Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokalne podtopienia

czy mogą mnie zmusić do porodu siłami natury po uprzediej cesarce

Polecane posty

Gość lokalne podtopienia

no właśnie czy mogą mnie zmusić do porodu śn po cesarce,dodam że chodzę do ginekologa który pracuje w tym szpitalu w którym chcę rodzić,a oprócz tego jest dyrektorem prywtnego centrum ,i ja tam właśnie chodzę,pytałam już czy wypisze mi skierowanie na cc i powiedział że tak ,i nawet powiedział że mogę w szpitalu odmówić porodu śn .Tylko boje się czy oni tam w szpitalu nie będą mnie jednak zmuszac,bo chyba nie wiem nie wyjde z izby przyjęć i już.

Gość azu
A ile minęło od cc? Tak to różnie bywa niestety.

Gość lokalne podtopienia
niczego nie podpisze w szpitalu.

Gość lokalne podtopienia
to urodze na izbie ,na porodówke nie pójde.

podstawowe pytanie: ile mineło od cesarki? jesli odpowiedni czas to jesli twój lekarz nie załatwi ci CC w szpitalu każą ci rodzic

Gość bem bem benn
ciekawe komu zrobisz na złość ?:)

Gość tak , tak ;) lepiej rodzić
na Izbie Przyjęć , niż na porodówce :D

Gość inna277
a co robią gdy kobieta nie współpracuje z położną? tzn nie prze

Gość DEF
WYCIĄGNA CI EMBRION Z PIPKI

Gość lokalne podtopienia
z wami to pogadac nie można ,zachowujecie się jak wstrętne położne na porodówce które się śmieją i maja dobry ubaw,i nie mogę zrozumieć jeszcze jednego czemu tak ciężko znajść kogoś życzliwego żeby pomógł bo ja chciałam pomocy ,i nie rozumiem kobiet chociaż sama nią jestem ,czemu tak dużo z was ma krytyczne podejście do cesarek,a pożniej na porodówce kwiczą i błagają o cesarke...wczoraj słyszała o 20 latce której nie zrobiona cesarki umarła razem z dwójką swoich dzieci a lekarz i ordynator dostali wyroki wzawieszeniu i po 1000zł kary. Jesteście głupie kobiety .

Gość smutnaDziewczyna24
oni na tych porodowkach sa podupceni jak nie dasz kasy to , o cesarce zapomnij , bedziesz się mordowała normalnie , przynajmniej u nas w miescie na szpitalach tak jest

Gość inna277
na szczęście nie mam zamiaru mieć dzieci :D

Gość ja pierniczę!!!
to wszystko zależy od miasta, szpitala, lekarza. Musisz swojego ginekologa spytać bo tu każda osoba ma inne doświadczenia i nic ci nie da to co ktoś przeżył

Gość he he ale sie ubawiłam
Skoro masz taką moc, to na pewno tez możesz odmówić: sraczki, grypy, zmarszczek, i okresu jak ci akurat nie pasuje go dostać ;) Mega debilka:):):):)

Gość DEF
LOKALNIE PODTOPIONA - WYSKROB SE MÓZG

Gość smutnaDziewczyna24
po co sie wogule decydowałaś na drogie dziecko jak sie boisz porodu , ja się za nic w swiecie nie zdecyduje na drogie , tak mnie w szpitalu upokorzyli

Gość emcekwadrat
W naszym szpitalu jedt tak, że jeśli lekarz wypisze skierowanie na cesarkę, idziesz do szpitala i umawiasz się na termin.

Z tego co ja się orientowałam to nikt nie ma prawa Cię zmusić do sn żeby nawet i 10 lat minęło od cc. A w razie jakby się lekarz uparł ( w co naprawdę wątpię) to drzyj się i udawaj wariat :D Ale to w ostateczności... jeśli się boisz, ze ktoś zakwestionuje Twoje zdanie to idź do psychiatry niech Ci wypisze skierowanie. Powód-tokofobia i tyle :)

Niestety mnie powiedziano, że o cc decyduje lekarz dyżurny. I owszem będe miała cesarkę ale muszę rodzić w tym szpitalu, w którym pracuje moja ginekolog bo w innym nie ma gwarancji, że tą cesarkę by zrobili. Dowiedz się w szpitalu, w którym rodzić będziesz. Mama 6 latki - niestety nie ma takego prawa, które daje możliwość wyboru. Niestety

ale dlaczego nie odpowiadasz na pytania? tylko biadolisz jaka to biedna jestes bo nikt ciebie nie rozumie. zadałam ci proste pytanie: ile czasu mineło od pierwszej cesarki?? bo jesli odpowiedni czas bys mogła rodzic SN to nie będzie podstaw do zrobienia cesarki (bo takie masz widzimisie) chyba, ze twój lekarz ci to załatwi. umiesz czytać ze zrozumieniem?? twój brak zrozumienia tekstu ujawnia się również w wypowiedzi nt 20 latki, która rzekomo umarła bo nie chcieli jej zrobic cesarki. naucz sie czytac!! ona umarła bo jeden z bliźniaków obumarł (to był jakos dwudziesty drugi czy czwarty tydzień) i lekarze wymyślili, że nic sie nie stanie jak zostawią go w łonie. potem obumarł drugi i doszło do ogólnego zakażenia organizmu ww kobiety. zrobili cesarkę by usunąć martwe płody, jednakże jej organizm był juz zakażony i zmarła

Gość lokalne podtopienia
a ja słyszałam że po cesarce moge odmówić sn,a po dwóch cesarkach 3 poród to już na 100 procent cesarka.

aaa_wazka z kolei mi mówili, ze w szpitalach gdzie jest program rodzic po ludzku ( a chyba w każdym większym mieście jest taki szpital) nikt problemów takich nie robi i jeśli jest pacjentka od cc to rodzi sn tylko wtedy kiedy chce.

Gość lokalne podtopienia
3,5 roku minęło od poprzedniej.

Gość lokalne podtopienia
do mamy 6 latki,no własnie po cesarskim cięciu kobieta ponoć sama ma wybrać jak chcę rodzić a lekarz może jej tylko zasugerować że może próbować śn ,ale ona musi się na to zgodzić.

Gość 100tys takich tematów było
W wyszukiwarce nie umiesz poszukać? Masz podane wszystkie podstawy prawne, a nie w kółko mielisz czy możesz. Chyba, że to kolejny temat-prowo nastwiony na to, żeby się matki żarły - która była w stanie swoje prawa wyegzekwować, a która nie

a więc droga autorko, skoro od poprzedniej cesarki minęlo 3,5 roku to nie ma podstaw być nie mogła rodzić SN. jesli twój lekarz nie da ci skierowania na cesarkę to w szpitalu ci jej nie zrobią.