Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biały storczyk

SZUKAM KOLEŻANEK KTÓRE TEŻ SIĘ STARAJĄ O DZIDZIĘ !!!!!!!

Polecane posty

Gość niepewna :(
witajcie, chcemy z mężem postarać się o dzidzię okres spóźnia mi się 3 dni dziś zrobiłam test i niby 1 kreska chociaż ja tam widzę cień drugiej. tak bardzo chciałabym byc w ciąży. Jak myślicie czy tutaj jest cień 2 kreski? http://www.fotoszok.pl/show.php/1294318_dsc02579.jpg.html

Gość Licia
Witam,staram sie o dziecko od czerwca i nic.Prosze o pomoc mam @ co 26 dni punktualnie,kochamy sie zawsze w polowie cyklu 12,13,14,(dzieli nas odleglosc niestety)testy zakupione na allegro daja mi test pozytywny 14,15 dnia cyklu(druga zawsze jest slabsza,ale pojawiaja sie w tych dniach 2 kreski),zauwazylam,ze w 7,8,9 dniu cyklu,praktycznie zaraz po @,ktora trwa max 4 dni,mam bardzo mokro i tylko w te dni a najbardziej 8,9 czy Waszym zdaniem to wlasnie te 2 dni to sa dni plodne? Od listopada zmieniam taktyke,biore wiesiolek od sierpnia... Bede wdzieczna za kazda wskazowke.Pa

Gość do niepewna - coś
tam widać :). Powtarzaj. Do następnej - test owulacyjny jest pozytywny jak kreski są tego samego koloru, a nie jak SĄ :O. Skoro sama nie jesteś pewna, spróbuj robić testy przez cały cykl, zobaczysz wtedy z pewnością czy i kiedy możesz mieć owulację.

zakup afrodytę ja z tymi testami owulacyjnymi też miałam ''owulację'' a w ciąży nie jestem..... :) teraz stawiam tylko na ten tester...zobaczymy jak działa za m-c :D

Gość do niepewna - coś
ja kopuluję przy kaloryferach, bo tam cieplej i nogi można bardziej rozkraczyć opierając je o żeberka, mój samiec ma lepszą penetrację.

Gość zmartwiona Ja
mnie samiec penetruje w wannie aż mi gardłem penis wychodzi, bosko jest.

Gość do niepewna - coś
eh..podszywie, przynajmniej masz fantazję :D. To ty, od przeszukiwania strychów w poszukiwaniu zapomnianych pamiętników Tatusia Muminka, czy jesteś tylko podszywem podszywa :D?

Licia najlepiej by było pójść na monitorowanie cyklu do gina, wybada Ci dokładnie w którym dniu masz owulację. Ja też z obserwacji mam wrażenie, że najbardziej płodne dni mam ok 8-9 dnia, a okazuje się, że owulację mam w 10-11 dniu cyklu, czyli wcześniej niż większość kobiet. Powodzenia:) 3mam kciuki :)!

Gość do niepewna - coś
Pentium, dopiero cię doczytałam - Allegro jest ci znane? Jeśli tak, to bez problemu dostaniesz tam testy owulacyjne po 1zł za sztukę, więc przy całym miesiącu testowania wychodzi 30zł. Dużo taniej niż Afrodyta.

Gość do niepewna - coś
Aha - jak się kupuje w pakietach, to jest jeszcze taniej :D. Ciążowe też są w tych cenach, więc testować można do woli.

zaraz zwariuje..... mam chyba coś z hormonami ! zawsze okres miałam 6 dni. teraz po 3 dniach nie ma! nic a nic!

ja już z roboty :) ufff... nareszcie, ciężki dzień. jeszcze jutro. i wolne. Wpadam tylko na chwilkę na razie, bo muszę zawieżć dziecko na angielski :) Kurcze. Mamy problem. Tato miał brodawkę na policzku i zaciął ją przy goleniu. To coś zaczęło się paprać i powiększyło się znacznie. Na jutro jesteśmy umówieni do onkologa. Boję się o niego, tym bardziej że ma osłabiony organizm, bo niedawno przeszedł zawał.

Podziwiam dziewczyny, które dały radę wytrzymać na Bromergonie.. Przedwczoraj wzięłam pierwszy raz pół tabletki na noc, w nocy słabo spałam, następnego dnia do 13 słabo się czułam, ale jeszcze dało radę wytrzymać. Wczoraj wieczorem wzięłam kolejną połówkę, spałam słabo, ok godz.4.00 musiałam iść po wodę się napić i tak okropnie zaczęło mi się kręcić w głowie, nudności, 7 poty, czarno przed oczami i obudziłam się na podłodze, a wokół mnie kawałki szkła ze zbitej szklanki (największy tuż przy moim nosie, szczęście miałam, że na niego nie trafiłam). Poobijana, kość policzkowa boli, lewa noga i ręka i potworny ból głowy(czoło i skronie), pół dnia wyjęte z normalności. Odstawiam to, bo tak się nie da.. Któraś z Was miała podobne dolegliwości? Czy Dostinex (czy jakoś tak) daje takie same efekty jak Bromergon?

TOJaM - nie wiem czy ten lek tak działa jak bromergon bo nie brałam, ale mi lekarz mówił coś o castagnusie - ziołowy lek na zbicie prolaktyny. Tylko że u mnie ostatnio prolaktyna wzorcowa - 11. Mam mniej stresów, powiedzmy. /przynajmniej w pracy/

Ja w zasadzie prolaktynę zwykłą mam ok, tylko po obciążeniu mam duuużo za wysoką, tak zapobiegawczo mi dał licząc, że może się uda zajść szybciej, nawet sama go namówiłam na to, bo się naczytałam;). Castagnus brałam i nic, ale też czytałam, że się po nim zachodzi.. Ach już nie wiem co jest, gdzie tkwi problem i co brać i robić... Ogólnie jestem bardzo emocjonalna i nerwowa i to chyba jest ta blokada, ale jak to naprawić? Nie mam pojęcia.. Dwupaczek to dobry znak, mniej stresu to podstawa:). Łatwo mi powiedzieć, trudniej wykonać;).

wiem , że łatwo powiedzieć.... A ja już sama nie wiem co z nami nie tak. Monitoring ok. współżyliśmy kiedy trzeba, wyniki ok, i.....nadal nic :( wcześniej zachodziłam w ciążę normalnie max 2-3 cykle /z różnych skutkiem - 2 poronienia, 1 dziecko/ . a teraz.... już rok i.... nic

robiłam dzisiaj test, czułość 10 - 1 kreska :(. @ mam mieć planowo 2.11., więć raczej już nic się nie wykluje. Od poniedziałku boli mnie czasami brzucho:(

Dwupaczek, uda się, skoro już raz się udało. Fajnie, że masz już jedno dziecko ... też bym chciała choć jedno:). A może jeszcze coś wyjdzie z tego, a jak nie to w następnym cyklu może się uda :). Takie to nasze czekanie od miesiąca do miesiąca, z tym, że nie tylko na wypłatę jak niektórzy;).