Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wisienka:):):)

Stosunek przerywany

Polecane posty

Czy to możliwe, że przez 6 lat stosowania stosunku przerywanego nie zajść w ciąże?

Gość rycerz_od_smoka
Nie rozumiem pytania..

Stosunek przerywany nie jest metoda antykoncepcyjna , także wiele sie słyszy o zawodnosci i sie dziwie, że współżyjąć regularnie przez 6 lat w ciąże nie zaszłam. Czy to jest normalne

Gość rycerz_od_smoka
Dla mnie bardziej nienormalny jest sex przerywany przez 6 lat niz to ze nie zaszlas wciaze jeszcze.

Byłam na badaniach w szpitalu poniewaz kiedys mialam cyste.Miesiaczki mam regularne takze mysle ze to nie we mnie przyczyna tkwi. Czy brak orgazmu moze sie do tego przyczynic?

Gość rycerz_od_smoka
Watpie..

Gdzie da sie zbadac nasienie partnera i ile takie badanie kosztuje?

Gość koIegastalin
jasne ,że tak a koleżance cycucie urosły od dopalaczy i je rząd usunął

Gość Nocny Spektator
Możliwe. ;) Mamy syna, od długiego czasu tylko przerywany, nie zaszła. :) Podszywom wątpiącym w to, że wychowuję własne dziecko z góry dziękuję. ;)

Możliwe. I nie trzeba do tego niepłodności. Wystarczy płodny, ale ze sperma kiepskiej jakości. Albo stosunek przerywany... w połowie. Jeżeli facet wyciąga członka dość wcześnie, nie czeka do ostatniej chwili to jest małe prawdopodobieństwo zapłodnienia. I I owszem, brak orgazmu u kobiety utrudnia zapłodnienie - podczas orgazmu macica kurczy się rytmicznie podobnie jak pochwa i w trakcie tych kurczy "zasysa" zawartość pochwy (spermę) bez orgazmu odcinek pochwa-macica plemniki muszą pokonać "na piechotę". I Dlatego przy minimalnej ilości plemnikow i braku orgazmu zapłodnienie też ma minimalne szanse

Skoro uprawia seks od 6 lat to nie jest już taka młoda. :P Co niby napisałam głupiego? Preejakułat w pełni zdrowego mężczyzny zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia. Wraz ze spadkiem jakości spermy spada też liczba żywych plemnikow w preejakulacie, co za tym idzie staje się on "niegroźny". Odpowiednio wcześnie przerwany stosunek zmniejsza ryzyko zagalopowania się i "wpadki" z powodu zbyt późno wyjętego członka = wytrysku w pochwie. Podczas orgazmu dzieje się tak jak napisałam, nie moje to odkrycie tylko naukowców. I O ile dobrze pamiętam wskaźnik Pearla dla stosunku przerywanego wynosi coś ok 30 (tak na marginesie plasterek cytryny ma podobna skuteczność:D) I Czyli jednak 30 kobietom się udaje. I Z drugiej strony brak jakiejkolwiek metody zapobiegania ciąży ma chyba współczynnik ok 20 (choć tego pewna nie jestem)

P. S. Do autorki a propos: "Miesiaczki mam regularne takze mysle ze to nie we mnie przyczyna tkwi." xxx Reglarne miesiaczji nie są gwarancja płodności. Okres rozregulowuja problemy hormonalne, ale jeżeli problem tkwi gdzie indziej (np niedrozne jajniki) to może nie dawać takich (a czasem żadnych) objawów.