Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokalne podtopienia

czy mogą mnie zmusić do porodu siłami natury po uprzediej cesarce

Polecane posty

Gość inna277
najgorzej jak się wpadnie mimo antykoncepcji, tragedia

Gość lokalne podtopienia
a inni znowu mówią że czas od poprzedniej cesarki może być nawet 5 lat,ja już nie wiem zgłupieć można.

wiesz, co lekarz i szpital to inne opinie. u nas musi minac 2 lata by kobieta mogla rodzic SN

Gość krowaaa
meaa a skad jestes?

Gość krowaaa
kurna a ja szukam szpitala w warszawie, gdzie nie zmusza mnie do sn tyle ze ja mialam pierwsza cesarke rok 9 m-cy przed drugim terminem porodu

mama 6latki :)) aaa_wazka z kolei mi mówili, ze w szpitalach gdzie jest program rodzic po ludzku ( a chyba w każdym większym mieście jest taki szpital) nikt problemów takich nie robi i jeśli jest pacjentka od cc to rodzi sn tylko wtedy kiedy chce. Tak by było w idealnym swiecie ale tak niestety nie jest:)

Autorko zadzwon do swojego szpitala, bo tyle ile szpitali tyle różnych podejść do tego tematu. Ja pytałam w kilku szpitalach i niestety zaden mi nie dał gwarancji cesarki. Zawsze mówili, że to już się decyduje o tym po przyjeździe do szpitala i oczywiście jak długo nie będzie akcji albo jak dziecko wyjątkowo duże itd to nie będą się upierać przy naturalnym porodzie ale po co mi te próby? Także tam gdzie moja ginekolog przyjmuje będę miała cc na termin. W innym szpitalu nie miałabym takiej opcji

Gość nenene
meaaa a mowisz o 1 w sosnowcu? moja kolezanka mimo ze minelo 5 lat od poprzedniego cc od razu dostala skierowanie na nastepne mimo ze nie bylo wskazan, tylko stan po cc. Mam coreczke 3-letnia i mam termin na styczen. Na razie nie rozmawialam z lekarzem o porodzie, chociaz chce sprobowac naturalnie. Myslisz ze nie bedzie mi nikt robil problemu?

Nie chce mi się czytać wszystkiego, mi moja ginekolog mówiła, że po cc mam wybór, jak chcę rodzić.

Gość dsczxa
ja mam kase i mam wybor :) nie czaje lasek ktore sie mnoza nie majac pieniedzy na cc a nie chca rodzic sn. A jak wpadlas i jestes biedakiem to twoj problem i rodz normalnie- przeciwskazan medycznych nie masz.

Gość a ja mam inne pytanie
związane z cesarką... załóżmy że pierwszy raz poród odbył sie przez cc ze względu na położenie miednicowe płodu, jesli w drugim przypadku tez będzie takie ułożenie dziecka to co?

Gość wiesz co autorko bez sensu
Panikujesz. Bo i tak bedzie co ma byc. Nie odzywalam sie wczesniej ale widze ze masz pretensje do niektorych dziewczyn ze sa wredne. A one pisza jak moze byc. Sama jestem w ciazy i to nie jest tak, ze jestem przeciwniczka cesarki.chociaz moze troche. Uwazam ze z medycznego punktu widzenia sn jest lepsze dla dziecka,ale zdaje sobie sprawe z mozliwych komplikacji takiego porodu. I im blizej mojego terminu tym bardziej sie boje i chcialabym sie wycofac ,tyle ze nie ma juz mozliwosci :P a cesarki tak samo sie boje jak sn. Tyle ze jak sie powiedzialo A to trzeba teraz powiedziec 8. I jak Tobie kaza rodzic sn to no niestety jak sie zacznie to nie zaatrzymasz ;) zalatwiaj co sie da i licz na szczescie,ale kategorycznie mowic nie to nie rozsadne i dziecinne.

nenene - nie wiem jak jest teraz w jedynce. wydawało mi sie, ze tak jak wtedy gdy ja rodziłam. a rodziłam jeszcze w dwójce. tam nawet kazali rodzic pośladkowo jesli to drugi poród :o

Nie mogą, masz prawo zażądać cesarki, skoro poprzedni poród odbył się przez cc-tak powiedział mój lekarz. Ja rodziłam 5 lat temu przez cc, jednak teraz nastawiam się na poród siłami natury.

Gość autorko!!!!!!!!
Nie słuchaj takich osób jak krucha bo w dupie były i gówno widziały i myślą, że JAK IM doktor powiedział to tak jest w całej Polsce a tak nie jest!!!!!!! Musisz w konkretnym szpitalu się dopytać. Ktos pytał o położenie miednicowe - owszem - jest to wskazanie do cesarki, tak samo jak kilka innych wskazan ale wskazaniem nie jest pierwsza cesarka

Gość weweqweqw
w Polsce wszystko jest mozliwe, ja własnie tak miałam , poród sn po cesarce, po wielu godzinach skończyło się i tak cięciem cesarskim, co ciekawsze za pierwszym razem miałam diagnozę dysproporcji że dziecko za duże było, a to drugie dziecko było większe. Obecnie jest niepełnosrpawne, bo dosżło do niedotlenienia