Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nielubieuk

W Polsce też można żyć na takim poziomie jak w Anglii

Polecane posty

Polska jest to kraj bogaty i naprawdę ciężko znaleźć tu zdegradowane i patologiczne dzielnice ale dlatego że polacy mieszkający w anglii mi mówili że polska to syf i są tu same bloki to postanowiłem znaleźć dla nich domy które będą im przypominały życie w wielkiej brytanii. naprawdę mieszkając tam możecie poczuć się tak jakbyście żyli w junajted kingdom. Dzielnica którą przedstawię będzie ją będzin koszalew Krótka notka historyczna o dzielnicy a potem zdjęcia Do lat 80-tych XIX wieku była to samodzielna kolonia i kopalnia w powiecie będzińskim, gminie Górniczej i parafii Będzin. Kolonia składała się z 18 domostw, 232 mieszkańców i 3 mórg ziemi. Zakład górniczy (kopalnia) to 1 dom i 8 mieszkańców na 15 morgach, stanowiacych własność rządową. Od 1833 roku wchodzi w obszar terytorialny Dąbrowy Górniczej. W 1914 roku funkcję sołtysa wsi pełnił Aleksander Herman. W początkach XX wieku znajdowało sie tutaj ambulatorium medyczne nr XXVI, w którym porad z zakresu chorób wewnętrznych udzielała dr Zofia Bieńkowska oraz dr Julian Dunaj. Kolonia zaistniała ponownie z końcem lat 20-tych XX wieku przy kopalni i hucie "KSAWERA". Składała się z domków jedno i dwu rodzinnych, w których mieszkaly rodziny robotników kopalni i huty cynku. W wyniku prowadzenia urobku na tzw. "zawał" w pobliskich kopalniach, kolonia zaczęła osiadać, co stwarzało zagrożenie dla życia mieszkających tam ludzi. Zdażały sie nawet przypadki zapadania się ludzi w nagłych zapadliskach. Postanowiono wyburzyć istniejące domki, a w ich miejsce przy drodze z Dąbrowy do Będzina postawiono domy wielorodzinne (kamienice). Kolonia ta w ramach uregulowań gruntów, została przyłączona do Będzina. I teraz to na co czekaliście zdjęcia. http://photos.wikimapia.org/p/00/02/25/85/76_big.jpg http://photos.wikimapia.org/p/00/02/25/85/77_big.jpg http://photos.wikimapia.org/p/00/02/25/85/80_big.jpg i artykuł http://katowice.gazeta.pl/katowice/51,35019,9038657.html?i=0 tylko niestety moi drodzy mieszkańcy anglii w Polsce jest naprawde bardzo mało takich osiedli i głównie znajdują się na śląsku.

Gość filmenkaaa
my tu mamy drugą irlandię tak nam premier obiecał

Gość mnie się kojarzy
z koszarami, w których powstał obóz oświęcim

no to ciekawe czemu polacy się tak pchają do tych koszar co przypominają oświęcim tak masowo. ale wiecie co te domki jednak takie brzydkie nie są bo są otynkowane. i nawet w tej zimowej aurze nie wygląda to tak jak w anglii.okna wyglądają normalnie. otoczenie też ale jakby ściągnąć tynk i wymienić okna ,to można by to sprzedawać jako osiedle angielskie i hasło " tęsknisz za anglią na naszym osiedlu poczujesz jakbyś tam dalej był"

Gość mnie się kojarzy
ale co chcesz przekazać?To że Pl jest jak uk czy to że Uk jest PL?

Ja również zastanawiam się co autor miał na myśli. Być może w swoim cukierkowym świecie uznał że Polacy powyjeżdżali do Anglii dla architektury, skoro uważa że bogate lub biedne życie ocenia się na podstawie wyglądu blokowiska. Bogate życie to takie - w którym ci na nie nie brakuje. A biedne życie to takie w którym ze*raj się-nie daj się, nie dociągniesz od wypłaty do wypłaty.

Gość To dlaczego???
To dlaczego ludzie w Polsce czują się/są ograniczeni finansowo? Dlaczego jak wyjadą to czują,że żyją? Proszę przestać gadać głupoty,że w Polsce jest kolorowo, bo chyba tylko bogaty idiota w to wierzy która ma wszystko od rodziców,czego tylko zapragnie! Mam paru znajomych którzy wyjechali,widzę że im tam dobrze. Przecież gdyby było im tam gorzej niż w Polsce to by wrócili jak Ty spod kulonym ogonem;)

chodzi mi o te ciągłe wychwalanie anglii i plucie na polskę. a specjalnie takie osiedle pokazywałem bo tak właśnie żyje emigracja polska w anglii i mówi im się że się dobrze żyje. co z tego że mają pięniądze jak żyją w gównianym klimacie,brzydkim mieście itp. można tak żyć ale krótko. dobre zarobki niezrekompensują jakości życia podobnie jest w rosji w miejscowości norylsk gdzie ludzie więcej zarabiają ale są narażeni na mróz i zanieczyszczenie powietrza.

Gość kredka bambino
Tak to ty zyles chlopcze. To, ze za slaby jestes zeby sobie poradzic bez mamusi to juz twoj problem. Wiekszosc z tych co wyjechali potrafia sobie poradzic i zyc na poziomie. A, ze ty dales dupy...coz

Gość Zastanawiam się jak bardzo
autor skupia sie na tym UK. Było ci tam żle? Wróciłes? ZApomnij o tym. po co to rozpamiętujesz? Chory jesteś czy co?

Wyjatkowo sie musze zgodzic z autorem. Nie raz i nie dwa ludzie zyja nawet na wyzszym poziomie w Polsce jak w tej calej Anglii. Niby tyle tam zarabiaja a stac ich tylko na jakies zagrzybione szeregówki, a w Polsce na kazdej wsi stoja piekne, co najmniej 200-metrowe, nowe domy, z pieknymi dachami, z kutymi ogrodzeniami itp. Ludzie jezdza dobrymi autami, moze nie zarabiaja tych 5000 jak w anglii, ale tam musza prawie wszystko wydac na ta szeregówke i juz im nic nie zostaje, czasem sie ludzie w polsce dorabiaja szybciej swoich wlasnych, nowych domów, pieknych, pachnacych z wielkimi dzialkami, a w anglii musza cale zycie wynajmowac

Gość tam mentalność ludzi jest inna
Ja nienawidzę polaków.

Gość tam mentalność ludzi jest inna
POLACZKI to łapciuchy i złodzieje nieroby zakłamane.

Gość Lubię Polskę,ale....!
nielubieuk: Ale raz już kilka razy ostrzegałeś, i po co wałkować to samo? Kto będzie chciał to pojedzie,kto nie będzie chciał to nie pojedzie. Beatka s-k: Proszę cię:) Czego w Polsce można się dorobić? Mała garstka ludzi czegoś dorabia się w Polsce, bo większość Polaków ledwo wiążę koniec z końcem. Nie wspomnę już o własny mieszkaniu,a gdzie o domku! Nie gadajcie głupot,że w Polsce jest świetnie, bo świetnie jest chyba tym co im za łatwo wszystko przyszło,albo są na utrzymaniu rodziców no albo po prostu mieli szczęście. Bo wystarczy się rozejrzeć, że większa część Polaków bardziej narzeka niż się cieszy! Bo z czego tu się cieszyć?!

Gość hahahahah!!!!
nielubieuk "Piszę by inni nie popełnili takiego błędu jak ja i nie jechali do tego gówna." :D Bido mentalana ale ciebie i tak nikt nie bedzie sluchal :D Nikt przy zdrowych zmyslach nie kieruje sie osadem osoby marnej, zyciowego nieudacznika siedzacego u matki na garnuszku, osoby bez porzadnego wyksztalcenia (czyli i tak skazanej na wegetacje, niezaleznie od kraju :D). Nie jestes autorytetem dla nikogo. A zale wylewaj pod buda z piwem, do takich samych bid mentalnych jak ty. Tu smieszych, robisz za blazna. Nie widzisz tego?

Gość Lubię Polskę,ale....!
hahahahah!!!! Szczerze,to zaradne osoby które mają coś w głowię to sobie poradzą i bez wykształcenia dobrego:). Nie wiem na prawdę,jaką to trzeba być nie zaradną osobą w życiu żeby nic samemu nie zrobić,tylko wszystko rodzice. Bez wyjątków czy ma się wykształcenie wyższe, czy żadne, tutaj potrzeba trochę rozumu którego jak widać on nie ma. Nie wnikajmy bo być może chłopczyk po studiach a i tak pusto w głowię: D. nielubieuk: Normalna osoba nie wałkowała by w kółko to samo zakładając przy tym co chwila nowy temat który jest taki sam prawie jak inne zakładające przez Ciebie tematy tematy. Co ty chcesz udowodnić? Być może tam nie jest kolorowo,jak w raju,kasa sama przychodzi,głupi tylko wyjeżdżając tak myśli! Bo trzeba pracować,być zaradną osobą, i może być lepiej niż w Polsce na pewno.