglutki brzunio :) a pobieranie krwi...ja ostatnio tez mialam i musze przyznac ,ze ukaszenie komara bardziej boli,za to po kilku godzinach wyszedl mi wielki siniak i odczuwam lekki bol przy zginaniu...czasem tak bywa ja znow w pracy...dokucza mi bol w dolnej czesci plecow,tak jaby kosc ogonowa Ciesze sie,ze juz prawie weekend :)

hej mamuśki.... byłyście już może na USG w 3D?? jakie wasze wrażenia ja ide jutro i już sie nie mogę doczekać

Mój brzuszek tez był taki na początku, ale teraz już jest okrąglutki i zrobił się bardziej twardy;) Mam do Was jeszcze pytanie pijecie kawę w ciąży? Ja przed ciążą piłam jedną lub 2 dziennie jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to przestałam pic w ogóle, ale czasami mnie kusi zaparzyć sobie kawkę. Jedni mówi że można inni że nie...co o tym sądzicie?

Jesli chodzi o kawe,to w 1trymestrze nie pilam,bo na sam zapach mialam odruch wymiotny.Teraz pije jedna mala filizanke rozpuszcAlnej z mlekiem z 1 lyzeczki(uwielbiam kawe)

Gość anetkazet
Ja też piję kawe, mój lekarz powiedział, że można z rozsądkiem :)

Martita nastaw sie na wrazenia :)podobno niezly czad,tez mysle o tym,ale tu kosztuje to ponad 100funtow,nie. bardzo moge sobie pozwolic :( wiec zazdraszczam...a ile 3/4D kosztuje w Polsce?

ja chodze do prywatnej przchodni w Warszawie na ul agatowa so rewelacyjni.. i u nich kosztuje 250 zł ale chyba wszedzie tak kosztuje. a co do kawy ja pije 1 dziennie robie sobie mix 1 łyzeczke kawy rozpuszczalnej i 1 kawy zbożowej i mleczko

ja chodze do prywatnej przychodni na ul agatawa w Warszawie i tam kosztuje 250 zł ale chyba wszedzie tak kosztuje. a co do kawy, to ja pije 1 dziennie i robie sobie taki mix 1 lyzeczka kawy rozpuszczalnej jedna kawy zbozowej i mleczko

Gość anetkazet
Ja chodzę prywatnie do lekarza i za wizytę płacę 100 zł, usg w 3d robi w cenie, ale tak w póżniejszych miesiącach 6-7 ;)

MARTITA1987 -> przy ostatnim usg lekarz dosłownie na parę sekund pokazał mi dzieciątko w 3d, coś tam przestawił na maszynie i było :-) Widok fajny, ale dzieciątko było odwrócone tyłem, skulone, więc niewiele było widać. I miałam wrażenie, że mu tam strasznie ciasno. Zupełnie inna perspektywa :-) Lekarz zapowiedział, że przy następnej wizycie będzie dokładniejsze badanie usg i nagra też na płytkę, więc jestem ciekawa czy przestawi na 3d. Choć najbardziej bym chciała 4d :-) Do tego lekarza chodzę prywatnie i zastanawiam się, czy będę musiała dodatkowo płacić. Co do kawy to w różnych mądrościach czytałam, że jeżeli nie wpływa na ciśnienie, to można wypić jedną dziennie. Ja zamiast kawy piję czasami kolę (też ma kofeinę) - głównie jak mi coś leży na żołądku, albo jak jem coś takiego, że z góry wiem, że mogę mieć problem. Wiem, że to sama chemia, ale chyba nic lepszego na niestrawność nie ma.

Cześć dziewczyny :) Jeżeli można... dołączam się do tabelki :) NICK---------------- WIEK-------MIASTO----------TERMIN--------PŁEĆ Lolipopa.------------28--------Sosnowiec--------15.06.13- ------- ?--- muszkaaaaa--------26---------J-bie-Zdr.-- -----06.06.13- -------?--- Molliemollie--------- 28--------------------------- -06.06.13---------?--- karolp----------- ----32----------------------------10. 06.13---------?--- Mariquita_01-------20----------Kraków---------14.06.13 -------- ?--- whisper------------- 30 ---------Chrzanów -----15.06.13 ---------?--- Justi-----------------21--------Częstochowa----20 .06.13---------?--- czi-czi--------------36----------Warszawa-------22.06.13 --------?--- Olcia0105----------24-----------Warszawa------26.06.13--- ------?--- Lorien------------- 25-------------Kraków------ --30.06.13---------?--- tediiiiii-------------25-------------------------------06 .2013----------?--- marcela------------21---------Ostrów Wlkp------06.2013----------?--- anidzik20----------20-----------Londyn-----------02.07.20 13------?--- ania_06------------25-----------Gdańsk-----------29.06.2 013------?--- to ja mussa30-----31------------------------------05.06.2013------ -?- Wandzia ----------22----------Milicz------------08.06.20 13-------?-- karmelek20--------23------------------------------05.06.2 013------?---- Dorcia27------------27--------Zabrze-------------15.06.20 13---syn---- asiauk---------------34-------lancashire(uk)------23.06.2 013-----?--- MARTITA1987-------25------Lipinki k/Wołomina---08.06.2013-----syn june_mommy.......30..........Katowice.............22.06.. .....-?--- 2w1 do czerwca 2013 anetkazet--------25---Bądkowo k/Włocławka-----10.06.2013----?--- Gdynianka1987.....26..........Gdynia.........29.06.2012.......córcia

Też mi się wydaje że raz na jakiś czas można kawkę wypić;) Mnie straszyli że uzależniam dziecko od kofeiny....i dlatego przestałam pic w ogóle...

NICK---------------- WIEK-------MIASTO----------TERMIN--------PŁEĆ Lolipopa.------------28--------Sosnowiec--------15.06.13- ------- ?--- muszkaaaaa--------26---------J-bie-Zdr.-- -----06.06.13- -------?--- Molliemollie--------- 28--------------------------- -06.06.13---------?--- karolp----------- ----32----------------------------10. 06.13---------?--- Mariquita_01-------20----------Kraków---------14.06.13 -------- ?--- whisper------------- 30 ---------Chrzanów -----15.06.13 ---------?--- Justi-----------------21--------Częstochowa----20 .06.13---------?--- czi-czi--------------36----------Warszawa-------22.06.13 --------?--- Olcia0105----------24-----------Warszawa------26.06.13--- ------?--- Lorien------------- 25-------------Kraków------ --30.06.13---------?--- tediiiiii-------------25-------------------------------06 .2013----------?--- marcela------------21---------Ostrów Wlkp------06.2013----------?--- anidzik20----------20-----------Londyn-----------02.07.20 13------?--- ania_06------------25-----------Gdańsk-----------29.06.2 013------?--- to ja mussa30-----31------------------------------05.06.2013------ -?- Wandzia ----------22----------Milicz------------08.06.20 13-------?-- karmelek20--------23------------------------------05.06.2 013------?---- Dorcia27------------27--------Zabrze-------------15.06.20 13---syn---- asiauk---------------34-------lancashire(uk)------23.06.2 013-----?--- MARTITA1987-------25------Lipinki k/Wołomina---08.06.2013-----syn june_mommy.......30..........Katowice.............22.06.. ......?.... anetkazet--------25---Bądkowo k/Włocławka-----10.06.2013----?--- Gdynianka1987.....26..........Gdynia.........29.06.2012..... ..córcia Przekopiowałam, bo pod moim wierszem doczepiła się moja stopka.

hej Laseczki:) ja pije sobie kawke taka slaba z mleczkiem:) i nawet slodzic sie nauczylam bo nie slodzilam nigdy:) ja mialam 3D i 4 D jest wrazenie;) teraz dostala swietne zdjecie jak maluszek trzyma raczke w buzi:) oj super jest to 4D :) tak jakbys widziala normalne dzidzi;)

Kurza stopa... tak czytam Wasze opowieści o doświadczeniach z usg i zazdroszczę. Ja miałam usg robione już 7 razy (jestem dopiero w 16-stym tyg.), ale niestety lekarz w przychodni ma wg mnie tak masakryczny sprzęt do usg, że na prawdę trzeba się przyjrzeć, żeby dojrzeć jakieś wyraźne zarysy np. twarzyczki... :( jestem troszkę zawiedziona, bo we wtorek idę na kolejną wizytę, ale jakoś sceptycznie jestem nastawiona na jakieś super widoki... Zastanawiam się czy faktycznie wybrać się na usg 3D, bo chciałabym w końcu zobaczyć "realny" wygląd mojej dzidziulki :) A czy któraś z Was pochodzi może z okolic Gdyni / Rumi i jest w stanie polecić lekarza, który rzeczywiście jest w stanie pokazać sensowny wygląd dziecka na sprzęcie 3D ?

Gość karmekel20
Gdynianka a jaka plec dzidz??

Hej:) oglądałyście już może wózki?? zastanawiam się nad gondolą, tzn. jedni mówią że nasze Maleństwa już zimą nie będą potrzebować dużej gondoli tylko już spacerówkę, a inni jak pytałam to ze właśnie tym bardziej tylko duża gondola... Myślałam też o miękkiej gondoli (żeby wózek był lżejszy bo mieszkam na 1 piętrze a windy nie ma...) Piszcie co wy na to...:)

Widzę, że weekend udany, bo cisza na forum była :-) Dorcia 27 -> ja już tak wstępnie myślałam nad wózkiem. Tez potrzebuję lekki i dlatego zainteresowałam się tymi, które mają opony piankowe. Czytałam na różnych forach o plusach i minusach, ale nadal się waham. Na pewno kupię jakiś porządny 3w1, bo w miarę szybko chciałabym drugie dziecko. Tak w ogóle to chciałabym mieć więcej niż dwójkę, ale mieszkanie i finanse chyba mi na to nie pozwolą :-(

Wstępnie córcia, jutro idę jeszcze potwierdzićo ile oczywiście maleństwo będzie chciało sie pokazać i "boski" sprzęt mojego doktora cokolwiek dostrzeże :P Czy któraś z Pań myślała może o zakupie laktatora elektrycznego? Znacie może firmę Medela? Bo słyszałam, że jest to jedna z najlepszych firm, polecano mi model Swing, ale ceny tego modelu są kosmiczne... Rozważam też zakup Medela Electric Mini... może któraś z Was posiada i jest w stanie coś mi doradzić w tym temacie? Jeśli chodzi o wózek... Ja zakupiłam Mutsy Urban Rider - gondola + spacerówka - z tego, co się orientuję to opinie na temat tego wózka są w większości pozytywne, mam nadzieję, że się sprawdzą ;)

witam was, mam pytanie odnośnie jedzenia i picia w pracy, to znaczy co wy tam sobie podjadacie?? szykujecie sobie w domku czy macie np bufet w pacy....

Gdynianka> co do laktatora elektrycznego to ci powiem że moja starsza siostra miała (ale nie wiem jaka firma) to szybko szukała ręcznego bo eletryczny był za słaby i nic nie dawał... Także ja mam od niej ten nie elektryczny, bo podobno jest świetny. Martita> co do jedzenia i picia to ja podjadam głównie owoce, ale ja mam ten "komfort", że od początku ciąży siedze w domciu...:)