Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ginka de Janko

aborcyjne kłamstwa Kościoła Katolickiego

Polecane posty

Gość kaubojczyk
należy wprowadzić konstytucyjny zakaz indoktrynacji religijnej dzieci do lat 15-tu bo każdy powinien świadomioe decydować czy chce wirzyć i w co chce wierzyć.

Gość 1 śledź to nie ławica
oczywiście, SInger ma rację. Uświęcanie człowieka prowadzi do tego, że każe się kobiecie rodzić zdeformowane płody niezdolne do życia. Kościół postradał rozum.

Gość proponuję akcję
POLSKIE KOBIETY NIE CHRZCZĄ SWOICH DZIECI !

Gość Ligoria de Bominois
jeśli kobieta chce być uczciwa wobec swojego dziecka nie powinna go poddawać religijnym rytuałom i indoktrynacji. Każda z nas powionna sobie odpowiedzieć na pytanie: czy jestem uczciwa wobec mojego dziecka wpychając go w macki religii ?

Gość student nie bądź śmieszny
aborcja do pewnego momentu powinna być dopuszczalna a do kiedy nie powinni decydować politycy i kler a neurofizjolodzy.Wiadomo, że jedna komórka nie mysli, milion komórek to mniej więcej tasiemiec.

"aborcja do pewnego momentu powinna być dopuszczalna a do kiedy nie powinni decydować politycy i kler a neurofizjolodzy" 123 w ogóle to komisja powinna być która będzie decydowała o tym kto jest a kto nie jest "człowiek". jak starucha demencja dopadnie to go przed komisję i na mydło.

Gość kto podejmuje decyzję
obca osoba podejmuje decyzje o tym czy kobieta ma rodzić chore dziecko ? nie sądzicie że decyzja powinna leżeć w gestii rodziców ? bo to oni będą ponosić konsekwencje Kościół ani posłowie nie spędzą reszty życia na opiece dziecka w stanie wegetatywnym, nie poświęcą pracy i wszystkich srodków materialnych na rehabilitację i leki łatwo decydować za kogoś jeśli nie my ponosimy konsekwencje błędu

"nie sądzicie że decyzja powinna leżeć w gestii rodziców ? bo to oni będą ponosić konsekwencje " 132 czyli postulujesz żeby decyzję o tym czy zabić dziecko czy nie "pozostawić rodzicom"? ci rodzice zastępczy co zatłukli dwójkę dzieci nie powinni być wg ciebie ukarani? to prawda że to oni "ponoszą konsekwencje" i to oni się z "bachorami" muszą "użerać". ale czy to na pewno powinno dawać im prawo do ich zabicia? jakoś nie potrafię się z tym zgodzić.

taki był też przypadek ze jakiś bydlak zatłukł dziecko bo przeszkadzało mu grać na kompie. też uważacie ze "powinno być to pozostawione jego decyzji bo to on będzie ponosił konsekwencje", czyli nie będzie sobie mógł spokojnie pograć?

nie piszę o zabijaniu dzieci a usunięciu ciąży jeśli okaże się że dziecko ma np wady genetyczne czy będąc kobietą chciałbyś donosić ciążę płodu który nie ma mózgu ?

nie wiem po co się wypowiadasz skoro będąc mężczyzną ani rodzić nie będziesz ani tym bardziej zajmować się dzieckiem ilu jest takich mężów, ojców ? a najgłościej krzyczysz o prawa nienarodzonych ilu jest tych wzorowych ojców którzy olewają swoje dzieci i nie płacą alimentów ilu ojców zajmuje się własnycmi dziećmi ? bo z tego co tu czytam to 3/4 ojców do 3 roku życia dziecka ani ich nie przewineło ani nie wykąpało ani nie nakarmiło.....same ideały

"usuwanie ciąży" to nic innego jak zabicie dziecka które rozwija się w macicy. tam nie ma żadnej "ciąży" bo ciąża to tylko określenie stanu w jakim znajduje się kobieta, tam jest właśnie owo dziecko i podczas zabiegu aborcji lekarz zabija je a potem po kawałku wyciąga z macicy. tak właśnie wygląda zabieg który ty nazywasz "usuwaniem ciąży". a dziecko które "nie ma mózgu" nie jest w stanie żyć więc daj spokój z tymi bredniami. 123 "ilu ojców zajmuje się własnycmi dziećmi ?" 123 i to jest twój argument na to żeby zabijać dzieci? bo ojcowie się nimi nie zajmują? pojebana jakaś jesteś?

Gość do offermy...,.,
offermo,dam Ci na miesiąc moją córkę,która nie widzi,nie słyszy,nie rośnie.Ma 8 lat a wygląd kilku miesiecznego dziecka.Rosną jej tylko zęby i włosy.Dlaczego na miesiąc? Dam Ci jeszcze te 520zł,które muszą mi wystarczyć na nią i siebie,bo do pracy nie mogę pójść z oczywistych powodów.A tak na marginesie,to musiałabym oddać ją całkowicie do jakiejś umieralni,to państwo by łożyło na nią. Jej życie jest w bólu,moje też,więc zastanów się co czasami piszesz tylko z teorii,życie jest całkiem inne. I wiesz co?Modlę się,żeby już przestała cierpieć i umarla.Napisz teraz jaka to ze mnie suka lub weż ją na miesiąc.Co Ty na to?

Gość do offermy...,.,
i jeszcze jedno,każą nam rodzić chore dzieci,bo przecież inni nie mogą mieć wogóle,tak powiedziała pani poseł jakaś tam. Proszę bardzo,niech wezmą te chore dzieci rodziny bezdzietne.Ale nie,oni wolą mieć zdrowe,jak każdy,i nie ważna,że takie dzieci żyją w ubóstwie....grunt,że są

offerma, farmazolisz i bijesz pianę na daremno kobieta ma rodzić dziecko które nie jest zdolne do życia ? wiesz jak się zyje z taką myślą ? jak z rakiem, czekasz na nieuniknione kobieta ma np 8 miesięcy żyć ze świadomością że dziecko jest kalekie i nie przeżyje porodu ? nie masz pojęcia o czym piszesz

"offermo,dam Ci na miesiąc moją córkę,która nie widzi,nie słyszy,nie rośnie" 123 to są pojedyńcze przypadki okropnych tragedii zdarzające się w skali jeden do tysięcy urodzeń. nie potrafie znaleźć dobrego rozwiązania dla nich bo chyba takiego rozwiązania nie ma. ale te przypadki z pewnością nie mogą być pretekstem do zabijania dzieci. a ty przecież mogłaś zabić swoją córkę, dlaczego tego nie zrobiłaś? obecnie obowiązująca ustawa pozwala na aborcje kalekiego płodu. nie zrobiłaś tego jak widać a teraz używasz jej jako argumentu? coś tu nie gra droga pani. zapewne po prostu pani łże i nie ma żadnej chorej córki. posługując się ludzkimi tragediami uprawia pani aborcyjną propagandę.

"nie masz pojęcia o czym piszesz" 123 a ty masz pojęcie co czuje dziecko rozrywane żywcem na kawałki przez narzędzia ginekologa? dla ciebie to nie dziecko, nie człowiek to "płód". masz pojęcie co czuje ten "płód"?

ja nie mam pojęcia, za to ty wiesz co czuje płód, co czuje kobeita podczas ciąży i porodu a nawet wiesz co czuje kobieta opiekując się 28 lat dzieckiem w stanie wegetatywnym

offerma skoro twoje sumienie nakazuje Ci stawać w obronie dzieci nienarodzonych to czemu np nie wpłacasz co miesiac datku wspomagającego samotne ciężarne matki których nie stać na utrzymanie swoich dzieci ? gadać to każdy może, gadanie nic nie kosztuje

"nawet wiesz co czuje kobieta opiekując się 28 lat dzieckiem w stanie wegetatywnym" 123 najczęstszym przypadkiem usprawiedliwiającym aborcję ze względu na uszkodzenie płodu jest zespół downa. te dzieci są tak samo szczęśliwe jak każdy inne dziecko. oczywiście są opóźnione ale nie cierpią. a ty byś chciała je wszystkie pozabijać bo masz faszystowską wizję świata zaludnionego jedynie przez zdrowych i mądrych "aryjczyków". a jak ktoś ci nie pasuje do kanonu piękna to rozwiązanie widzisz w rozszarpaniu go i wyrzuceniu na śmietnik. ale w swojej propagandzie posługujesz się tymi nielicznymi przypadkami uszkodzeń płodów które faktycznie powodują cierpienia a to że większość dzieci które chcesz zabić nie cierpi a jest po prostu "nie dość doskonała" pomijasz.

Gość lofferma - a ty masz pojecie?
nd tym tematem pochylili sie lekarze i etycy calego swiata, wyciagneli takie a nie inne wnisoki, z ktorych wynikaja prawa w panstwach o wyzszym stopniu rozwoju naukowego( i z mniejsza przestepczoscia) niz Polska, Dlaczego akurat Polska ma miec monopol na moralnosc? w czym jets lepsza? kto jej dal takie prawo? na jakiej podstawie? Czekam na odpowiedzi.

"prawa w panstwach o wyzszym stopniu rozwoju naukowego" 123 np w niemczech? one w 1939 też były "państwem o wyższym stopniu rozwoju naukowego" niż polska. wyeksportowali do nas sporo swoich zaawansowanych naukowo produktów takich jak: panzerkampfwagen tiger, panzerkampfwagen panther, gew-98 mauser, samoloty junkers, messerschmitt i inne. lekarzy też mieli bardzo dobrych. taki np. dr mengele to światowej sławy był. praktykował w oświęcimiu. zresztą to właśnie oni po raz piewszy wprowadzili w polsce legalną aborcję (wraz z wieloma innymi "wynalazkami" takimi jak masowe egzekucje czy obozy koncentracyjne). i uważasz naprawdę że powinienem uznać argumenty tych ich "lekarzy i etyków" dlatego że są z "państw o wyższym stopniu rozwoju naukowego"? nie zgodzę się z tym.

Gość do offermy...,.,
Wiesz dlaczego urodziłam,bo ,,niby,,było wszystko ok.Lekarz lekarzowi nie równy. Skoro tak walczysz żeby nie zabijać,to ja się pytam,CO POTEM z tymi chorymi?Jak państwo pomaga?No jak?Na więżnia dają więcej. A ja się pytam,JAK ŻYĆ za 520zł. Nie jestem za aborcją jako,,antykoncepcja,,Ale odbieranie prawa,kiedy płód jest ciężko i nieodwracalnie uszkodzony,to czysta hipokryzja !!!

żeby już nie szarpać się z wami dłużej to spróbuję podsumować co ja myślę. kto ma "decydować" o tym kto jest a kto nie jest człowiekiem? ano nikt. jedynie nauka jest do tego uprawniona. a skoro nauka mówi że człowiek (tak samo jak każdy inny rozdzielnopłciowy organizm) powstaje w momencie połączenia się jaja i plemnika to tak jest. i koniec. i każde "filozofie" kwestionujące ten oczywisty fakt i opowiadające że może i on "należy do gatunku ludzkiego ale jest za mało rozwiniety żeby go uznać za człowieka" są poglądami takimi samymi jak hitlerowskie czy rasistowskie. dokładnie to samo mówią rasiści twierdząc że "murzyn jest za mało rozwinięty żeby go uznać za człowieka". i jeżeli ktoś wzywa mnie do szacunku dla poglądów aborcjonistów to tak samo powinien szanować poglądy członków ku klux klanu. i jeżeli uważa że "zabijanie płodów powinno byś sprawą sumienia" to musi się zgodzić że "zabijanie murzynów powinno być sprawą sumienia". a jeżeli nawet nie zabijanie (bo bez sensu zabijać "dobrego murzyna") to traktowanie ich jak podludzi (bo nie są "wystarczająco rozwinięci" - wasz argument). tylko że ja tych argumentów nie uznaję ani w przypadku murzynów ani płodów. to są zbrodnicze, zwyrodniałe poglądy.

za to ochoczo ignorujesz prawa kobiet, jak każdy facet

"CO POTEM z tymi chorymi?" 123 to jest dyskusja na temat systemu i organizacji państwa. zbyt szeroka żeby mieszać ją jeszcze do spraw aborcji.

Gość do offermy...,.,
Żaba, ja piszę ile państwo daje,tzn.tyle się należy od państwa a nie zawsze tak było,bo tylko 158zł W moją kieszeń nie zaglądaj i gówno cie obchodzi ile ja mam.Czy ja tu napisałam,że mi brak pieniędzy.Gdyby tak było,to mala już dawno umarłaby. Czytaj ze zrozumieniem,skoro stado facetów decyduje ,ze trzeba rodzić takie dzieci,to niech zadecydują,zeby godnie żyly. Kapujesz!

"za to ochoczo ignorujesz prawa kobiet, jak każdy facet" niczego nie ignoruje ale kobieta nie ma "prawa do zabicia własnego dziecka". taki tekst był w "urodzonych mordercach": "dopóki mieszkasz w moim domu, twoja dupa należy do mnie" - mówił do juliette lewis ojciec. wy posługujecie się dokładnie taką samą, zwyrodniałą logiką.